Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 48

Téma: Nastavení WiFi

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Mám iPAQ 4150 a připojení Wifi k netu (připojení je realizováno prostřednictvím technologie NAT (překladu IP adres)). Prosím, napište mi někdo, co a jak se v PDA nastavuje ... nebo nějakej odkaz. Nějak se mi nedaří to zprovoznit. Vždycky mi to najde nějaké sítě a co mám dělat dál? Kde se nastavuje IP, DNS ... atd. Díky za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Mas pevnou IP (pridelenou od admina), nebo DHCP?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Máme pevnou IP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od Tissi
    Máme pevnou IP.
    Předpokládám, že nastavení je všude (i na 43xx) stejný a proto:
    1) v nastavení na záložce Connections si zvolíš položku připojení a otevře se ti nový ušatý okno
    2) na druhé záložce si všechny sítě nastav jako Work - tlačítko Networks
    3) na téže záložce přes tlačítko Adapters (myslím - kdyžtak to úplně poslední) si najdeš Wi-Fi adaptér pro 43xx (nevím jméno, nevlastním jej, ale "ředitel" ví ) a po kliknutí na něj už uvidíš nastavení IP, DNS...

    Snad ti to pomůže...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Díky za pokus. Body 1 a 3 jsem zvládla, ale tomu bodu 2 nejak nerozumim ... hazi mi to tam vytacene pripojeni . Nejde mi tam prehodit ta prace ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od Tissi
    Díky za pokus. Body 1 a 3 jsem zvládla, ale tomu bodu 2 nejak nerozumim ... hazi mi to tam vytacene pripojeni . Nejde mi tam prehodit ta prace ....
    Mnooo ... měla by jsi tam mít pár možností (My ISP, My Work Network apod.) a v roletovém poli si zvolíš My Work Network ... A ještě jsem zapomněl: to stejný nastav i u těch síťových adaptérů ...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00019948_105_QQAt.gif 
Zobrazení: 53 
Velikost: 10.3 KB 
ID: 131   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00019948_107_Bbq9.gif 
Zobrazení: 49 
Velikost: 9.4 KB 
ID: 132  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Nastavilas tu IP adresu v obr. 107.gif (v horejsim prispevku) v iPAQ WLAN Wireless Adapter?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Děkuji za názorné vysvětlení ... je to super . No jen ... jak je ten první obrázek - nastavení sítí, tak já mám v nabídce jenom: Název ISP, Můj ISP a pak DOMOV (to jsem si sama nějak vytvořila), žádnou nabídku My Work Network tu nemám ops: . Takže co? Hard reset ops: ?

    Jinak ty adaptéry mám nastavený správně. Práci nastavenou mám + vybranou síťovou kartu iPAQ WLAN Wireless Adapter (zde vyplněno IP, maska podsítě, výchozí brána, služba DNS a Alt DNS).

    takže problém spočívá asi v nastavení sítě ... když si ovšem dám edit nebo new, tak mi to nedává na výběr VPN, ale pouze modem . Jedině úplně na začátku Nastavení>Připojení je tam možnost u připojení DOMOV Upravit můj VPN server, když na to tapnu, tak mám 4 záložky (Hlavní, Modem, VPN a Nastavení proxy). Jak má být nastaveno VPN???
    Název VPN?
    Hostitel/IP
    typ VPN: IPSec/L2TP nebo PPTP???
    Jméno:
    Heslo:
    a v Upřesnit jsou další věci ...
    ops: ops: ops: hmm, asi jsem to moc dobře nevysvětlila ... asi to bude chtít obrázky ... bohužel až odpoledne ... tak se tady v tom budu zatím aspoň vrtat ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od Tissi
    ...nastavení sítí, tak já mám v nabídce jenom: Název ISP, Můj ISP a pak DOMOV (to jsem si sama nějak vytvořila), žádnou nabídku My Work Network tu nemám
    Pokud sis ho nesmazala sama, tak je to dílko "kvalitní" lokalizace (bych ti moh vyprávět) ... on by měl být My Work Netwok (v CZ prostředí Moje síť v práci) pouze prázdný typ, bez všeho dalšího ... Zkus ho vytvořit, nic nedefinovat a zkusit ...

    A co WEP klíč?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od eXEden
    Pokud sis ho nesmazala sama, tak je to dílko "kvalitní" lokalizace (bych ti moh vyprávět) ... on by měl být My Work Netwok (v CZ prostředí Moje síť v práci) pouze prázdný typ, bez všeho dalšího ... Zkus ho vytvořit, nic nedefinovat a zkusit ...
    Tak jsem si nadefinovala prázdný typ - Moje síť v práci .... ale stále nefunguje

    Citace Původně odesláno od eXEden
    A co WEP klíč?
    Promiň, co je WEP klíč? Četla jsem něco, že je to zabezpečení, aby se jen tak někdo nemohl dostat do sítě. Hmm, ten já asi mít nebudu? :/ Nebo si teda nepamatuju, že by nám poskytovatel nějakej dal? .... moc tomu nerozumím ... doma máme venku anténu na net a pak doma ještě nějakou krabičku (na stránkách píšou tohle: U zákazníka je instalováno externí zařízení zakončené výstupem na ethernet (RJ45), na jedno takové zařízení lze připojit i více počítačů v jedné domácnosti nebo firmě. ) Tak jsem si myslela, že když si platím připojení, tak se budu moci jednoduše připojit i s PDA. Nebo se mýlím???
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od Tissi
    Promiň, co je WEP klíč?
    WEP klíč je něco jako PIN a je potřeba jej zadat v případě připojení se k přístupovému bodu (u tebe ta krabička ) Ne vždy je WEP klíč potřeba, protože není nastaven. Tohle by jsi si měla zjistit ... Samotný WEP klíč se potom zadává v obslužném programu pro Wi-Fi na PDA a v případě h43xx mám pocit (kdyžtak upřesní Pavel Koza), že se o to stará OS sám a žádá si jej, pokud je potřeba ...
    Dalším problémem může být třeba filtrování MAC adres na přístupovém bodu apod... Těch variant může být víc a asi by to chtělo někoho na místě ...

    Tak mě ještě napadlo ... nezkoušíš se připojit náhodou s IP adresou, kterou už má jiný PC?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Díky za vysvětlení. Při připojení PC na WiFi žádnej klíč nezadáváme. Pouze IP, bránu, masku a Primární a sekundární DNS. Toť vše.

    V tuto chvíli není daná IP adresa využívána na 100% - není totiž nikdo doma . Jedině, že by surfoval náš pejsan ,

    Hmm, tak říkáš ... jedině napsat poskytovateli a vylíčit mu problém...

    No víš co je zajímavý? Že už se mi podařilo (ani nevím jak) na 2 sítě připojit. V tom seznamu, kde jsou vypsaný síťě (když zapnu Wifi) - bylo napsáno Připojeno ... ale net nešel ... :?: je to záhada ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od Tissi
    Že už se mi podařilo (ani nevím jak) na 2 sítě připojit. V tom seznamu, kde jsou vypsaný síťě (když zapnu Wifi) - bylo napsáno Připojeno ... ale net nešel ... :?: je to záhada ...
    Není to záhada Jednoduše ti přístupový bod dovolil se připojit, ovšem další služby jsou pro tebe jako pro guesta zakázaný a tudíž žádný inet

    Možná už jsem z toho jelen ... ty se teď připojuješ v práci?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od eXEden
    Není to záhada Jednoduše ti přístupový bod dovolil se připojit, ovšem další služby jsou pro tebe jako pro guesta zakázaný a tudíž žádný inet
    Aha ... no je pravda, že nám šli ze začátku připojit oba notebooky (ne naráz), ale teď ten jeden už nejde a nevíme proč. Že by to ty mrchy nějak omezili? Já myslela? No to jsem zvědavá ... teď jsme si místo notebooku pořídi desktop, tak jsem zvědavá, jestli tam net půjde ...

    Citace Původně odesláno od eXEden
    Možná už jsem z toho jelen ... ty se teď připojuješ v práci?
    Poskytovatel má ve městě 2 přístupové body ... na komínech ... no z domů se připojuju na bod libusin ... ale tady v praci vidim na ten druhy komin ... jen nevim, jak maji tu sit pojmenovanou ....
    Kdyz jsem ted zapla Wifi objevilo se mi:
    HIAMnet .... dostupny .... tahle funguje i od stolu ... vidim komin
    IPEX-ZR-CE-01035H ... dostupny
    sit bez nazvu??? ..... dostupny .... tahle funguje i od stolu (vidim komin)
    czcom ..... dostupny
    libusin2 ..... nedostupne
    Ipex ...... nedostupne
    [není SSID] .... nedostupne

    myslim si, ze to bude ta nepojmenovana sit ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od Tissi
    ...no je pravda, že nám šli ze začátku připojit oba notebooky (ne naráz), ale teď ten jeden už nejde a nevíme proč...
    No a nemůže to být tím, že vám zavedli filtrování MAC adres? Spousta providerů to tak dělá ... zjistí si MAC adresu síťové karty a povolí pro ni připojení ... To by vysvětlilo "odpadnutí" druhého notebooku ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. nastavení WIFI
    Od fides v sekci Windows Mobile 6.5
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-12-2010, 19:56
  2. Nastavení wifi
    Od Gesor v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-08-2006, 22:00
  3. Nastavení wifi
    Od KMP v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-06-2006, 11:33
  4. Nastavení PDA pře WIFI
    Od sevas v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-03-2006, 18:29