Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 48

Téma: Nastavení WiFi

  1. #31
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Tissi
    Kazdopadne to neresi otazku meho pripojeni PDA mimo domov . Nezbyva nic jineho, nez doma vyzkouset pripojit novy pocitac na net a kdyz to nepujde, tak se ozvat poskytovateli, ze jsme koupili PC a ze nam nefunguje net ...
    ... předem se omlouvám za možná přihlouplé otázky (tuto diskuzi jsem prolétl jen rychle), ale pokud tomu dobře rozumím tak tvůj ISP k vám dovedl konektivitu pomocí bezdrátového připojení (tj. jak píšeš, máte venku anténu) a k ní připojené PC, je to tak? Resp. mezi PC a anténou máte ještě nějakou "krabičku" s RJ45 výstupy, že? Jak je PC s touto"krabičkou" připojeno - pomocí kabelu nebo bezdrátově?

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od PavelR.
    ... předem se omlouvám za možná přihlouplé otázky (tuto diskuzi jsem prolétl jen rychle), ale pokud tomu dobře rozumím tak tvůj ISP k vám dovedl konektivitu pomocí bezdrátového připojení (tj. jak píšeš, máte venku anténu) a k ní připojené PC, je to tak? Resp. mezi PC a anténou máte ještě nějakou "krabičku" s RJ45 výstupy, že? Jak je PC s touto"krabičkou" připojeno - pomocí kabelu nebo bezdrátově?
    PavelR.
    PC s "krabičkou" je připojeno pomocí kabelu. Co z toho vyplývá?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Tissi
    PC s "krabičkou" je připojeno pomocí kabelu. Co z toho vyplývá?
    ... ... a kde je ten přístupový bod, ke kterému chceš svůj iPAQ připojit? Je to "ta krabička" nebo je to zařízení tvého ISP, na kterého míří tvá anténa venku?

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od PavelR.
    ... ... a kde je ten přístupový bod, ke kterému chceš svůj iPAQ připojit? Je to "ta krabička" nebo je to zařízení tvého ISP, na kterého míří tvá anténa venku?
    PavelR.
    Vysílací bod je na komíně ... míří na něj naše anténa ... no ale pokud narážíš na to, že jsem neměla signál, tak já byla s PDA na balkóně a zkoušela se připojit ... signál to našlo (jako dostupný), ale připojit se nepodařilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Tissi
    Vysílací bod je na komíně ... míří na něj naše anténa ... no ale pokud narážíš na to, že jsem neměla signál, tak já byla s PDA na balkóně a zkoušela se připojit ... signál to našlo (jako dostupný), ale připojit se nepodařilo.
    ... ne ne, já se snažím zjistit více o způsobu tvého připojení ...

    .... pokud se tedy snažíš připojit své PDA k přípojnému bodu tvého poskytovatele, tak ti toto připojení s největší pravděpodobností nefunguje proto, že bezdrátová poslední míle (tj. spojení tvé antény venku s tou na komíně) se ve většině případů řeší jako point-to-point (resp. point-to-multipoint) na bázi bridge a ne jako přístupový bod. K bridgi se s iPAQem nikdy nepřipojíš ... tj. komín by musel fungovat jako přístupový bod ....

    Nicméně chtělo by to samozřejmě vědět víc o tom jakým způsobem připojuje konkrétně tvůj ISP své zákazníky.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od PavelR.

    ... tj. komín by musel fungovat jako přístupový bod ....
    PavelR.
    a když mi iPAQ tu antenu najde? pri zapnuti Wifi se mi v seznamu objevi treba 6 siti (mam vybrano, aby vyhledaval jen pristupove body) ... nektere jsou dostupne, nektere ne ... , kdyz si jednu vyberu a dam spojit, tak me to k ni obcas pripoji, ale za chvilicku to spadne ... cizi site ...., k te co se chci pripojit mi to vzdy pise pripojuji, ale nespoji me
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Tissi
    ...a když mi iPAQ tu antenu najde? pri zapnuti Wifi se mi v seznamu objevi treba 6 siti (mam vybrano, aby vyhledaval jen pristupove body) ... nektere jsou dostupne, nektere ne ... , kdyz si jednu vyberu a dam spojit, tak me to k ni obcas pripoji, ale za chvilicku to spadne ... cizi site ...., k te co se chci pripojit mi to vzdy pise pripojuji, ale nespoji me
    ... SSID identifikátor v beacon frame vysílají i přístupové body v režimu bridge, ale nejsem si jist, zda by měly být viditelné i pro klientská zařízení, které bridging neumí (např. tvůj iPAQ) ... ozvláště v případě, když používáš filtr "only access points" ...

    ... no, asi jsem v nesl spíše více zmatku než pomoci ... omlouvám se ... ops: ...

    ... budeš opravdu muset vznést dotaz na svého poskytovatele, ať ti sdělí, zda se můžeš ke "komínu" připojovat i se svým PDA ...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Tak jsme dneska zkoušeli připojit druhé PC ... no a net nejde ... takže zřejmě poskytovatel opravdu filtruje MAC adresy. Zítra tam zavoláme ... jsem zvědavá na odpověď ... takhle nám zrušili i možnost používání ICQ ((. Nevím, jestli na to mají právo ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od Tissi
    ... takhle nám zrušili i možnost používání ICQ ((
    Smankote, co to je za provozovatele? Oni muzou vsechno, co je ve smlouve, doporucuji si ji znovu precist Ale zakazat ICQ, to je dost zvlastni...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Smankote, co to je za provozovatele? Oni muzou vsechno, co je ve smlouve, doporucuji si ji znovu precist Ale zakazat ICQ, to je dost zvlastni...
    No tak nám prý přístup povolili ... nefungovalo nam ani ftp ... pritel rikal, ze i ten ted uz pujde, tak jsem zvedava ... samozrejme vyzkousim i ICQ ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Tak počítač jsme rozchodili, ale pdáčko ne ops: . Nevím, co mám špatně nastavené ... když zapnu wifi, vlezu si do síťových karet a připojím se, tak mi to hlásí stav Připojen. Na hlavní obrazovce mám proti sobě dvě šipky a když na ně kliknu, tak to píše Internet .... Bezdrátová karta a síla signálu (2 čárky). Když se ale chci připojit na net, tak to píše: Stránka kterou hledáte nemůže být nalezena. ops: Už si nevím rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    Pokud to jeste porad nejde, co zkusit projit welcome nanovo? Sice se timto resi jinej problem, ale nedavno mi to pomohlo prave s tim, ze sit byla pripojena, ale net nesel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Až někdo najdete návod pro blbce na zprovoznění wifi, tak sem hoďte odkaz ... mě pořád nefunguje ... :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od Tissi
    Až někdo najdete návod pro blbce na zprovoznění wifi, tak sem hoďte odkaz ... mě pořád nefunguje ... :?
    1. Stahnout a nainstalovat na PDA program vxUtil
    2. Zapnout WiFi, nechat spojit, pak z menu v programu vxConfig vybrat Info... Zajima te IP adresa WLAN

    Tu nam pro zacatek napis, pripadne jeste vcetne Subnetu a Gatewaye.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    72

    Vidím, že nie som sám komu sa nedarí rozchodiť WiFi prístup cez AP. Mám doma WiFi sieť (internet), na ktorej je pripojený desktop a snažím sa k nej pripojiť iPAQ 4150, ale niekde robím chybu. Z diskusií nie som veľmi múdry, preto navrhujem niekomu zbehlému v problematike zostrojiť user friendly návod na pripojenie prostredníctvom WiFi k AP. Napríklad niečo ako veľmi dobré pomôcky, ktoré vytvoril vládca v rubrike ZAČÍNÁTE? ČTĚTE!
    Vopred ďakujem.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. nastavení WIFI
    Od fides v sekci Windows Mobile 6.5
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-12-2010, 19:56
  2. Nastavení wifi
    Od Gesor v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-08-2006, 22:00
  3. Nastavení wifi
    Od KMP v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-06-2006, 11:33
  4. Nastavení PDA pře WIFI
    Od sevas v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-03-2006, 18:29