Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 48

Téma: Nastavení WiFi

  1. #16
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Ještě dotaz ... kdyz dam konfigurovat bezdratovou sit ... Mam tam jeji nazev a pak moznost vyberu ... Připojen k: Internet nebo práce???

    2. záložka v konfiguraci je ... Síťové ověřování ...
    Je tu:
    -šifrovaní dat (WEP povoleno) --- mam nezaskrtnute
    -sitove overovani (sdileny mod) --- mam nezaskrtnute
    -klic je pro me poskytnut automaticky - moznost zmeny pouze pokud zaskrtnu sitove overovani (ale sitovy klic a index klice menit nelze)
    -Povolit pristup k siti pomoci IEEE 802.1X --- mam nezaskrtnute (moznost volit EAP typ - bud PEAP nebo TLS)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od Tissi
    Ještě dotaz ... kdyz dam konfigurovat bezdratovou sit ... Mam tam jeji nazev a pak moznost vyberu ... Připojen k: Internet nebo práce???
    Já si už nepamatuju, co jsem zadával v počátcích konfigurace Wi-Fi na mé h2210 ale mám za to, že to byla práce ... Ono se stejně potom objeví v "bublině" připojení u typu slovo Internet, tak nevím ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od eXEden
    No a nemůže to být tím, že vám zavedli filtrování MAC adres? Spousta providerů to tak dělá ... zjistí si MAC adresu síťové karty a povolí pro ni připojení ... To by vysvětlilo "odpadnutí" druhého notebooku ...
    No ale snad mám právo se připojit všemi třemi zařízeními, ne? ops: Takže když budeme mít desktop a přítel pracovní notebook, tak budeme mít připojení jen na notebooku??? ops: ops: ops: si na ně posvítím .... šmejdi jedni ... snad jim může být jedno, kterej přístroj připojím ne? když mám jenom jednu IP .... nebo se mýlim?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od Tissi
    ... snad jim může být jedno, kterej přístroj připojím ne? když mám jenom jednu IP .... nebo se mýlim?
    Jim to jedno je OVŠEM - filtrováním MAC adres chrání hlavně vás. Takhle by se mohl připojit každý, kdo by znal vaše TCP/IP nastavení ...
    Nejprve si zjistěte, že opravdu MAC adresy filtrují. Pokud ano, požádejte o zařazení dalších zařízení ... Je ale možný, že za to budou chtít :$: stejně jako např. UPC. Z tohoto důvodu je nejlepší pořízení přístupového bodu, kterej funguje jako DHCP server a zároveň mu můžeš ručně nastavit MAC adresu ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Citace Původně odesláno od eXEden
    Citace Původně odesláno od Tissi
    ... snad jim může být jedno, kterej přístroj připojím ne? když mám jenom jednu IP .... nebo se mýlim?
    Jim to jedno je OVŠEM - filtrováním MAC adres chrání hlavně vás. Takhle by se mohl připojit každý, kdo by znal vaše TCP/IP nastavení ...
    Nejprve si zjistěte, že opravdu MAC adresy filtrují. Pokud ano, požádejte o zařazení dalších zařízení ... Je ale možný, že za to budou chtít :$: stejně jako např. UPC. Z tohoto důvodu je nejlepší pořízení přístupového bodu, kterej funguje jako DHCP server a zároveň mu můžeš ručně nastavit MAC adresu ...
    Ano, my na to mame router (zaroven slouzi jako firewall), k nemu pripojeny hub, a od hubu dale uz mame pripojeny oba pocitace a pres Wi-Fi notebook. Cele to bezi na starem P100 s 24MB RAM, na Coyote Linuxu (specialni routerova distribuce)... A je to super, bezchybne... A hlavne ten router mel nizke porizovaci naklady...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Jak řekl Wuffi ... bezdrátový router je to :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Hmm, tak jestli vam dobre rozumim, tak bych si domu poridila dalsi zarizeni, tomu by se nastavila MAC adresa a pak by ostatni tri zarizeni sli na ni zapojit? No ale tim padem bych ztratila moznost se pripojit kdekoliv po meste, musela bych se pripojovat jen doma, ne? ops:
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Nene, vtip je v tom ze v PocketPC si muzes nastavovat ruzna pripojeni, ale i ruzne "profily" pripojeni, takze doma se budes pripojovat pres "doma" a jinde pres neco jineho
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od Wuffi
    Nene, vtip je v tom ze v PocketPC si muzes nastavovat ruzna pripojeni, ale i ruzne "profily" pripojeni, takze doma se budes pripojovat pres "doma" a jinde pres neco jineho
    Myslím, žes to nepochopil ... když si koupí router a ten bude mít doma, tak kdekoliv jinde ji ani profily nepomohou. Teď se připojuje (resp. snaží se připojit) z domu i z práce
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od Wuffi
    Nene, vtip je v tom ze v PocketPC si muzes nastavovat ruzna pripojeni, ale i ruzne "profily" pripojeni, takze doma se budes pripojovat pres "doma" a jinde pres neco jineho
    To asi nepujde, ne? Za Wifi se plati ... a kdyz si platim od jednoho poskytovatele, tak se tezko budu moci pripojit k jinemu .... zadarmo ... rozumis? ten muj poskytovatel pokryva cele mesto, tak jsem myslela, ze se pripojim z domu, nebo treba z namesti, z prace .... dokud budu videt pripojovaci body - KOMINY
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od eXEden
    Myslím, žes to nepochopil ... když si koupí router a ten bude mít doma, tak kdekoliv jinde ji ani profily nepomohou. Teď se připojuje (resp. snaží se připojit) z domu i z práce
    Jojo, přesně tak .... je mi jasný, že se nepřipojím třeba v Jihlavě, ale v celém Žďáře bych se připojit mohla ... pokud mi teda povolí ty MAC adresy ... nebo jak se to jmenuje ... jak kdyby nemohli vymyslet neco jinyho na zabezpeceni ... treba jmeno a heslo ... ne? to by pak slo ze vsech pocitacu ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Aha... Omlouvam se...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od Wuffi
    Aha... Omlouvam se...
    To je v poho, každá rada dobrá . Zapojení do diskuze se taky počítá .
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Mno jeste jak rika eXEden - pokud by ten router mel menitelnou MAC, myslim ze bys o tu moznost neprisla. Jenze pak by byl zase problem s pripojenim toho zarizeni co by ses jinak pripojovala mobilne a mas jej registrovano u poskytovatele - v siti doma ci ve chvili kdy by byl pripojen ten router by nefungovalo kvuli jiz pouzite MAC adrese.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od Wuffi
    Mno jeste jak rika eXEden - pokud by ten router mel menitelnou MAC, myslim ze bys o tu moznost neprisla. Jenze pak by byl zase problem s pripojenim toho zarizeni co by ses jinak pripojovala mobilne a mas jej registrovano u poskytovatele - v siti doma ci ve chvili kdy by byl pripojen ten router by nefungovalo kvuli jiz pouzite MAC adrese.
    No kdyz by byl pripojen telefonicky nebo pres jineho poskytovatele, tak by ta MAC adresa fungovat mela, ne? Pritel neni pripojen v praci na stejneho poskytovatele jako doma. Takze ja bych doma mohla pres router serfovat pod jeho MAC adresou a on pracovat pod jinym poskytovatel na stejne MAC adrese, ne? Nebo se mylim?

    Kazdopadne to neresi otazku meho pripojeni PDA mimo domov . Nezbyva nic jineho, nez doma vyzkouset pripojit novy pocitac na net a kdyz to nepujde, tak se ozvat poskytovateli, ze jsme koupili PC a ze nam nefunguje net ... proste ze sebe budeme delat blby ... ... no a přečtu si smlouvu, co s nimi mam uzavrenou ... no a kdyztak budu vyhrozovat, ze vypovim smlouvu, ze neposkytuji sluzby za ktere si je platim. No ale musim si to nejdriv poradne prostudovat .
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. nastavení WIFI
    Od fides v sekci Windows Mobile 6.5
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-12-2010, 18:56
  2. Nastavení wifi
    Od Gesor v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-08-2006, 21:00
  3. Nastavení wifi
    Od KMP v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-06-2006, 10:33
  4. Nastavení PDA pře WIFI
    Od sevas v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-03-2006, 17:29