Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 50

Téma: HTC Touch Diamond - TomTom 7 a iGO8 - nepřesná, pomalá navigace

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    16

    Chlapi, zdravím vás všechny.
    M ám zajímavou, ale velice nepříjemnou věc k diskusi a řešení. Vlastním už 1,5 roku HTC Tytn II a nyní i Diamond. U obou mám nainstalováno TT 7 a iGO8. U obou jsme instaloval dle návodů z fóra a absolutně ok a bez problémů.
    Jeden háček to ale má: TT7 v Tytn II jede jak psovi pastva, skáče při navigaci po cca 200m a to ještě pouze s malými mapami (EE nebo CaEE). iGO8 jede ok a krásně plynule naviguje, ale je také o cca 15m spožděná navigační šipka za reálnou polohou. Na fórech jsem nenašel kloudnou odpověď a řešení, snad jen na TT6 mi bylo řečeno, že je to na něj moc. Řešilo se i málo paměti, ale uvolnění také nepomohlo.

    No a u Diamonda jsem doufal a ejhle. TT7 je to samé jako u Tytn II, snad jen ne 200m, ale 100m. No a iGO8 se projevil tak špatně, že naviguje sice krásně plynule, ale o cca 50m pozadu.

    Takže celkové zhoršení a prakticky nemožnost rozumě tyto dvě navigace v Diamondu používat.

    Prosím o rady, zkušenosti, prostě pomoc, jelikož jsem již v koncích a nevím jak dál.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    PS: doplnění více informací.

    Když spomalím spomalí i navigace. V křižovatkách, zatáčkách, ..... dohání nepřesnosti skokem (tzn. jsem v křižovatce, šipka je teprve před ní. Zahnu a šipka po chvíly skočí do zatáčky). Rychlost zobrazuje správně (řeklbych), porovnáno s jinými navigacemi +-. Co se týče rychlosti reakce, tak bych řekl, že reaguje pomalu, se spožděním a setrvačností (stalo se mi i, že jsem uhl nacestě doprava - dle plánované trasy - a šipka si to mašírovala ještě chvíli rovně, pak se zavrtěla mapa a hupla na správnou polohu.

    Když to shrnu celkově, tak iGO8 se chová tak, jakoby mělo mapy posunuté vůči realitě kus dopředu. TT7 se chová tak, jakoby zjišťoval aktuální polohu po 4-5sec. a po této aktualizaci teprve překreslil. Když jsem měl na TytnuII TT6, tak byl přesný jak švícarské hodinky (ten navigoval snad na 1m). Proto jsem z tohoto stavu sklamaný, jelikož jsem zvyklý z GO 720, GO920, TT6 na absolutní přesnost. TT6 jsem měl pak i v TytnII a taky super. IGO8 v TytnII OK, TT7 katastrofa. V Diamondu TT7 katastrofa, iGO8 je na hranici použitelnosti. Mít 3 rychlé zatáčky ve městě za sebou, tak jsem v pr....

    Moc díky všem, kteří jsou a budou ochotni mi poradit a pomoci.


    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    0

    precitaj si toto , len tak pre zaujimavost:

    http://diamond.forumotion.net/forum-f2/topic-t47.htm

    a potom toto :

    http://diamond.forumotion.net/forum-f2/topic-t4.htm
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    16

    Díky moc, přečetl jsem si to a je to poučné a dobré vědět, přesto mi to tak nějak neřeší mou situaci. Neví někdo ještě něco dalšího. Jakto, že starý TT6 jel jak hodinky a TT7 je totálně mimo mísu. Jakto, že iGO8 na HTC Tytn II je přesné a to samé absolutně stejně instalované (prostě prakticky identická funkční kopie) na Diamondu jede pozadu.: : :

    Už jsem z toho zničený. Moc díky za pomoc

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    2

    Také jsem narazil na tento problem zpožďění v iGo8. Když jsem ale zkoušel TT7, tak to bylo ještě horší, šipka si cestovala jak chtěla i když jsem stál na křižovatce na červenou. Teprve když jsem se pohnul, vrátila se na aktuální pozici na trase. Přišlo mi to výrazně horší nežli zpoždění u iGo. Stejně se ale chovají i Smartmapy, takže to bude v hardware a jeho nastavení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    0

    Podporte slovensky software a dajte si Sygic mcguider a nemate ziadny problem
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    0

    Mám stejný problém s iGO. Mě se zdá, že to iGO nestíhá zobrazovat, a tím pádem je pozadu. Kromě líného vykreslování pozoruji i různá zaškubnutí, např. v momentě, když iGO hlásí do repráku. Kdysi jsem používal TT na daleko pomalejším smartphonu, a tam navigace byla naprosto plynulá a přesná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    253

    mam Diamontd cca tyden,pouzivam TomTom 7.45 9028 a vse mi bezi naprosto korektne.Pocet prihlasenych satelitu mam od 8 do 10.Nikde jsem nic nenastavoval,jen naistaloval a frcim.To co popisujes se mi deje ,jen kdyz vjedu treba do tunelu a ztratim GPS signal,to potom navigace jede po pameti a nekdy trochu zmatene.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    16

    Prosím tě, máš na Diamondovi kromě TT7 instalováno ještě něco??, A máš v TT7 POI a kolik??? Mám stejnou verzi jako ty, byla to první věc co jsem tam dal a hned odzkoušel a problém který jsem již popisoval prvně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    253

    jenom TT7,zadne dalsi poi body jsem tam jeste nedaval.Navigace beha naprosto v pohode,nic jsem nenastavoval a instaloval jsem ji na interni pamet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    16

    OK, díky a chystáš se tam nějaké poi dát a aktivovat??? Z několika zdrojů jsem četl informace, že by to mohlo být tím, že TT7 nestíhá poi. Mě se to nezdá, jelikož by to mělo být uděláno tak, aby to šlo ne??? Další vlastní zkušenost mám, že iGO8 je na tom stejně, i když o něco lépe (už se podle toho dá aspoň jet).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Včera jsem najel po německu přes 400km a žádné zpoždění nebo zpožďování jsem nepozoroval, ale stalo se mi, že mi 2x vypadl signál. Jednou ještě u nás a podruhé v německu a tam to trvalo asi tak minutu, než zase naběhl. Nevím čím to mohlo být, ale nebylo to na místech husté zástavby, ale na otevřených místech. Už se vám někomu někdy stalo, že by při jízdě vypadl signál? (tunely nepočítám)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    118

    rekneme ze se to deje celkem bezne - obcas na minutku nebo jen na par vterin vypadne. Sice to obcas zamrzi ale neni to nic dramatickeho.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    124

    Mám uplně stejný problém jako je popisovaný v prvním bodě, jak tak koukám, tak to zatím nikdo neví korektní řešení Nemůže být problém v tom, že je iGO 8 nahrané na kartě? Někdo tu psal, že to má i internal paměti a jede mu to v poho...

    Edit:
    na xda-developers jsem našel následující návod, bohužel nemám možnost navigaci otestovat, takže nemůžu říct na kolik je to funční, ale snad to někomu pomůže
    (je to sice návod kvůli TomTom, ale předpokládám, že problem je i pro iGO stejný ...)

    A. With Advanced config 3.2
    1. disable A-GPS
    2. disable GPS logging
    3. logfile name must be empty
    4. old logfile name must be empty
    5. maximum size of logfile must be 0
    6 delete the files : \windows\GPSLogFile.txt and \windows\GPSLogFileBack.txt
    7. it seems that if TomTom is installed on a fast microSD decrease the lag(have to test to be sure)

    B. Then edit registry with TotalCommander
    - Drivers\GpsOneDevice\PollInterval -> 100 (default is 1000)
    - Drivers\InputBufferSize -> 512 (default is 4096)
    - Drivers\OutputBufferSize -> 512 (default is 4096)
    - Drivers\SleepOnNoData -> 100 (default is 1000)
    - Multiplexer\MaxBufferSize -> 512 (by default not present, you have to create it)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    68

    ... je to přesně tak, jak popisuješ - je to tragédie!!! Byl jsem včera v NDR a jel jsem asi 250km - fakt hrůza!!! Mám originál TT Navigator 7 a originál mapy 7.25. Velké zklamání...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    7

    Vyzkoušel jsem jak TTM 7 tak iGO8 a Diamond s nima má prostě v současné době neřešitelnej problém, nepomohly žadný ůpravy uvedené tady ani na Xda fóru, na Omnii iGO8 běhala bezchybně. Teď mám nainstalovanej Garmin Mobile XT a běha bez problémů.:yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. nejde mi zprovoznit navigace igo8
    Od hankon v sekci Omnia SGH-i900
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 16-04-2011, 11:48
  2. HTC Touch Diamond - HandsFree vs. navigace?
    Od mdiskuze v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 24-09-2008, 12:15
  3. Diamond -> iGO8 -> GPS nenajde
    Od Marcel00_ce4you v sekci HTC & klony
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 28-08-2008, 16:44
  4. Vario a pomalá BT navigace
    Od solory v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-07-2006, 19:40