Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 70

Téma: HTC Touch Pro (Vario IV) - flash ROM - samostatný návod

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    85

    Zdravím, mám trochu strach z flashe, ale chtěl bych to. Pomohl by mě někdo online? Někdo kdo to už dělal, respektive "ví co dělat" ..

    Já vímco dělat, ale jen teoreticky, nikdy jsem to nedělal..

    Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    [h]HTC Touch Pro - FLASH NOVÉ ROM polopatě[/h]



    Diskuze o tipech, tricích a zkušenostech - HTC Raphael (Touch Pro, T-Mo MDA Vario IV) - tipy, triky, zkušenosti a problémy...
    XDA-Developers - seznam WM6.1 ROM pro HTC Raphael - HTC_Raphael_WM6.1_ROMs
    FLASH NOVÉ ROM - HTC Raphael (Touch Pro, MDA Vario IV) - flash ROM - samostatný návod

    Před flashováním, nebo jakýmkoliv zásahem do ROM (tedy Read Only Memory) je důrazně doporučena záloha stávajícího zařízení, jinak riskujete ztrátu záruky, nebo minimálně komplikace v případě reklamačního řízení.
    Citace Původně odesláno od mijou
    Záloha ROM
    1. Original ROM, cely obsah aj s radiom atd.. sa da stiahnut! Staci nasledovat instrukcie:
    http://forum.xda-developers.com/show...58&postcount=6
    2.Takto stiahnuta rom (v raw formate) sa da rekonstruovat do klasickeho .nbh suboru:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=427507
    3. pre pripad reklamacie sa da vratit povodny SPL. Je treba najprv flashnut origo ROM a az potom SPL. k stiahnutiu:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=410150
    [l1st][*]Raphael je jako zařízení výrobce HTC, u toho je zvykem, že zařízení je na začátku uzamčeno tzv. Coutry ID kódem (nebo také CID), což je kód, který udává, že dané zařízení patří do správy určitému např. mobilnímu operátorovi. Na toto zařízení pak jdou nahrávat jen ROM označené příslušným CID kódem - zkrátka ROMka CZ T-Mobile musí pasovat do přístroje s CZ T-Mobile CID kódem. Prodejce se tímto brání od nahrávání neoficiálního SW, což je věc o kterou nám právě jde. Stáhněte si přiložený soubor "HardSPL - SuperCID SPL pro zařízení HTC Touch Pro (Raphael, MDA Vario IV)" a rozbalte jej. Toto je modifikovaná část ROMky, která je na ní nezávislá a obsluhuje právě prvotní inicializaci nahrávání ROM do zařízení, neboli flashování.[/*][*]Rozbalením dostanete soubor "RaphaelHardSPL-Unsigned_190_1_3.exe", který v sobě skrývá SPL - tj. onen náš věhlasný Bootloader, který umožňuje zařízení flashovat ROM, zkrátka něco jako část BIOS PC systému. Toto SPL v sobě skrývá právě výše popisovaný CID kód a my nahrajeme do zařízení nové SPL s tzv. SuperCID kódem, což je vývojářská verze, která nám následně umožní flashovat co se nám zlíbí.[/*][*]Postup je na vlastní nebezpečí! Riskujete ztrátu záruky a poškození Vašeho přístroje![/*][*]V průběhu aktualizačního procesu na zařízení nemanipulujte s USB ani nijak nenarušujte spojení s PC![/*][*]Připojte HTC Raphael k PC USB kabelem, sesynchronizujte s ActiveSync a rozlučte se s veškerým obsahem interní paměti (sice v tomto kroku by se vymazat neměla, ale při flashování normální ROM je obsah paměti přepsán, tak si zvykejte), co je na paměťové karta zůstává. Poté spusťte stažený soubor a postupujte podle kroků v setupu (neangličtináři snad také pochopí, jsou tam obrázky - a pokud ne, tak raději neflashujte). Zkrátka se nějak proklikejte dopředu, stejně dozadu by to němělo moc smysl a nějaké volby tam nejsou. Baterie by měla být nabitá více jak na 50%, protože jinak RUU utilita neumožní flash (riziko vybití baterie a přerušení procesu).[/*][*]Tímto by měl proběhnout odemykací proces a reset zařízení (naskočí progress bar a flash by měl proběhnout docela rychle). Úspěšnost zkontrolujeme pomocí SPL obrazovky (trojbarevná) pomocí stisku levé spodní klávesy pro hlasitost + podržení RESET dokud nenaskočí právě ona 3barevná obrazovka. V řádku pro SPL by mělo být "SPL-1.90.Olinex". Obrazovku zrušíte tlačítkem RESET, kdy zařízení neběhne do původních Windows Mobile. Pokud to tak máte, je Vaše zařízení SuperCID a má nahraný upravený SPL (bootloader) pro nahrávání všech ROM. První polovina je tedy za námi[/*][*]Pak už jen zbývá stáhnout si ROM, kterou opravdu chceme - viz. diskuze HTC Raphael (Touch Pro, T-Mobile MDA Vario IV) - nové ROM. ROM je většinou ZIP soubor, který po rozbalení vydá RUU utilitu a hlavní RUU_signed.nbh, nebo zkrátka NBH soubor, který má v řádech 10 MB (většinou kolem 100). Nutno také vědět, že ROM se skládá s více částí - tj. Windows Mobile, pak část pro GSM a pak drobné věci jako bootovací obrázky atp. Proto tedy velikost souboru a doba flashování bude závislá na obsahu souboru. WM jsou docela rychlé, GSM část trvá o něco déle.[/*]
    a flashování bude závislá na obsahu souboru. WM jsou docela rychlé, GSM část trvá o něco déle.[/*][*]ROM pak můžete nahrát buď z PC pomocí ActiveSync stejně jako jsme upravovali bootloader. Stačí jen spustit příslušný RUU soubor obsažený v ZIPu a ten pokud má kolegu NBH soubor tak z něj začne prát data do zařízení. Postup je obdobný jako v prním případě, menu je podobné, výsledek podobný[/*][*]Jednodušší a méně riziková cesta je nahrávání přímo z SD karty - zde odpadá riziko přerušení USB spojení (které je mrchou nevypočitatelnou). U tohoto způsobu stačí vzít jen soubor NBH, přejmenovat jej na RAPHIMG.NBH (není case sensitive) a nahrát do ROOT (hlavní kořenové) složky na paměťové kartě a pokud máte opravdu SPL 1.90 Olinex, tak pak už stačí jen vstoupit do bootloaderu hmatem pomocí stisku levé spodní klávesy pro hlasitost + podržení RESET dokud nenaskočí právě ona 3barevná obrazovka. Pokud je karta v zařízení, má FAT32 / FAT a je na ní RAPHIMG.NBH, tak by měl bootloader automaticky (autorun) nabídnout menu pro flash... stisknete POWER... a pak už jen cítíte sílu této magie... po dokončení VolUP... reset a jedém na nové ROM. [/*]
    [/l1st][h]Autor tohoto postupu neposkytuje žádnou záruku ani garanci nezávadnosti. Vše co děláte, děláte na VLASTNÍ riziko a na pozdější reklamace nebude brán zřetel[/h]P.S. Nechám to tu nějaký čas otevřené pro případné doplňující dotazy, ale pak označím jako řešení problému.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    8

    Nasledoval jsem navod na dump soucasne (originalni) ROM a ted mam 4 RAW soubory. Ale jak z nich udelam neco co jde flashnout zpatky? Nechapu totiz, proc si mam stahovat nejakou verzi RUU_Raphael_HTC_WWE_1.90.405.1_Radio_Signed_Raphae l_CRC_52.33.25.17_1.02.25.19_Ship.exe a mixovat ji s temi soubory z meho HTC. Navic ja mam verzi 1.90.401.1 WWE takze vysledek asi nebude moje originalni ROM. Neni to nesmysl? Jak tedy lze zazalohovat soucasnou ROM primo ze zarizeni. Nebo neco chapu spatne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    0

    pro nás, lamy (mě, lamu): pokud nahraju např. ROMeOS² v1.05 (nebo jinou) do svého stroje s českou lokalizací, mám po ní? díky za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Pokud vím, tak CZ lokalizace není dělána v ROM, ale externí aplikací SunnySoft. Pokud si jí vyzálohujete (předpokládám že na ní má CZ zařízení licenční právo), tak není problém počeštit i jiný systém - ostatně toto se řeší v diskuzi HTC Touch Pro (Raphael) - čeština
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    54

    Konecne jsem nasel navod jak na novou ROM Stale jsem ale nepostrehl ze by tam bylo jak zazalohovat puvodni ROM kvuli pripadnym problemum a navsteve servisu. Pro me hovoriciho pouze cesky je anglictina trochu problem neco malo odhadnu a nerad bych misto operace najednou pitval...

    EDIT: Stahl jsem HardSPL viz vyse a pri spusteni hlasi chybu aplikace. (
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    124

    Hard SPL mě taky házel chybu, problém byl v tom, že se automaticky nepřepne SSPL na stránce http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=410150 máš podrobný návod. Je třeba pře samotným flashem nakopírovat soubor SSPLManual.exe do zařízení a spustit, pak ti to půjde
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    6

    Při flashování RAPHIMG.nbh přes paměťovou kartu jsem pořád dostával v bootloaderu hlášení "No image file!". Karta naformátovaná FAT32, soubor korektně pojmenovaný. Problém byl v použité microSDHC kartě. Když jsem soubor nahrál na microSD kartu, tak šel flash jako po másle.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    216

    Citace Původně odesláno od vesi
    Hard SPL mě taky házel chybu, problém byl v tom, že se automaticky nepřepne SSPL na stránce http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=410150 máš podrobný návod. Je třeba pře samotným flashem nakopírovat soubor SSPLManual.exe do zařízení a spustit, pak ti to půjde
    Nazdar skúšal som aj SSPLMaunal.exe z karty, ale stalo sa iba to, že pomaly za 2 sekundy zhasol displej ako keď v americkom filme vypnú elektráreň. Potom keď sa dve minúty nič nedialo som urobil reštart a nič nového - nová ROM stále nejde netiahnuť. Na Mio A701 mi ROM išla v pohode a aj na Kaiserovi hneď na prvý raz. Karty som skúšal obyčajnú mSD aj SDHC - to isté.
    Kua už mi niekto poradte čo s tým, lebo toho Rafíka hodím o zem.
    Napíšte mi pls podrobný návod pre "lamy" aj s odporučením kopletnej a aspoň trochu lepšej ROM ako orig. od HTC. Ani by som s tým moc nešpekuloval, ale ten BUG s BATERY ma privádza do zúrivosti. Ak máte na to spoľahlivé riešenie dajte pls info alebo to je na reklamáciu???
    Dikeeeeeees za každú radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    248

    Já jsem to podle zde uvedeného návodu udělal a šlo mi to jak po másle. Nic jsem nikam kopírovat nemusel a dneska mám už asi 3 verzi ... pravda je že jsem ani na origo verzi neměl s ničím problém ani s nabíjením
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    216

    ako si to prosím Ťa spustil to SSPL priamoz karty? Aj si predtým urobil HR alebo sa to dá odbloknúť aj tak aby som nemusel nič mazať? Mne ide totiž hlavne o nahratie new
    GSM 1.02.25.28 ktorá vraj problém s "batery" nemá. Dá sa teda GSM nahrať tak aby som nemusel meniť ROM? Teraz mám ROM: 1.90.401.1 WWE / Radio: 1.02.25.17H
    Dikes za odpoveď
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob Avatar uživatele urys
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    403

    !!! POZOR !!!

    HARDSPL se nesmí pouštět z KARTY (někde na XDA jsem zachytil, že spuštění HardSPL z karty = BRICK! - zkusím to najít a hodit sem link) Ono by to ani jít nemělo.

    To HardSPL mimo jiné právě umožní i nahrávat ROM z karty (musí být formátovaná na FAT32)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    248

    HardSPL vlastně není flash jako takový, data a vše ti v tlf. zůstane. Spustit normálně přes USB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    HardSPL je přesně stejný flash jako ROM, jedná se o stejný soubor, o stejný princip! Jen se nepřepisuje část s operačním systémem, tj. správně, že se nepřepíší data, ale není pravda, že se nejedná o flash. Přepisujete jen jinou lokaci v paměti ROM - tu SPL (boot loader).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2002
    Příspěvků
    226

    Citace Původně odesláno od mitzi
    Nasledoval jsem navod na dump soucasne (originalni) ROM a ted mam 4 RAW soubory. Ale jak z nich udelam neco co jde flashnout zpatky? Nechapu totiz, proc si mam stahovat nejakou verzi RUU_Raphael_HTC_WWE_1.90.405.1_Radio_Signed_Raphae l_CRC_52.33.25.17_1.02.25.19_Ship.exe a mixovat ji s temi soubory z meho HTC. Navic ja mam verzi 1.90.401.1 WWE takze vysledek asi nebude moje originalni ROM. Neni to nesmysl? Jak tedy lze zazalohovat soucasnou ROM primo ze zarizeni. Nebo neco chapu spatne?
    taky to nejak nechapu. muezete mi to nekdo vysvetlit?

    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Garmin-Asus nüvifone M10 - Návod na Flash ROM
    Od tomsoft v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 11-06-2010, 09:29
  2. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 28-11-2008, 17:27
  3. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-10-2008, 17:26
  4. MDA Vario: Presny navod na prehravni firmwaru
    Od NeoPlex_ce4you v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-06-2006, 12:14