Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: iGO8 - problém: nedostatek paměti

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    50

    Už si neviem rady. Mám iGO8 8.0.0.49545 so skinom diMka v 1.3.23-TomSoft, pred spustením je progmemory 28M, po spustení iGO 1,58M. Mám FS LOOX N560, nainštalované programy:
    SPB Diary
    Sunnysoft malú klávesnicu
    Resco explorer
    Resco today
    Spb Backup
    Wisbar Advance 3
    HiCalc
    Pocket Ndays

    a WM 6.0 od newplowa ver 038.

    sys.txtv prog files)

    [folders]
    app= ´´SDCARD%/iGO8´´

    [interface]
    maxzoom2d=6000000
    show_exit=1

    Všetko by bolo OK, ale asi po 120km začne iGO sekať, a potom vyhlási nedostatok pamäte. Neviem, čo s tým, poraďte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Pořídit si PDA se 128 MB RAM, na VGA s 64 MB ti iGO 8 nikdy rozumně nepoběží.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SMob Avatar uživatele toja
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    366

    Tomu never, to už nieje dávno pravda.
    Posledné verzie sú už vyladené a makajú spoľahlivo aj na 64 MB RAM.
    Jedine čo musíš dodržať, musíš vyprázdiť a uvaľniť RAM.
    Keď tak pozerám na Tvoj zoznam softu, hmmm..., samé "véééľmi potrebné veci"
    Musíš si zvoliť prioritu, buď fungujúce iGO8 a vtedy musíš oželieť niečo, alebo terajší stav. (Hmm...,alebo použiť to riešenie nadomnou:? )
    Moje odporúčanie (x-krát tu spomínané) odstrel všetko čo je rezidentne spustené, today pluginy,... .
    Dostaň sa spoň na min. 32-34 MB volnej RAM. (Hmm... , alebo pred spustením iGO rasetuj do safe modu)
    Ja som mal na tom čo mám v podpise to isté a po inventúre a prečistení pamete nemám problém.
    Najprv odstrel to červené (to ostatné by okrem klávesnice niesu rezidenty.):
    SPB Diary
    Sunnysoft malú klávesnicu
    Resco explorer
    Resco today
    Spb Backup
    Wisbar Advance 3
    HiCalc
    Pocket Ndays

    Potom keď Ti to bude makať, na spúšťanie programov najdi si niečo menej zaťažujúce RAM, mne sa osvedčil free sw WkTask.
    Prípadne si nainštaluj niečo čo Ti pri reštarte vyčistí tmp a ostatné blbosti z RAM.
    Uvidíš, že to pomôže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Mě se osvědčila instalace SafeMode 2:
    http://www.monocube.com/content/view/5/37/

    Po spuštění mám volných 35MB a to stačí na 3D terén, budovy a zároveň zcela plynulé animování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Citace Původně odesláno od toja
    Jedine čo musíš dodržať, musíš vyprázdiť a uvaľniť RAM.
    To je fakt vtipný, abych mohl používat iGO 8, tak se musím vzdát buď řady užitečných programů nebo před jeho spuštěním bootovat do safe modu... Jak se říká té úchylce, masochismus :? ?

    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    to: robuso
    Názory jsou různé ...
    Mám v PDA 64 RAM a používám
    SPB Mobille Shell
    SPB Phone Suite
    SPB Diar
    SPB Time
    což jsou všechno rezidentní programy, které jsou na Today. Myslím že systém mám slušně nastaven a po startu mám 30MB volné RAM, IGO8 šlape na 100%. Pravda, mám v IGO nastaveny nižší detaily terénu, ale to mi nijak zvlášť nevadí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SMob Avatar uživatele toja
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    366

    Citace Původně odesláno od Docent
    Citace Původně odesláno od toja
    Jedine čo musíš dodržať, musíš vyprázdiť a uvaľniť RAM.
    To je fakt vtipný, abych mohl používat iGO 8, tak se musím vzdát buď řady užitečných programů nebo před jeho spuštěním bootovat do safe modu... Jak se říká té úchylce, masochismus :? ?
    Veď som napísal: (Hmm...,alebo použiť to riešenie nadomnou :? )
    Všetko je otázka kompromisu, každý nemá many na nové železo.
    Aj SW sa musí vyvíjať a cesta vývoja software vo večšine je spojená s večšími nárokmi na pameť.
    3D má všade svoje požiadavky na pameť.
    A v prípade iGO8 by som vývojarov pochválil, lebo spravili hodný kus práce a zoptimalizovali pracu s RAM.
    To máš tak ako s MSXP alevo Vistou.
    Keď si niekto spomenie na nástup XP, tiež sme nadávali na jeho požiadavky na RAM a teraz zase nadávame na Vistu a jej požiadavky na HW a RAM.
    A pritom je teraz už MSXP najvydarenejším OS od MS.
    A to isté platí aj pre iGO8, v čase jeho nástupu existuje ešte veľa starého železa a ich majitelia budú roniť slzy. A keď ho chcú, musia niečo obetovať.


    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Citace Původně odesláno od Docent
    To je fakt vtipný, abych mohl používat iGO 8, tak se musím vzdát buď řady užitečných programů nebo před jeho spuštěním bootovat do safe modu... Jak se říká té úchylce, masochismus :? ?
    Tady někdo něco buď nepochopil nebo se snaží dělat fórky a moc mu to nejde. iGo lze normálně používat bez safe módu a klidně i s Wisbarem. Akorát po něm nesmí chtít zobrazování terénu a 3D budov. Přece jen je to skoro tři roky staré PDA a iGO8 je letošní novinka, která má navíc nejpromakanější (a také nejnáročnější) 3D grafiku ze všech navigací široko daleko. Čekat, že za to, co nabízí oproti ostatním programům či oproti své předchozí verzi 2006, nebude mít žádné HW nároky navíc, může asi jen pablb.

    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    50

    Chlapci, dík za každú reakciu a názor (len sa nepobime), vyskúšam všetko a uvidím, aj keď dosť ma bude mrzieť ten Wisbar kvôli tomu, že sa dá nastaviť vypnutie PDA softwaerovo (ale je to vec priority a určite to vedia aj iné proramy), no a takisto mi vyhovuje, že vidím v hornej lište stále dátum a čas,ten Pocket Ndays v pohode. A resco today ani nehovorím. No ale niečo z toho mi určite vyhovovať bude. Nerád by som menil PDA, lebo takéto momentálne na trhu snáď ani nie je, okrem smartphonov, ale GSM modul nepotrebujem, a majú malé displeje. Fuj, to som ale náročný. N560-tka ma proste rozmaznala. A stále má čo povedať.Ale neskúsil už niekto zmenu pamäte na 128MB- to, čo ponúka Shakal?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob Avatar uživatele toja
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    366

    Citace Původně odesláno od robuso
    ...to, čo ponúka Shakal?
    :?: :?: :?:

    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    50

    Sorry. Upgrade pamäti

    http://shakalupgrade.wtglk.cz/
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    50

    No, už som vyskúšal všetko, aj WM6 od PUPS, aj WM5 pôvodnú, a stále to nefachčí. Prinajlepšom ide hlasová navigácia, ale prekreslovanie mapy sa stráca, skúsil som aj prepnúť Nmea, aj Sirf, a je to naprd. S tým safe módom mi to zmrzne. Takže ako sa hovorí -na velkosti záleží- nastal čas na zväčšenie pamäti (alebo nové PDA?).
    Ale inak dík za pomoc. Aspoň som prišiel na chuť WkTask.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    195

    myslí tím zvětšení paměti výměnou čipů na 128 MB
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ohledně rozšíření paměti, dělaného u Shakala (konkrétně u Looxe N560), budu moci již brzy podat podrobné info. Vyskytly se jisté problémy, které jsou typickou daní za to, že jsem byl první průkopník s jiným PDA než Universal... Během příštího týdne jsme se Shakalem domluveni na finálním vyřešení problému, takže poté sem dám info pro váhající... Držím Shakalovi palce a zdravím ho z PV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    98

    Citace Původně odesláno od robuso
    Všetko by bolo OK, ale asi po 120km začne iGO sekať, a potom vyhlási nedostatok pamäte. Neviem, čo s tým, poraďte.
    upgraduj IGo 8 na verzi 8xxx5400 !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 02-12-2008, 12:21
  2. Nedostatek paměti
    Od Vitezslav2_ce4you v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-09-2008, 08:56
  3. nedostatek paměti na htc tytn
    Od portyr v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-01-2007, 00:52
  4. BT - nedostatek paměti pro ovladače
    Od Behe v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 24-02-2006, 11:05
  5. Neustaly nedostatek pameti
    Od Namornik. v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 03-12-2004, 14:17