Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: HTC Touch Diamond a ActiveSync via BT - dotazy, problémy, řešení

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Už klasická otázka na synchronizaci přes BT.
    Na toto nejsem žádná lama, ale opravdu si nevím rady. Není problém navázat spojení, spárovat a synchronizovat. Problém je, že to funguje jen do prvního odpojení. Opětovně se spojit a synchronizovat již nejde. Na PPC hlásí AS že nemůže otevřít komunikační port. V tomto stavu už nejde ani navázat spojení. Přitom partnerství existuje.
    Jediné řešení, které je účinné je odinstalování celého BT na PC, vymazání partnerství v PPC, reset PC a SR PPC, instalace BT na PC, vytvoření nového komunikačního portu v PC, navázání partnerství (to jde jen z PC) a pak to jede. Ale opět jen do dalšího odpojení BT spojení. Přitom je potřeba dodržet celý postup.

    PC - Windows XP SP3
    PPC - HTC Touch Diamond | WM6.1 | ROM: 1.93.401.2 WWE | Radio: 1.00.25.05
    AS - 4.5.0 sestavení 5096
    BT drivery na PC - Broadcom WIDCOMM
    BT driver na PPC - Microsoft
    BT soft na PC - My Bluetooth Places 5.1.0.4200

    Co vy Diamondisti. Syncujete přes BT? A bez problémů?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    10

    Zdravím, mám naprosto stejný problém a tento článek mi dal odpověď na to, proč se nikdy přes BT nejde sesynchronizovat podruhé .
    Já mám navíc ještě ten problém, že nemůžu připojit diamonda k active syncu přes USB kabel. Diamond se přes kabel nabíjí, když připojím kabel do diamonda, tak mi naběhne obrazovka výběru "chcete active sync nebo disk drive transfer" a tím to skončí, pak už se neděje vůbec nic. Zkoušel jsem přes vypínání či přidávání výjimek v antiviru a firewallu přes přeinstalování active syncu na kompu a hard resetu diamonda všechno a žádný výsledek .
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Pokud se nespojí ani přes USB, koukni do Settings>>Connections>>USB to PC a tam odškrtnout (nepovolit) Enable advancet network func.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    10

    Díky za tip. Tohle už jsem ale taky zkoušel, nepomohlo.

    EDIT
    Zapoměl jsem zmínit, že v záložce "podpora" na této stránce je článek "Nastavení ActiveSync přes Bluetooth (WM5 zařízení s ovladačem Microsoft)", nezkoumal jsem ho dopodrobna, ale vypadá to, že by mohl pomoci problému s připojením přes BT i u diamonda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    10

    Zapoměl jsem zmínit, že v záložce "podpora" na této stránce je článek "Nastavení ActiveSync přes Bluetooth (WM5 zařízení s ovladačem Microsoft)", nezkoumal jsem ho dopodrobna, ale vypadá to, že by mohl pomoci problému s připojením přes BT i u diamonda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Ten článek znám už dlouho a několikrát pomohl, ale můj problém neřeší. Prostě. vš proběhne tak jak má, ale funguje to jen po dobu prvního spojení. Pak už ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    Me to dela to same Diamond vs Vista reseni jen restart PC a po te opet jde ale zase jen pouze jednou
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    43

    Citace Původně odesláno od digi40
    Zdravím, mám naprosto stejný problém a tento článek mi dal odpověď na to, proč se nikdy přes BT nejde sesynchronizovat podruhé .
    Já mám navíc ještě ten problém, že nemůžu připojit diamonda k active syncu přes USB kabel. Diamond se přes kabel nabíjí, když připojím kabel do diamonda, tak mi naběhne obrazovka výběru "chcete active sync nebo disk drive transfer" a tím to skončí, pak už se neděje vůbec nic. Zkoušel jsem přes vypínání či přidávání výjimek v antiviru a firewallu přes přeinstalování active syncu na kompu a hard resetu diamonda všechno a žádný výsledek .

    měl jsem stejný problém s připojením přes USB kabel - viz zde

    Pomohla až výměna Diamonda za jiný kus
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    havran_ce4you
    Guest

    Díky, díky, díky.
    Mám HTC Touch a doma se mi spárovalo kabelem s NB zcela bez problémů. V práci na desktopu mi to už asi 10 hodin nejde ani přes BT a přes USB a už jsem to chtěl všechno fyzicky napadnout. Vaše rada (myslím Osche) s tím zrušením zaškrtnutí v HTC mi nyní rozběhla synchro přes kabel. Uvidím, jestli to však nebude jen 1x jak někdo zmiňuje :-(. Na BT kašlu. Dík.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Tak to abych dal vědět jak jsem s tímto problémem (AS via BT) za půl roku pohnul. S Diamondem jsem to až do jeho prodeje nevyřešil. Prostě nic. Po koupi Touch HD se ten problém objevil opět. A zde jsem už uspěl. Po několikadenní snaze pomohlo až nastavení synchronizace přes port COM6. Žádný jiný. Nevím čím to, ale teď bežně přes BT syncuju. Jen to žere strašně moc baterie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    274

    ja s tim problem nemam:-) mam modrej zub od MSI a synchronizuju ostosest:-) pripojim synchronizuje.. dokonci, udelam zmenu v kalendari sup sesynchronizuje i tel. odpojim jedu pryc.. na cestach doplnim udaje a schuzky prijedu domu pripojim synchronizuju.. zadny problem. mam vistu X64 ultimate Sp1
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    19

    Mě se nepodařilo navázat ani to první spojení :-( Vše snad mám nastavené tak jak se má, přístroje jsou spárované, ale AktiveSinc prostě nenajde zařízení. Co asi tak dělám špatně?

    Po zapnutí AS na diamantovi zadám "připojit portem Bluetooth" a vyskočí hláška "nelze najít stávající partnerstvíBT....." Přitom partnerství je navázáno.

    Když zadám na PC v AS conection settings, tak se prohledávají všechny porty a prohledávání skončí hláškou "Your device was not detect".
    Verzi AktiveSinc mám 4.5.0 (Build5096), snad to je ta poslední.

    U nokie jsem jednou nastavil sinchronizaci a pak jsem se už o nic nestaral a stačilo se přiblížit k počítači a po nastavených intervalech se automaticky vše sesynchronizovalo, naprosto bez mého zásahu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    255

    mel jsem podobny problem a bylo to u me ovladacema k bt, nokie chodila ale diamond se porad nechtel chytit. Tak jsem odinstaloval ovladace k bt od toshiby a nechal wokna nainstalovat svoje a od te doby to slape jak ma
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HTC Touch Diamond problémy s romkou ????
    Od zalik_cz v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-10-2009, 19:35
  2. HTC Touch Diamond - Sdílení internetového připojení PC přes ActiveSync (USB)
    Od blahy_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-09-2008, 18:58
  3. Reakcí: 1580
    Poslední příspěvek: 21-08-2008, 16:08
  4. HTC touch diamond - problémy
    Od marbarr v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-08-2008, 19:12