Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 34 PrvníPrvní ... 2345614 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 510

Téma: Samsung Omnia SGH i900 - první zkušenosti, tipy, triky a rady...

  1. #46

    t0m t0m je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Mám bohužel počeštěnou rom a na mnoha místech tomu na rozdíl od anglických WM nerozumím.
    Ale pokud myslíš Settings - System - Power - WiFi, tak tam je to úplně srozumitelně:
    "Pokud je zařízení v pohotovostním režimu, tato funkce vypne napájení Wi-Fi", čili nemá nic společného s vysílacím výkonem, tím méně s citlivostí příjmu.
    Pro jistotu jsem přeměřil rssi po vypnutí "režimu úspory energie pro Wi-Fi" a je to jak se dalo čekat, na PDA i na AP úplně stejné.

    O rychlost se nepřu, s dost silným signálem je excelentní.

    Tak buď máš doma papírový stěny nebo já mám v Omnii upadlou anténu. Nemohl by někdo udělat podobné porovnání?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    Dosah je srovnatelny s beznym MDA ... od HTC , nepozoruju rozdil , x500 je na tom mozna o neco lepe , mel jsem s techhle kramu jen x500+ a mam dojem ze wifina na ni bezela lepe nez na strojich od HTC .... takze je mozne ze nejaky rozdil pozorujes . Nicmene zed by ti nemela cinit problem .
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    73

    Omniu a celkovo win.mobile mam 1x (predtym som pouzival symbiandy). Prosim vas co je to ta ROM, ako zistim aky mam FW a ako ho upgrejdujem (zmenim)? Skusal som to podla navodu ktory je na tejto stranke http://www.ppcsg.com/index.php?showtopic=101064&st=170 , bohuzial bez uspechu(vypysuje mi to: INCORECT SOFTWARE VERSION, PLEASE CHECK TEHE DEVICE) .
    Taktiez sa chcem spytat: pri zamknuti tel. a spatnom zap.(po cca 5min) mi prestane fungovat automaticke otacanie dspleia. Pomoze len restart fonu(niekedy sa spusti az po2 restarte). Dnes sa mi dokonca vobec nezapol display, telefon sa nedal vypnut ostal zamknuty(vybroval po dotyku na display). Musel som vybrat bat.:sarcastic: Nevie niekto poradit co s tym?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    33

    ROM je vlastne firmware. Jak zjistis jeho verzi zatim nevim, je to taky moje prvni zarizeni s WM. Aktualizovat ho muzes oficialni cestou pres http://www.samsungmobile.com/promotion/omnia/index.jsp ale zatim tam neni CR ani SR. Pak existuji urcite i jine cesty prehrani ROM, ale ty mi jeste nejsou znamy. Kazdopadne novejsi pocestenou ROM nez mas v telefonu zatim asi nesezenes. Urcite bys sehnal novejsi urcenou pro Chinu nebo tak s anglickym menu ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    73

    Dnes sa mi zase min.3x nerosvietil dis.(pisal som to v predchadzajucom prispevku). Zda sa mi ze to robi zapnuté vifi+zamok tel.:sarcastic: . ang. menu by mi nevadilo. Nevie niekto ako prehrat FW inou cestou?
    - neviem rozchodit TomToma nevie niekto kde sa da najst dobry navod.
    -neviete nejaku @ stranku kde by som nasiel manual k Omnia, v baleni som ho nemal:sarcastic:
    taktiez sa mi zda ze tel.pri vyzvanani dost slabo zvoni(hlasitost mam nastavenu na max.). Da sa to nejak nastavit na este vyssiu hlasitost?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51

    t0m t0m je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    To, že se nechtěl rozsvítit displej se mi už párkrát stalo taky - při zapnuté WiFi a Nastavení - Systém - Napájení - WiFi - zapnutý režim úspory... Schválně zkus wifi powersave vypnout, ale pak bude wifina dost cucat baterku při vyp displeji. Měl jsem dojem, jako by to viselo na znovupřipojení wifi - ale třeba se pletu.
    Co se týče flashnuti na novou verzi, můj osobní názor je ještě počkat - nové verze jsou pouze neoficiální, objevují se příliš často a určité riziko, že telefon umře, tu taky je. Ale třeba nás někdo (losos) přesvědčí o opaku a česká verze se mi taky nelíbí.
    Hlasitost se už řešila, zadej *#0002*28346# (28346=audio na telef klávesách) a objeví se audio control program.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52

    t0m t0m je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Tak mám jednu značně negativní zkušenost.
    iGo 8.0.0.49545 instalované v interní 8GB flash. Několikrát začal blbnout hlasový výstup (přehrával nějaký zmršený audio buffer pořád dokola). Pak Omnia chcípla úplně. Po resetu jsem chtěl iGo spustit znova a ejhle: internal storage komplet celá vymazaná, zbyly tam jen pracovní adresáře, které si iGo asi umí vytvořit sám (gpslog a iGo8\content\save)
    Těžko soudit, jestli za to může iGo nebo Omnia, ale nerad bych to zažil častěji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    27

    Tak tady jsou odkazy na ruzne Rom http://www.modaco.com/content/i900-omnia-http-i900-modaco-com/271215/rom-download-links-naming-scheme-incorrect-software-version-fix/
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    73

    Tak som ho flasol na inu rom a funguje 0 100% lepsie, sice zmizlo ceske menu ale neva. Uz nezamrza, ide ovela rychlejsie trvalo mi to cca 10 min ROM i900DXHH1
    na vlastne ryziko Cely tento navod je prevziaty s nizsie uvedenej stranky! U mna 100% funkcný maximalna spokojnost.
    Pozor - pridete o ceske menu + o vsetky data ulozene v My phone a My storage (odporucam zalohovat)! V tomto novom FW je TX9 aj v cestine.
    ine FW nemam vyskusane

    moja verzia pred tym: PDA i900BPHH3/UHHH3
    Phone:i900DXHG4
    teras:PDA i900BDXHH1/DXHH1
    Phone:i900DXHH1

    Navod na flash FW:
    1.)
    * Press the 'dial' key to the left of the optical pad to bring up the dialer (stlacte tlacitko na tel - VOLAT)
    * With the onscreen keypad input *#1546792*# (namiesto tel c. napiste ....)
    * Select 'Preconfiguration' (zvolte PRECONFIGURATION)
    * Enter code *#81230*# and select OK (napiste uvedene heslo)
    * Select 'Singapore', with the default Operator (zvolte stat SINGAPORE s 1 operatorom ktoreho sam foun zvoli)
    * Accept this, DEVICE WILL HARD RESET (Potvrdte. Po potvrdeni sa telefon restartuje sam 2x za sebou)
    * Run update, and all should be well. (mozte updajtovat)
    (po updajte odporucam previest dany proces 1.) znova namiesto SIngapore dat CZ alebo sk)

    2.)
    -dowload DXHH1 (OFFICIAL, LEAKED)
    -po stiahnuti spustit(pozor je to urcene pre XP, pri Vistach velke riziko poskodenia tel.)
    -ked je DXHH1 (OFFICIAL, LEAKED)zapnuty, vypnut foun, pripojit kabel PC-Mob.(pripojenie v tel musite mat nastavené na Vsync nie velkokap. zariadenie alebo moje uloziste!)
    -zapnut foun,
    -pocas zapinania sa fonu., sa vam v prog.DXHH1 v PC rozsvieti start, hned ho stlacte a uz len cakajte vsetko zroby za Vas(start sa rozsvieti cca ked nabehne 2-cierne Samsung logo)
    -pri dokonceni flasnutia vam v PC napise flas FW ok-Done
    -odpojte tel od PC, foun sa sam min 3x restartuje, nezasahujte don, cakajte
    -hotovo
    Vela stastia.
    Stranka na stiahnutie rom + navod v ang.
    http://www.modaco.com/content/i900-omnia-http-i900-modaco-com/271215/rom-download-links-naming-scheme-incorrect-software-version-fix/

    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55

    t0m t0m je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Tak gratuluju. Ale já jsem Omnii koupil s PDA:BPHH5, Phone XXHH9 tak do downgradu na HH1 nejdu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    73

    BHH5 je vraj tiez dobra. Divim sa ze ti to robi taku sarapatu. Uvidime, zatial som spokojny, postupne budem pisat postrehy, teras nato nemam moc casu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    Cpete tam uz mrtvoly :-) Posledni verze je DXHI1 , DXHH1 je uz "hodne" stara a nebyla moc dobra , HH3 uz je funkcni sakumprdum ...

    Shenlon : je ti vubec jasne ze jsi si tam nacpal starsi verzi nezli jsi mel puvodne ??? :-D HH3 je preci logicky "vyse" nezli HH1 , jedine co jsi poslal "dopredu" je snad radio



    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    73

    v tejto situacii mi to je jedno. Nebavilo ma min. 3x za h. restartovat foun. len preto ze sa nerozsvietil dis. Skusal si tu rom? Ide v poho?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    73

    tak som to skusal flasnut na rom i900DXHI1. Prehranie FW prebehlo v poriadku po dokonceni sa mi vypol tel., nechce sa uz zapnut stale svieti iba cervena kontrolka power tlacitka: ( Nevie niekto co s tym? :?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    Divny .. resetnul jsi ho ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 34 PrvníPrvní ... 2345614 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 121
    Poslední příspěvek: 02-09-2010, 09:29
  2. XPERIA X2 Rady,tipy,triky,Zkušenosti
    Od htcjirka v sekci SE XPERIA X2
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-02-2010, 20:55
  3. Invisible shield - Rady,tipy,triky,ZKUŠENOSTI
    Od Lyzar12 v sekci SE XPERIA X1
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-01-2010, 17:58
  4. WisBar Advance 3 - rady, tipy, triky, zkušenosti
    Od Carabei v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 14-01-2009, 16:07
  5. DinarSoft MemMaid 1.x - rady, tipy, triky, zkušenosti
    Od beecher v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-07-2006, 21:04