Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: HTC Touch Pro (Raphael, Vario IV) - dobíjení baterie

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    662

    Mám problém s dobíjením baterie. Večer jí připojím na nabíječku a standartně se cca za 3 hodiny dobije na 90%, pak se ale zastaví a dál už to nejde. Stále signalizuje nabíjení, klidně dalších 10 hodin a na ukazateli je stále 90% a nabíjí. Pokud telefon odpojím ze sítě a rovedu soft reset, baterie má po restartu plnou kapacitu a po připojení do sítě během několika minut ukončí nabíjení s tím že je nabitá na plnou kapacitu. Udělalo mi to oba dva nabíjecí cykly co toto Touch pro mám. Vyzkoušel jsem nabíječku z jiného HTC Touch pro se stejným výsledkem, na druhém přístroji mi to už jednou udělalo taky.
    Kolega s tím druhým přístrojem hlásil, že se přes noc nenabil ze sítě vůbec a po soft resetu nabíjel pomalu (cca 50% kapacity za 4 hodiny nabíjení) přes USB, protože si nabíječku zapoměl vzít na služební cestu.
    Zkoušel jsem pro jistotu hard reset, bych vyloučil možnost, že bych si za to mohl sám nějakým tweakem.
    Teď budu zkoušet ještě nabíjení do plné kapacity přes USB z PC a v autě, zda to bude dělat stejné problémy a zasekce se taky na 90%. Vyzkouším ještě nabíječku z Kaisera, až se mi jí od někoho podaří půjčit.
    Na xda dev jsem našel jakousi doskuzi o pomalém nabíjení baterie, ovšem myslím že to je úplně jiný problém.
    Ve VSP data na servisu žádný podobný problém hlášený nemají, říkají že by to mohl být jak softwarový, tak hardwarový problém (v tom případě by prý měnili základní desku, ale do toho se mi nechce vzhledem k tomu, že mi to udělaly dvě zařízení tak se zatím přikláním k softwarovému problému, případně problému baterie či nabíječky).
    Máte někdo nějaké podobné zkušenosti či radu, nebo je možnost jak systém nabíjení otestovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    197

    Máme v rodině 2ks HTC Diamondy a stává se to samé. Ráno je baterie na 90-94%. Pomáhá jediné. Nechat přístroj vybít tak na 5% a pak nabít. Problém se může za 14 opakovat, takže pak zase nechat klesnout na 5-9% a nabít. Nyní mám zatím 14 dní nabíjení v pohodě na 100%. Může to dělat špatné elektronika baterie, co si nedokáže změřit svůj stav nabití. Myslím si, že pomůže výměna baterie, ale musel by to být jiný typ, protože tenhle problém má většina Diamondů, ať jsou koupené kdekoliv na světě.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    662

    Trochu mě to uklidnilo, pokud je to baterií, tak těch pár korun za novou, funkční bych klidně obětoval, nebo vyreklamoval jen baterii. Dám vědět, jak jsem dopadl v ostatních nabíjecích testech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Prosím, ale zase trochu přemýšlejte - pokud už je obdobné fórum na výdrž baterie, její užívání, tak tohle už je opravdu asi trochu zbytečné, co by se vešlo tam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    662

    Nesouhlasím, výdrž baterie a problémy s dobíjením jsou kapánek jiné věci. Neřeším jak dlouho vydrží, ale že je problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    126

    Mě to dělá taky. Mám Raphaela od pátku a v něděli jsem ho měl přes noc v nabíječce a ráno 80%. Hledím na to, co je, zkouším jinou nabíječku a pořád stejně. Pak SR a najednou 100%. Včera jsem ho nechal dojet do mrtva na 3% a ráno mi hlásil 70%. SR a hned ta, bylo 100%. To by mě zajímalo jestli je to ROMkou nebo čím.
    Nevíte někdo? ROM 1.90.401.1 WWE
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    662

    Stejný problém tu napříč ce4you a xda řeší víc lidí, tak uvidíme.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    18

    měl sem podobný problém, nabíjení sice fungovalo do 100 procent, ale pri zatezi se pristroj zahral a stav baterie poskocil dolu treba o 30 procent.... pri nabijeni se taktez zarazil treba na nejake hodnote a nehnul se az do softresetu... resil sem to reklamaci a dostal sem okamzite novy kus... ted uz je to v pohode....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    159

    Též jsem to měl tak (viz jeden z mých prvních příspěvků ve fóru o Raphaelovi). Po instalaci DSC 1.0 ROMky problém zdá se zmizel.

    EDIT:
    Tak nic, problém přetrvává i u nových ROM
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    662

    Pár dotazů ohledně tohoto problému bylo údajně řešeno telefonicky na VSP data, zatím to zkoušejí vymluvit na chybu ROM, ale zdá se mi na to příliš málo postižených. Kdyby to byla chyba ROMky, mělo by postižených podle mě být víc. Na foru Diamonda na XDA někdo psal, že mu to přestalo dělat po výměně baterie. Zde zase někdo píše, že ani po instalaci nové ROM se nic nezměnilo. Ovšem i kuchtěné nové ROM jedou na základu té staré. Tak už fakt nevím čím to může být. Nechcete někdo anglicky zdatný napsat dotaz přímo na HTC?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Problémy ukazatele stavu baterie byli vlastní chybou dané ROM, u současných novějších ROMek to už není - dokonce existuje mnohem lepší ukazatel s jednotlivými procenty. Původní driver battery.dll mi dělal také problémy, ale teď ukazuje špičkově... mám ROM s novějším buildem a trochu upravenou kuchařem z XD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    662

    skvělá zpráva, kde se dá sehnat ofic WWE ROM s novějším buildem?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    159

    Potvrzuji: ROMeOS 1.4 už ukazuje správně
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    187

    Výše uvedené problémy s nabíjením baterie jsem nezaznamenal ani s originální, ani se současnou DCS-TouchPro-v12 Hybrid ROM. Jinak nabíjím od koupě zásadně jen přes USB
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Jak DSC Hybrid, tak i eOS2 ROM jsou upravované a tenhle problém byl řešen jako priorita... nejde však o oficiální ROMky, ale na tu by jste čekali marně... možná pod tlakem servisů to zas tak dlouho nebude, ale kdo nechce čekat, ať tam flashne jinou ne tolik ofiko ROM.

    Informace o nových ROMkách, jak je flahnout a další nejdete v příslušném threadu.

    Těm co si na neoficiální ROM netroufnou nezbývá nic jiného než reklamovat!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-11-2008, 16:34
  2. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 13-10-2008, 11:57
  3. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-10-2008, 17:21
  4. HTC Raphael (HTC Touch Pro, MDA Vario IV) nebo Sony Ericsson Xperia X1?
    Od Zdenek Malinsky v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-07-2008, 05:07
  5. Externí baterie - dobíjení MDA Vario
    Od MilanSu v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-03-2008, 21:27