Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Statická navigace (vypnutí) i u Qualcomm GPS (Kaiser, Cruise apod.)

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    na XDA jsem narazil na navod, jak donutit QUALCOMMacke GPSky, aby posilaly data neustale a ne jen po castech:

    HKLM\Software\HTC\SUPL AGPS\GPSMode

    Mine was set to "2", and I got the bad behaviour when slowly walking or geocaching.
    Switching it to "1" led the GPSr to send each position without modifications or smoothing directly to the internal com port: Perfect!
    Now my Kaiser can really replace the old Wizard with external SirfIII-GPS!
    Hey all, just wanted to share a tweek that I found somewhere (not for diamond) that helped me out with my aqusition problems.

    HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/HTC/SUPL AGPS/

    EnableAGPS = 1
    GPSMode = 4

    (GPSMode = 1 means Autonomous (Self Fix no Assistance Required, Pessimistic Approach, Very Slow but Very Accurate)
    GPSMode = 2 means Assisted by Server (Less Optimistic, Somewhat Slow but Medium Accuracy Quality)
    GPSMode = 4 means Assisted by Server with Extended Ephemeris (Very Optimistic, But Sometime we loose Accuracy Quality))
    trebas to nekomu pomuze, nemam na cem odzkoset, v diskusi se uzivatele potykaji s velmi rozdilnymi vysledky

    zdroj:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=388576
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=405155
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    1

    Zdravim. Podle ankety se zda, ze ten postup nekomu funguje. Me bohuzel ne. GPS v modu 1 se chova zda se uplne stejne jako v modu 2. Napadla me ale jedna vec a to verze radia ktere maji ti kterym to funguje. Pokud je tady nekdo taky tak at se podeli. Treba je to skutecne o verzi a "staticka" navigace jde vypnout jen na nejake.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    158

    Tak jsem s tím experimentoval a přestalo mi fachat Igo. Nevíte jaký jsou defaultní hodnoty? Debil jsem si je nenapsal :-(

    Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    zkuste nastavit dle 1. prispevku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    19

    Podle mé zkušenosti tento postup (nastavení GPS mode na 1) docela zlepší chování GPS i v Palm Treo Pro.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    69

    zkouším na Touch Pro2
    default:
    EnableAGPS 0 (nechápu proč)
    GPSMode 2 (změněno na 1)

    pak dám report
    edit: tak rozhodně se to zdá lepší
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    na HD mini zda se funguje, nastaveno "4" a AGPS na "0"
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. X500 a statická navigace
    Od Radekr_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 06-11-2007, 19:17
  2. Acer c531 a statická navigace
    Od chipoliny v sekci Acer
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-10-2007, 22:12
  3. NOKIA LD-3W vs. Statická navigace
    Od Leon2414 v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-05-2006, 15:48