Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 5 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 65

Téma: HTC Touch Pro (Raphael) - čeština, počeštění windows mobile, CZ

  1. #16
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Zkoušel jsi si nainstalovat na PC klávesnici T9? Proč se to nepoužívá?

    Dokud nebude hw klávesnice počeštěná, leží Raf v šuplíku. Já nechci taky psát na klávesnici, já na ní potřebuju psát.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    662

    však já píšu na klávesnici přes T9. Opravdu se bavím o klávesnici. Jinak pokud žiješ v domění, že horní řadu přempujou na české znaky, budeš zklamán. Čeština na klávesnici bude fungovat jako u Kaisera, tedy vkládáním přes SYM.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Pokud se v té dajmondí češtině zaškrtne podpora hw klávesnic, tak opravdu horní řada kláves píše české znaky. Jenže když zmáčku čárku, tak místo toho aby to počkalo na stisk následujícího znaku, který by opatřilo čárkou, rovnou jí napíše nad mezeru. To je prostě špatně.
    Snad se jim to podaří doladit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    50

    mam asi hloupej dotaz, ale zkusim ho. Mam 2 dny Raphaela, prechazim z Universalu (bohuzel, nejspis mam nakopnutej motherboard a ne a ne ho donutit do sleepmodu) a mam dotaz ohledne vkladani ceskych znaku. Na Universalu jsem mel zeditovanej SYM.txt do ktereho jsem si napsal ceske znaky a pote stiskl "a" a pote SYM a napsalo mi to "á". U Raphaela jsem SYM.txt nasel taky (SYM0409.txt) je v nem to same co na universalu, ale ta klavesa SYM, misto aby "rotovala" podle znaku v tomto *.txt tak vyvola okno z ktereho si muzu nejake znaky vybrat.

    Jde to někde "prepnout" aby to fungovalo jak jsem zvyklí? A + SYM = Á ; U + SYM = Ů
    diky ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    70

    myslíš, že kdyby šlo použít sym.txt, tak by se tady řešila lokalizace hw klávesnice přes sunnysoft interwrite? bohužel, tohle nastavení prostě z nějakého neznámého důvodu nefunguje...

    napadá mne- co takhle udělat export registrů z uniho a raphaela a porovnat potřebné zápisy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    19

    Ahoj ve spolek. Zklamu všechny co čekali na verzi CZ. Po diskuzi se Sunnysoftem prostě počeštili jen windows. Je tam InterWriter, ale ten korektně podporuje jen SW klávesnici. HW klávesnice funguje tak jak píšete. co je pod čísly to chodí. Ostatní nejde. Taky na této klávesnici vůbec není otazník!
    Nejhorší je, že v psaní emailů je nastavená západoevropská znaková sada, takže i ty znaky, které do textu naperete neodejdou jako korektní, pokud nenastavíte středoevropskou znakovou sadu a to v KAŽDÉM NOVÉ EMAILU. Čekal jsem na CZ verzi a peru se s tím stejně jako všichni co si koupili anglickou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    70

    ve \windows jsem našel zajímavé soubory - eT9.Raphael.wwe.kmap.txt, eT9DeadKeys.txt, sympad0409.txt, sympad0409_email.txt, sympad0409_phone.txt. nechcete se na to někdo podívat a něco s tím vymyslet?
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    662

    problém se znakovou sadu a nemožností nastavení natvrdo mají ale odjakživa všechny WM zařízení, není to jen u Rafaela. Dopadneš jako všichni ostatní - za čas to přestaneš řešit. Co se týká klávesnice, tak jsem nepočítal s tím, že by horní řada byla počeštěná a vkládat to tam přes SYM me přestalo bavit už u Kaisera, takže jsem psal buď bez diakritiky, nebo teď na Rafaelovi pomocí české T9 kterou jsem stáhnul na XDA.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    26

    Slovenská verzia je takisto od sunnysoftu s InterWriterom, ale u mňa funguje všetko super.HW klavesnica podporuje všetky znaky,proste všetko ide ako má. Skúste sa pohrať s nastaveniami klavesnice.Keď to ide mne, musé to ísť aj vám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    126

    Otázka pro origo Raphael CZ: Funguje vám nastavení hlasitosti přes boční tlačítka? Já když tam měl češtinu z Diamondu tak to nefachčilo. Popis že se tam nevešel a po zmáčknutí mě to hodilo do Today.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    19

    Tlačítka mi fungují korektně. Mám Pro CZ origo a vše chodí jak má. V průběhu instalací mi to taky už jednou zlobilo, ale po resetu se vše srovnalo. Dělalo to, to, že místo změny hlasitosti to přpínolo mezi oknem hlasitosti a Houmem. Myslím, že to bylo po té, co jsem se vrtal v nastavení tlačítek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    662

    To je stejná rom jako je v těch prvních anglických kusech, takže je to čistě jen doplněno o SS Interwrite. Marně jsem doufal že tam bude novější o pravenýmí bugy - nevypínající se nabíjení baterie, občasné vytuhnutí TF3D apod. Budeme hold muset ještě chvíli čekat. Ale připadá mi, že čím víc zařízení HTC chrlí, tím horší je to s novými ROM opravující bugy :no: .
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    85

    Zdravím, byl by někdo ochoten otestovat tuto češtinu?

    Kód:
    http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/79702/CZ_raph.rar_5.84MB.html
    Jestli pojede, bude to bomba. Zkoušejte na anglickém rafaelovi.

    Díky. Budu tuto diskusi sledovat s výsledkama.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    70

    zpět k zadávání českých znaků pomocí FN+ písmenko.

    Tohle funguje:
    To make it short (using german umlaute as example):
    - copy \windows\eT9.Raphael.wwe.kmap.txt to your pc
    - rename the file to eT9.Raphael.de.kmap.txt
    - open with you favorite text editor
    - look for the following lines:
    {U U U U U 0x06}
    {O O O O O 0x08}
    {A A A A A 0x0a}

    Change them to:
    {U U U Ü U 0x06}
    {O O O Ö O 0x08}
    {A A A Ä A 0x0a}

    - Save the file as UNICODE Text (Attention: this one is important!!!)
    - Copy it over to your device
    - Open a regestry editor and navigate to:
    HKLM\Software\Tegic\eT9\Ime\KeyboardLayouFiles (no typo here, Layou not Layout!)
    Edit the value of aterisk key from eT9.Raphael.wwe.kmap.txt to eT9.Raphael.de.kmap.txt
    - close registry editor
    - open notepad or sms or whatever
    - switch to landscape by sliding out the keyboard
    - to get german umlaute (or your own changes) simply press FN + key (u,a,o, or whatever you changed in the above file)
    ale nepodařilo se mi donutit psát místo znaku pound [W] --> Ě (protože jinak Ě za E nedostanu) a místo € [E] --> É. zkuste to někdo, ať to máme v cajku
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    5

    To Bigis:
    Prave jsem cestinu nainstaloval, a muj dojem zatim bez problemu. Zda se mi (mozna hodne subjektivni dojem), ze se system zrychlil. Co me potesilo nejvice je vyreseny problem s bocnimi tlacitky pro ovladani hlasitosti. S diamondi cestinou tlacitka nefungoval a popisky se nevesly do ramecku. Nyni je vse v pohode. HW klavesnice pracuje stejne. Zatim tolik po prvnich 7min zkouseni...
    Diky za cestinu... Jest zbyva dodat ze pouzivam Rom DCS-TouchPro-v13Hybrid, ktera nema chybu...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 5 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC Touch Pro Raphael Windows 7 USB
    Od Gerchan v sekci Touch Pro
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 10-06-2010, 18:14
  2. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 14-05-2009, 13:53
  3. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-10-2008, 18:21
  4. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-09-2008, 11:56
  5. Čeština pro Windows Mobile 5.0
    Od Prochaine_ce4you v sekci Windows Mobile a Windows CE
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 03-11-2005, 14:10