Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 12 z 12 PrvníPrvní ... 2101112
Zobrazené výsledky: 166 až 175 z 175

Téma: HTC Touch Pro (Vario IV) - GPS - zkušenosti a problémy...

  1. #166
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    32

    Zdravím,

    mám "menší" problém s GPS na mém TP. Včera jsem se jal vydat kešky a v terénu zjistím nemilou věc. Fixace proběhla bez problémů a během chvilky, ukázala se mi vzdálenost k cíli, ale to je tak všechno. Žádná rychlost, ani směr (samozřejmě za chůze ). Setkal se s tím už někdo? Zkoušel jsem i jiné programy (používám GCZII, zkoušel jsem ještě Ozi, HTC GPS Tool) a to samé. Poloha je správná, ale neukazuje se ani rychlost, ani směr. Zkoušel jsem i vymazání dat jak systému, tak GPS... Poradí někdo? Díky...

    Edit: na ofiko ROM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #167
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    32

    Teď jsem zkoušel externí BT GPS modul a s tím to jede bez problémů... Ach jo, vůbec nevím, čím to může být. Flash ROM nepomůže, co?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #168
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    200

    Máš to ošetřená bez AGPS, nebo jedeš standard ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #169
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    32

    Díval jsem se pomocí Advanced Config Tool (z XDA) na nastavení GPS a AGPS bylo disabled...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #170
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    200

    no tyhle configy, občas kdo ví co to dělá, já jsem radši pro růčo, tedy doplňuji pro info, třeba to pomůže:

    Jede IGO,Primo, TomTom, Google, atd...

    Občas po chvíli chybí zařízení GPS
    Řešení je vcelku snadné, vypnout A-GPS.
    Pokud je A-GPS zapnuto, tak se GPS odpojuje po 5-10 sekundách, protože současné verze TomTOm a iGo s tím neumějí - neuměli pracovat (Garmin, googlemaps třeba ano).

    delete the files : \windows\GPSLogFile.txt and \windows\GPSLogFileBack.txt
    HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver- Drivers\GpsOneDevice\PollInterval -> 100 (default is 1000)
    - Drivers\InputBufferSize -> 512 (default is 4096)
    - Drivers\OutputBufferSize -> 512 (default is 4096)
    - Drivers\SleepOnNoData -> 100 (default is 1000)
    - Multiplexer\MaxBufferSize -> 512 (by default not present, you have to create it)
    delete the files : \windows\GPSLogFile.txt and \windows\GPSLogFileBack.txt
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #171
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    32

    Nepomohlo. Nemám problémy s fixací, nebo vypadáváním. Signál mám bezvadný, fix rychlý i vidím aktuální souřadnice, které se mění, ale neukazuje se mi rychlost ani směr...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #172
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    32

    Tak jsem narazil na menší pokrok. Zjistil jsem, že GPS ukazuje rychlost až při vyšší rychlosti pohybu (dejme tomu od 8 km/h výše). Nedávno jsem jel autobusem, tak mě napadlo to zkusit za jízdy. GPS se chytla téměř hned a rychlost i směr ukazovala správně. Pak jsme ale chvíli popojížděli krokem a zase to přestalo ukazovat. Ještě jsem to pak vyzkoušel venku. Za normální chůze se rychlost ani směr neměnily, když jsem však běžel, najednou to ukazovalo správně. Nevíte, kde by mohl být problém? S tímto jsem se fakt ještě nikdy nesetkal...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #173
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    76

    To je dle mě normální, čipy od Qualcommu mají aktivovanou statickou navigaci. Pokud se pohybuješ pomaleji, tuším do cca 4 km/h, tak ti neukáže GPSka správně směr ani rychlost, musíš jít rychleji, pak je vše OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #174
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od baron_cz
    To je dle mě normální, čipy od Qualcommu mají aktivovanou statickou navigaci. Pokud se pohybuješ pomaleji, tuším do cca 4 km/h, tak ti neukáže GPSka správně směr ani rychlost, musíš jít rychleji, pak je vše OK.
    A nedala by se tato nepříjemná vlastnost nějakým způsobem zrušit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #175
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    76

    U Qualcommů toto nijak ošetřit nelze.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 12 z 12 PrvníPrvní ... 2101112

Podobná témata

  1. HTC TOUCH DUAL, rady, tipy, zkušenosti, problémy
    Od htcjirka v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 75
    Poslední příspěvek: 27-11-2009, 21:38
  2. Reakcí: 548
    Poslední příspěvek: 26-10-2009, 11:07
  3. Reakcí: 372
    Poslední příspěvek: 27-04-2009, 14:29
  4. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 06-12-2008, 20:51