Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 12 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 175

Téma: HTC Touch Pro (Vario IV) - GPS - zkušenosti a problémy...

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    109

    Dnes prebehol test. Raphael po HR.
    OCN8- navigacia v meste Fix OK a po 15min. zacala vypadavat ale az tak, ze vypisovalo GPS sa neda najst, potom sa to znova fixlo a stale dookola!
    iGo8 44366 navigacia v meste Fix OK po 30min zacala vypadavat "GPS sa neda najst", potom sa to znova fixlo a stale dookola, po restarte programu fix okamzite a zas drzal!
    HTCGPSTool (z balika htctest.zip) fix OK ziadne vypadky!
    OziExplorer- Fix OK. Stabilita do 30min OK viac som uz nechcel cakat!
    Tak neviem!!!!!

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Tak já také přidám pár svých poznatků z cesty z Bratislavy do Mladé Boleslavy a do Prahy.

    TomTom 7 - vše jede OK, je to plynulé, občas se stalo, že jsem měl výpadek signálu GPS na cca 30 sec., pak se vše zase chytlo (těchto výpadků jsem měl cca 5); blízko Prahy jsem si najednou všiml, že mám fixnutých 13 satelitů, toto trvalo cca 10 minut

    iGO8 - vše je relativné plynulé, k žádnému výpadku nedošlo, mapa je trochu pozadu a změny rychlosti se projevovaly trochu zpožděně

    Garmin XT - strašně pomalé posouvání, navigace stále pozadu nejen na mapě, ale i změny rychlosti se projevovaly strašně pozdě, v podstatě nepoužitelné a to jak s vysokým detailem map, tak s malým; na mém starém TyTNovi s BT-338 to běhalo naprosto v pořádku

    Fotografie se souřadnicemi - občas se stalo, že po zapnutí telefonu, když jsem chtěl udělat foto, jsem civěl déle jak 5 minut na bílou obrazovku s nápisem "GPS se inicializuje ..." - poté jsem to vzdal

    Google Maps - ... mi připadají bezproblémové

    EDIT:
    Pro TT7, iGO8 a GarminXT jsem zkoušel GPSBot, ale žádné výrazné zlepšení jsem nezpozoroval.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    109

    Problem s GPS v Raphaelovy

    Ak sa sam odpaja GPS modul (v igo8), skus nasledovne:

    1.stiahnut niekede aplikaciu nodata.exe, spustit a v nej zakazat vsetky data pranasane cez GSM (teda vsetky co sa tam zobrazia)
    alebo
    2. cez commmanager uplne vypnut gsm cast

    Len pre ilustraciu presnosti Qualcom GPS chipu , prikladam log GPS skusobnej trasy (noniGPS) ktory sa da zobrazit v googleearth

    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Já si ale nemohu dovolit vypínat GSM část.

    Jo a nodata mám a od doby, kdy jsem si jednou na nějakou dobu vypnul "internet", tak od té doby mám s připojením problémy, po nějaké době přestanou téct data a nepomůže nic jiného, než odpojit spojení a znovu spojit (někdy i několikrát za sebou) HR se mi dělat zatím nechce, ten udělám už s první pořádnou novou ROMkou (a SPLkem)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Mám českou verzi Raphaela. Snažil jsem se na něm rozchodit iGO8. Nejprve jsem si upgradeoval na poslední verzi (8.0.0.49xxx). Pak jsem hodil kartu do telefonu a nainstaloval. Vše ok, ale po spuštění mi to prakticky okamžitě spadne :-( Neporadíte mi někdo, jak to zprovoznit?? Ještě by mě zajímalo, jak se to dá zprovoznit na větší kartě. Googloval jsem, ale zatím bez úspěchu :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    134

    Tiez som testoval GPS. Vozil som sa po meste (Kosice) a kedze zatial nemam drziak, tak telefon bol polozeny na sedadle spolujazdca. Kupodivu, rychla fixacia satelitov a drzal po celu dobu testovania. Ani raz nedoslo k vypadku. Testovane s iGo8 Build 44366
    Len taka rada na zaver. Riesilo sa to na inom fore, a to su rozne problemy pri pouziti ineho Buildu ako 44366. Vacsinou ani nemoznost spustit program, pripadne nasledne padanie.

    Majte sa,
    Matrix44
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Jak mohu získat ten build 44366?? Mám IGO8 oficiálně zakoupené, ale mám už poslední verzi 49xxx Nikde jsem nenašel možnost si oficiálně downgrade aplikaci...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    269

    Napis mi SZ.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    32

    Včera jsem si aktualizoval své iGO 8 na nejnovější verzi 8.0.0.49545 a jen tak ze zajímavosti jsem spustil autodetekci TMC přijímače. A světe div se, vyhodilo mi to hlášku „Nalezen hardware TMC“. iGO našlo TMC na protokolu SiliconLab a portu COM 3. Pro jistotu jsem zkusil i iGO odinstalovat a nainstalovat znovu a TMC bylo opět nalezeno. Bohužel se mi ale nepodařilo nastavit frekvenci Českého rozhlasu Radiožurnál, ani ČRo Regina a píše mi to „Žádný signál TMC“. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak to mi teda řekni, jak se ti to povedlo. Já jsem si tuhle verzi IGO8 nainstaloval, ale zaboha mi nešla spustit :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    187

    tak jsem TMC zkusil poprvé zapnout a stejná hláška jak u Tomuly, (identická verze iGO)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    32

    Pro miramares: Zatím jsem s ní nikde nejel, takže nevím jak se tato verze chová v praxi, ale instalace proběhla jako obvykle, satelity se chytly také téměř okamžitě. Mě teď ale hlavně zajímá, zda by se dalo na Touch Pro opravdu zprovoznit TMC. Jen tak letmo jsem hledal i na xda-developers, ale žádné informace jsem nenašel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Chm, původně jsem někde četl informaci, že TMC rozhodně do Touch Pro nepůjde implementova, neb mu schází podpora HW, ale bůh ví, tolikrát už jsem slyšel, že něco nepůjde. Každopádně to zatím ještě není moc v ČR rozjeté, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    TMC
    já si myslím, že by to mohlo jít, jde jen o to, aby nějaký sw spustil FM přijímač a potom softwarově dekódoval RDS informace z FM přijímače.
    Zkoušel si prosímtě zapojit originál sluchátka, aby ten FM přijímač měl anténu a dokázal nějaké TMC informace chytit?
    Třeba nové iGO má v sobě něco pro Rafíka , co by dekódovalo TMC informace přímo z FM :?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    32

    Jj, sluchátka jsem měl připojené, ale stejně se žádná stanice pro příjem TMC nenaladila a ani manuálně se mi ji nepodařilo nastavit. Snad třeba časem kluci z xda-developers přijdou na to, jak to zprovoznit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 12 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC TOUCH DUAL, rady, tipy, zkušenosti, problémy
    Od htcjirka v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 75
    Poslední příspěvek: 27-11-2009, 21:38
  2. Reakcí: 548
    Poslední příspěvek: 26-10-2009, 11:07
  3. Reakcí: 372
    Poslední příspěvek: 27-04-2009, 14:29
  4. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 06-12-2008, 20:51