Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 11 z 12 PrvníPrvní ... 9101112 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 151 až 165 z 175

Téma: HTC Touch Pro (Vario IV) - GPS - zkušenosti a problémy...

  1. #151
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    332

    Sako verife:
    Co zkusit jinou ROMku? Osobně se mi to tedy nestalo nikdy, aby mi to ukazovalo 0 satelitů a navigovalo. Nicméně s ROMeOS jsem neměl vždy kladné zkušenosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #152
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Mám ofiko ROM 5.05.401.1 WWE a k ní radio Blackstone 1.13.25.24 (Security Unlock) včetně odpovídajícího rilphone.dll a vše chodí naprosto v pořádku (ukazuje satelity, přesnost je výborná, relativně rychlý fix, ovšem lag tam stále je, sice menší, ale pořád zůstává). Vyzkoušel jsem asi 10 radio ROM včetně rádií z jiných zařízení, ale lagu jsem se nikdy úplně nezbavil.
    Jak tady ale někdo už psal, gpsku v Raphaelovi přestávám řešit, pokud opravdu potřebuju, abych se dostal tam, kam potřebuju, je nejjednodušší způsob použít externí gps modul. Mám iTek BT-339 se Sirfem III a vše chodí konečně tak, jak má. Síla signálu asi 2x vyšší (sloupce signálu jsou téměř všechny zelené), v iGO8 viditelný plný počet satelitů, vůbec žádný lag ani při vysokých rychlostech, takže nehrozí, že přejedete nějakou odbočku, jsou-li třebas 3 za sebou.
    Dle mé zkušenosti je ladění gps u Raphaela jen ztrátou času ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #153
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    478

    jen by me zajimalo jestli je ta situace stejne beznadejna s GPS i u HD a Diamondu 2, mozna bude rozumejsi pockat az vyjde nastupce Touch PRO2. Precijenom ta dvojka nema mit jinaci HW nez jednicka. A kvuli tomu ze ma vetsi displej si to porizovat urcite nebudu. To uz se radsi spokojim s tim co mam i kdyz me stvou ty satelity, naviguje dobre ale v navigaci to proste nema zadnej satelit....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #154
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    266

    Souhlas s Hodo65, jediné opravdu splolehlivé řešení je externí kvalitní GPSka, sice to něco stojí (do 1000Kč) ale zato těch ušetřených nervů
    A nebo nový mobil. Pitomé je, že cenově 3x levnější Asus má interní GPS srovnatelnou s mojí externí se SIRF3 ....... :?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #155
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    159

    Jo i muj starej e-ten m700 měl výrazně lepší GPS. Nicméně asi před měsícem jsem experimentoval s aGPS. A tim nemyslim to stahování přes QuickGPS ale to skutečný kdy GPS driver přes net získává data o satelitech v závislosti na aktuální lokalitě podle BTS. Fakt je, že někdy to fungovalo fakt dobře a někdy to nemělo prakticky žádný efekt tak jsem se na to vykašlal s tim, že nejsem schopen 100% určit jestli to pomáhá. Podle threadů na XDA, který jsem na to četl by to právě mělo mít výraznější efekt.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #156
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od Sako verife
    ale satelity ti to v navigaci porad neukazuje

    jsem asi zbytecnej stoural, ale me to proste rozciluje, navigace naviguje a pritom zadnz satelity nezobrazuje. Kdyby to bylo u jedny navigace, ale kdyz to dela u dvou tak neco neni v poradku. Jen se snazim zjistit co neni v poradku, bohuzel zatim marne. No hlavne ze alespon funguje navi....
    Neukazuje sviňa... ale dneska další testy, ale fungovala dobře, i když jsem jí opravdu potřeboval. Nicméně pod zamračeným debem asi není signál nic moc, protože mu podstatně déle trvá příjít na to, že jsem někam zahnul.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #157
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    52

    Pánové , pomozte mi prosím. Včera jsem pořídil Rafaela , ale nedaří se mi zprovoznit GPS .Tomtom píše chybí zařízení GPS.Nevíte jak nastavit aby komunikoval s interní GPS ?
    Mám i externí přes bluetooth a ta šlape vpohodě .
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #158
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    33

    V Settings, překvapivě v položce External GPS (po logice nepátrej), nastav v první záložce COM4 a Tomtom by ji měl najít. Alespoň tak to chodí mně, když tam dám něco jiného, tak to nejede.

    Smazána zbytečná citace. Necituj předchozí příspěvek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #159
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od Hodo65
    Mám ofiko ROM 5.05.401.1 WWE a k ní radio Blackstone 1.13.25.24 (Security Unlock) včetně odpovídajícího rilphone.dll a vše chodí naprosto v pořádku (ukazuje satelity, přesnost je výborná, relativně rychlý fix, ovšem lag tam stále je, sice menší, ale pořád zůstává). Vyzkoušel jsem asi 10 radio ROM včetně rádií z jiných zařízení, ale lagu jsem se nikdy úplně nezbavil.
    Jak tady ale někdo už psal, gpsku v Raphaelovi přestávám řešit, pokud opravdu potřebuju, abych se dostal tam, kam potřebuju, je nejjednodušší způsob použít externí gps modul. Mám iTek BT-339 se Sirfem III a vše chodí konečně tak, jak má. Síla signálu asi 2x vyšší (sloupce signálu jsou téměř všechny zelené), v iGO8 viditelný plný počet satelitů, vůbec žádný lag ani při vysokých rychlostech, takže nehrozí, že přejedete nějakou odbočku, jsou-li třebas 3 za sebou.
    Dle mé zkušenosti je ladění gps u Raphaela jen ztrátou času ...
    Jo jo, došel jsem ke stejnému závěru, ale principiálně mě to neuvěřitelně vytáčí :
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #160
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    52

    Moc děkuju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #161
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    5

    Tak hTC Touch Pro + navigace iGO8 TMC + TMC v Navigon TriCeiver je konečně funkční. Po všech peripetiích a tomu podobných se to povedlo. Zatím s tím jezdím jen po Brně, ale vypadá to dobře. Chce to zkoušet, plno trpělivosti, ale nakonec je to docela jednoduchý: spustit TriCeiver, v hTC přidat nové zařízení, nastavit port COM na 6, nevyžadovat žádné zabezpečení, spustit navigaci, nastavení, TMC, protokol GNS, port 6, frekvence AUTO a spustit autodetekci. Po chvilce a třeba napodruhé - napotřetí, napíše Nalezen hardware TMC! a je to. Po Brně je signál na ČRo 90,4MHz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #162
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    7

    Zdravim Vas, mam prosbu, dotaz.
    Koupil jsem si HTC touch Pro 2. CE OS 5.2.21887 win 6.5 (od novoty, nic jsem neupgradoval)
    Pouzival jsem GPS s Igo 8 verze 8.3.4.142975. VSechno fungovalo normalne. Najednou prestala GPS fungovat. IGO hlasi, ze GPS modul je pripojen. Zkousel jsem ruzne finty co tady popisujete, bohuzel stale nefunguje :-( S externi GPS vse fungovalo, jenze nechci kupovat GPS externi modul, kdyz jsem si koupil HTC ... Grrrrr

    Diky za odpoved.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #163
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    332

    Tady se ale řeší Touch Pro 1, ne 2.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #164
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    50

    Takže kluci (a holky :-D) iGO Primo my fachá na TP slušně, takže opouštím po dost dlouhý době iGO8 a je tu nová éra :-D :-D
    Abych to dostal do správných kolejí mám origo WM 6,1 s nahranou češtinu od SunnySoftu a dále bez úprav :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #165
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    60

    Me jede iGO Primo lepe nez iGO8 na WM 6.5.5
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 11 z 12 PrvníPrvní ... 9101112 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC TOUCH DUAL, rady, tipy, zkušenosti, problémy
    Od htcjirka v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 75
    Poslední příspěvek: 27-11-2009, 21:38
  2. Reakcí: 548
    Poslední příspěvek: 26-10-2009, 11:07
  3. Reakcí: 372
    Poslední příspěvek: 27-04-2009, 14:29
  4. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 06-12-2008, 20:51