Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 10 z 12 PrvníPrvní ... 89101112 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 136 až 150 z 175

Téma: HTC Touch Pro (Vario IV) - GPS - zkušenosti a problémy...

  1. #136
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    81

    rom ma ale docela vliv aj na telefonovani ne? vše jede jak ma?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #137
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    33

    No kdyby ne, tak už to tu hlásím. Obecně z diskusí tady i na XDA vychází tato Radio ROM jako jedna z nejlepších.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #138
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    478

    Sexedup:
    mam uplne stejnej problem a je to pro me taky zahada. Neukazuje to satelity ani v TT7 ani v Garminu, ale jak jsi psal, funguje to bez problemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #139
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    33

    Tak ještě že my jsme z VW zvyklí že kontrolky ukazujou kraviny, nebo naopak neukazujou nic. Hlavně když to jede :-) :-) :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #140
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    81

    a i přesnost gps je bez problemu? chci se jen zeptat je nekde navod an flashnuti jen radia? ja fleshoval vzdy je original rom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #141
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od petrmikes
    a i přesnost gps je bez problemu? chci se jen zeptat je nekde navod an flashnuti jen radia? ja fleshoval vzdy je original rom.
    nevím co k tomu napsat víc, než je v příspěvku, na který si reagoval :-) "PO FLASH GSM ROM je fixace pod širým nebem za pár sekund, v jedoucím autě do pár desítek vteřin, přesnost je perfektní,... "

    Návod na Flash pouze Radio Rom je na té stránce, kde odkaz na soubor a určitě i někde tady. Je třeba nainstalovat Hard SPL (odkaz tamtéž) a pak už se spouští stejně jako Flash celé ROM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #142
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    266

    Ten přiložený cab v balíčku radia jste samozrejmě po flašnutí radia aplikovali a instalace skončila bez chyby? Ty neviditelné satelity - vypadá to jako by nebyla vyměněna knihovna RILPHONE.dll ve Vašem systému. Případně zkuste přímo použít tuto stránku a vyhledejte si patřičnou knihovnu. Neb knihovna a radio jsou nerozlučná dvojice a i když to zdánlivě po flashi radia funguje i bez výměny *.dll tak to pak stejně dělá různý binec - velká spotřeba, malý dosah Wifi atd.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #143
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od Erikt68i
    Ten přiložený cab v balíčku radia jste samozrejmě po flašnutí radia aplikovali a instalace skončila bez chyby? Ty neviditelné satelity - vypadá to jako by nebyla vyměněna knihovna RILPHONE.dll ve Vašem systému. Případně zkuste přímo použít tuto stránku a vyhledejte si patřičnou knihovnu. Neb knihovna a radio jsou nerozlučná dvojice a i když to zdánlivě po flashi radia funguje i bez výměny *.dll tak to pak stejně dělá různý binec - velká spotřeba, malý dosah Wifi atd.
    DÍKY! K informaci o knihovně jsem se zatím nikde nedočetl a v zipu s Rádiem nebyla. Teď jsem nainstaloval, nicméně problém s neukazováním satelitů trvá... a nejen ten, viz další příspěvek
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #144
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    33

    Tak mám další symptomy poruch GPS, už si připadám trochu jako Dr. House a přestává mě to bavit... Ještě včera večer fungovala GPS perfektně, i v jedoucím autě se fixovala za pár desítek vteřin.
    Dnes ráno jsem vyrazil z Prahy na Vídeň, kde jsem potřeboval navést na konkrétní adresu.... GPS se NEFIXLA za celou cestu z PRAHY DO MIKULOVA :!: :!: :!: Od včerejška se přitom s telefonem NIC NEDĚLALO, byl akorát na dobíječce. Zkoušel jsem resetovat, měnit porty, zapínat a vypínat AssistedGPS, stahovat čerstvá QuickGPS data a NIC! Pak už jsem zoufale stál v Mikulově uprostřed parkoviště pod širým modrým nebem a GPS se nechytla.
    NAŠTĚSTÍ jsem měl v autě Externí GPS Modul MSI SirfStar III, který jsem krátce nabil a rozchodil. Nicméně díky Touch Pro jsem přijel na jednání o 20 minut pozdě. :
    Cestou zpátky jsem schválně nechal puštěný externí modul a uprostřed navigování jsem přepnul na Interní. Čekal jsem, že TT ztratí signál, ale nikoli! Navigace pokračovala dál a brala data z Interní GPS. (Externí modul jsem úplně vypnul)... Tedy externí "nějak" pomohl Raphaelovi zjistit kde je, ale to mi přijde jako neuvěřitelná blbost. Navíc graf ukazoval "zamraženou" obrazovku se sílou signálu satelitů z Externího modulu.
    Navigaci jsem vypnul a znovu pustil po cca 230 km na 34 km D1 před Prahou... a GPS se opět až do PRAHY NENAŠLA :!: :no: (pravda byly mraky a lilo)

    Teď doma jsem nainstaloval .DLL dle rady od Erikt68i výše a telefon se fixnul na vnějším parapetě okna a drží signál i v zavřeném pokoji metr a půl od zavřeného okna. Otázka je, zda za to může DLL nebo ne.

    Jediná možná závislost která my z toho plyne jako možná je, že by se Raphael špatně fixoval s plně nabitou baterií, ale fakt mě nenapadá důvod. Každopádně mě dnešní zkušenost poučila, že se na to nedá spolehnout a Externí GPS musím mít stejně jako rezervu, když se potřebuju někam dostat... A to je vcelku na pi.. ..... : :no:

    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #145
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    478

    jeste priste vzykousej misto externi GPS spustit program GPS test, uvidis kolik ti najde satelitu, pokud 3-4 tak pust navigaci a uvidis ze se bez problemu chytne.Alespon u me to takhle funguje, kdyz se nemuzou satelity chytnout v navigaci sami.
    Strasne by me ale zajimalo, zrejme mame stejny problem, proc se v jakykoliv navigaci(TT7,Garmin) nezobrazuji informace o chytnutych satelitech.Tvari se to jakoze zadny fixnuty nejsou a pritom navigace normalne naviguje. Kdopak tohle rozlouskne????ops:
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #146
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    266

    Ke "kvalitě GPS" už se tady moc a moc diskutovalo. I já jsem se nechal po změně radia nachytat, jak perfektně to teď funguje. Ale jen do té doby, než jsem GPS opravdu nutně potřeboval. Výsledkem je, že neustále vozím externí GPS na kterou je spoleh a v kritické chvíli mě nevyšplouchne! Prostě čip v tomto telefonu si neporadí se slabším signálem v prostředí plných odrazů původního signálu, stejně jak to blahé paměti dělaly chipy Sirf2.
    Jediná rada zní - použijte spolehlivou externí GPSku se Sirf3 a máte po problému.
    P.S. Ty neviditelné satelity - asi nějaká chybka v tom novém radiu - autoři to prý vykostili z nějaké nové romky výrobce a asi to nebylo ještě full. A obávám se, že už to nikdo nespraví takže tento bug bude odstraněn až v nové verzi radia.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #147
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    332

    Pro všechny, co mají problémy s výdrží a GPS.
    Objevil jsem rádio pro BlackStone - 1.13.25.24, které má asi nejmenší GPS lag (téměř žádný) a skvělou výdrž. Pokud k tomu radiu aplikujete ještě příslušný rilphone, budete se divit co telefon vydrží.
    Při občasném zavolání, pár datových připojení a SMSkování mi vydržel Charmer bez nabíječky od 30.4.! Ano teprve teď ho jdu dát na nabíječku s 23% baterie. Přijde mi to až neskutečné. Kdyby mi to někdo řekl, tak bych tomu nevěřil. Telefon nebyl vypínán na noc ani letový režim.

    Ad GPS lag - s tímto radiem mám nejlepší zkušenosti. Pokud ho porovnám s MIO Moov 200, do kterého jsem dal stejnou verzi iGO 8.3, tak tam nějaký rozdíl je, ale spíš bych řekl, že se to MIO jakoby předbíhá. Prostě na běžnou navigaci je již Raphael použitelný.

    Celkově tedy můžu říct, že Black Stone 1.13.25.24 radio je to nejlepší co jsem měl možnost vyzkoušet a nehodlám ho rozhodně měnit.
    Investice do Secure Unlock za to rozhodně stála
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #148
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    478

    black stone me nepomaha ale na muj problem, uvitam kazdou radu.....

    jinak souhlas ze BS+rillphone je dobra investice.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #149
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    33

    Tak dnes další pokusy, ráno jsem plně nabitý Raphael dal do držáku v autě, stejně jako včera. Narozdíl od včerejška, kdy se nenašel až do Mikulova, se fixnul za 20 vteřin. Zkusil jsem to během dne několikrát, pokaždé do 20 sekud bez problémů. Vrcholem byla fixace během asi 40 vteřin ve dvoře 20x20 metrů a výšce cca 6 pater. tedy viditelnost nebe minimální. Takže možná .DLL pomohla... Fakt nechápu...:sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #150
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    478

    ale satelity ti to v navigaci porad neukazuje

    jsem asi zbytecnej stoural, ale me to proste rozciluje, navigace naviguje a pritom zadnz satelity nezobrazuje. Kdyby to bylo u jedny navigace, ale kdyz to dela u dvou tak neco neni v poradku. Jen se snazim zjistit co neni v poradku, bohuzel zatim marne. No hlavne ze alespon funguje navi....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 10 z 12 PrvníPrvní ... 89101112 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC TOUCH DUAL, rady, tipy, zkušenosti, problémy
    Od htcjirka v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 75
    Poslední příspěvek: 27-11-2009, 21:38
  2. Reakcí: 548
    Poslední příspěvek: 26-10-2009, 11:07
  3. Reakcí: 372
    Poslední příspěvek: 27-04-2009, 14:29
  4. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 06-12-2008, 20:51