Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 8 z 8 PrvníPrvní ... 678
Zobrazené výsledky: 106 až 120 z 120

Téma: HTC Touch Pro (Vario IV) - česká hw klávesnice (5. řada kláves)

  1. #106
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Citace Původně odesláno od drazad
    Je to hezké a použitelné. Nepřišel jsem na to jak napsat "ě"
    Pokud jsi použil nastavení od "Jirka S", tak to máš pod "Fn" + "w", stačí se podívat do nastavení aplikace a projít si jednotlivé záznamy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #107
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    53

    Dík, jo funguje. Zkoušel jsem všechny klávesy a tohle jsem teda patrně přeskočil. Tak teď je to super. MobilnautSym mě taky vyhovoval ale bohužel mě v EnergyROM z 11.8.09 nejde. Brzo přeflešnu na poslední z 6.9.09 a zase to vyzkouším. Ale tohle je možná ještě lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #108
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    75

    Citace Původně odesláno od libor_m
    Super věc, jen mám problém s jednou věcí. Občas se mi stane, že po napsání písmene s diakritikou mi to nevezme stisk další "normální" klávesy. Prostě když např. chci napsat "vám", tak stisknu "v", "FN" + "a", a pak při "m" mi to neudělá nic, musím "m" stisknout znovu :?
    Tak s tím jsem se setkal taky, ale jen v aplikaci pro maily a sms (Messaging, proces tmail.exe). Dnes mě napadlo, v čem by mohl být zakopaný pes :-)
    Pro tmail.exe jsem zadal samostatné pravidlo, v kterém nejsou znaky s diakritikou zapsány jako stisk klávesy, ale jako vložení znaku z clipboardu
    (možnost stáhnout mnou modifikované nastavení pro Raphael Keyboard Config zde).
    A už je to ok! :-)
    Důvod, proč jsem ěščřž atd. nechal zapisovat metodou "stisk" byl v tom, že např. hledání jména v telefonní aplikaci (cprog.exe) přímo z obrazovky Dnes mě nějak zlobilo, pokud byly znaky vkládány metodou "clipboard".
    Teď jen pozor na drobnou změnu - při zapisování jména do řádku příjemce zprávy znakem s diakritikou se vám pravděpodobně nezobrazí jméno, které zadáváte, formou nápovědy, dokud nepřijde na řadu znak bez diakritiky. To se dá obejít např. i stiskem klávesy backspace.
    Nevím, jestli se vyjadřuju správně - konkrétně např. Do řádku příjemců chci zadat "Černý" - napíšu "Č" - nic se nestane, dokud nenapíšu "Če" - to už se objeví list všech jmen, která "če" obsahují, tedy i pan Černý. Chci zadat "Pěšák" - napíšu "P" = řada jmen, na "Pě" a "Pěš" se nezobrazí žádná nápověda, ale na "Pěš" a následně backspace se jméno "Pěšák" už objeví (i s paní Pěšákovou a jejich dvěma dospělými dcerami :-) ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #109
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    7

    JirkaS napsal:...Vše popsané jsem se pokusil prakticky shrnout tak, abyste mohli zkusit přímo má nastavení, do JakNaTo.zip.
    Odkaz už je nefunkční, šlo by to nějak vyřešit? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #110
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Citace Původně odesláno od Jirka S
    A už je to ok! :-)
    Jsi borec Díky. :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #111
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    332

    Ještě bych se chtěl zeptat, je tedy s tímto nastavením nutné nastavovat "CurLang" v
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DEVICEMAP\KEYBD] na 1031 pro QWERTZ, nebo ne?
    Docela bych uvítal, kdyby to nebylo nutné. Protože díky tomu pak dojde k přemapování některých tlačítek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #112
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Není to nutné, program má vlastní driver, který čte stisk tlačítek místo systémového driveru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #113
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    332

    Neměl by prosím někdo ten upravený config pro tmail.exe? Nějak se mi blbě stáhnul a proto je nepoužitelný. To ulozto je vážně na 2 věci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #114
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Tady tak, jak ho vytvořil Jirka S: link na Rapidshare
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #115
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    332

    Díky moc, zapakované to bude jistější .
    Ovšem nějak se na rapida nemůžu dostat
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #116
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    332

    Jakožto věčný šťoural mi to ještě nedá.
    Co je lepšího na tom pro QWERTZ roložení nastavit CurLang na 1031 namísto přemapování Z na Y a Y na Z v RaphKbdControl_GSM?

    Teď jsem zkoušel a krok zpět u mě funguje CTR + Y (to je teď Z).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #117
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Citace Původně odesláno od kecinzer
    Ovšem nějak se na rapida nemůžu dostat
    Tak ještě jednou na eDisk a už si nevymýšlej!

    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #118
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    75

    Odkaz už je nefunkční, šlo by to nějak vyřešit? Díky
    Aktualizován můj úvodní rozsáhlý příspěvek ze 7.9.09 - soubor ke stažení. Už ne komplet tak, jak byl, včetně step-by-step návodu, ale aspoň jsem tam dal ta nastavení a skin pro PCM Keyb. v 0.2.


    Citace Původně odesláno od kecinzer
    Jakožto věčný šťoural mi to ještě nedá...
    Mně se stalo, že po instalaci PCM Keyboard mi prostě zkratka Ctrl+y (tedy Ctrl+z v českém rozložení) nefungovala - respektive fungovalo Ctrl+y, jakoby šlo o anglické rozložení. Možná za to ale mohlo něco jiného, teď nevím Jo a taky při psaní jména v telefonní aplikaci (cprog.exe) došlo k záměně z za y.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #119
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    75

    Přátelé, Tarkim, tvůrce pokročilého ovladače klávesnice, který jsem představil, vydal další verzi (1.4). Ta umí podle changelogu kombinovat nově i Shift a CapsLock + tlačitko! Takže ve chvíli, kdy budu mít čas, změním si zadávání velkých znaků s diakritikou na kombinaci asi CapsLock + písmeno - myslím, že to bude paráda :-)
    Více viz
    forum.xda-developers.com/showthread.php?t=521786
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #120
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    332

    Jirka S:
    Já jsem si na tvou metodu zadávání zvykl hodně rychle a musím říct, že je perfektní. Je tedy pravda, že jsem velké písmeno s háčkem ještě nepotřeboval, ale kombinace zadávání FN + písmeno je super. Dokonce tak nějak i automaticky píšu ě a é i když je na kombinaci FN + w.
    Hlavní výhoda je v tom, že si ještě následně můžu nastavit přes ten soft různé chování různých tlačítek. Takže u mě super
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 8 z 8 PrvníPrvní ... 678

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-04-2011, 15:36
  2. Reakcí: 56
    Poslední příspěvek: 14-03-2009, 16:57
  3. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 17-11-2008, 00:37
  4. HTC Touch Pro (Vario IV) - Česká klávesnice
    Od Barracuda_ce4you v sekci Touch Pro
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 13:43
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-10-2008, 22:28