Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 7 z 8 PrvníPrvní ... 5678 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 91 až 105 z 120

Téma: HTC Touch Pro (Vario IV) - česká hw klávesnice (5. řada kláves)

  1. #91
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    75

    Citace Původně odesláno od Bobanovicz
    xT9 je T9 od HTC, v některých uvařených ROMkách nebývá a potom nemáš v registrech cestu HKLM\Software\Tegic\eT9\Ime\KeyboardLayouFiles a ve Win soubor eT9.Raphael.wwe.kmap.txt, ve kterém si můžeš měnit rozložení klávesnice, např. prohození X Y což používám na všech ROMkách i na WinMo 6.5.
    Nainstaloval jsem Energy ROM 3.0, kde výše uvedené soubory i registry jsou. Postupem z tohoto vlákna, který pro původní WM 6.1 ROM fungoval, se klávesnice nepočeštila. Napadá mě, jestli to nesouvisí s tím, že Energy ROM jsou snad společné pro Touch PRO a Fuze - po flashi jsem musel změnit rozložení klávesnice aplikací "Keyboard Selector" (výchozí rozložení bylo pro Fuze).

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #92
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2002
    Příspěvků
    226

    přesně tak. jak jsem psal, v této rom mi místní počeštění také nezafungovalo!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #93
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    V některých ROM je layoutů víc a potom to není standartně ta * v IME, ale jsou tam čísla, z hlavy si to už nepamatuji, např. 07FF a pod každým číslem je ten .txt soubor s layoutem, musíš se podívat, který je tam defaultně nastavený a ten potom zaměnit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #94
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    75

    To mě taky napadlo - tak jsem změnil všechny registry s 07xx v názvu a odkázal je na rozložení eT9.Raphael.cz.kmap.txt - soft reset - nic. Pak mě ještě napadlo nastavit klávesnici Fuze - to dopadlo :-) Pochopitelně taky bez úspěchu. Vzdávám to, zkusím Mobilnaut SYM...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #95
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    75

    Ach jo - nic není dokonalé... Mobilnaut SYM je v konfliktu s PQzII. Sbohem píkjůz
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #96
    cz7jfm_ce4you
    Guest

    Citace Původně odesláno od Jirka S
    Citace Původně odesláno od Bobanovicz
    xT9 je T9 od HTC, v některých uvařených ROMkách nebývá a potom nemáš v registrech cestu HKLM\Software\Tegic\eT9\Ime\KeyboardLayouFiles a ve Win soubor eT9.Raphael.wwe.kmap.txt, ve kterém si můžeš měnit rozložení klávesnice, např. prohození X Y což používám na všech ROMkách i na WinMo 6.5.
    Nainstaloval jsem Energy ROM 3.0, kde výše uvedené soubory i registry jsou. Postupem z tohoto vlákna, který pro původní WM 6.1 ROM fungoval, se klávesnice nepočeštila. Napadá mě, jestli to nesouvisí s tím, že Energy ROM jsou snad společné pro Touch PRO a Fuze - po flashi jsem musel změnit rozložení klávesnice aplikací "Keyboard Selector" (výchozí rozložení bylo pro Fuze).
    Mám EnergyROM 090612 a funguje to dle popisu v tomto vlákně. Nakopl jsi mě však s tím Keyboard Selector. V [HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DEVICEMAP\KEYBD] položku DWORD CWSLayout stačí změnit hodnotu z "1" na "0" a je to. Prozatím pátrám kde vzít nejnovější verzi T9. V tomto vlákně sice nějaké jsou, ale nevím zda jsou nejnovější (pokud existují nějaké verze) a mám pocit, že obsahují i zbytečně něco navíc od SS a hlavně je určena pro origoš ROM.
    Poradíte kde vzít českou T9 pro EnergyROM ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #97
    cz7jfm_ce4you
    Guest

    Citace Původně odesláno od Jirka S
    Ach jo - nic není dokonalé... Mobilnaut SYM je v konfliktu s PQzII. Sbohem píkjůz
    Nainstaloval jsem do EnergyROM 3.0 z 12/6/2009 Mobilnaut SYM i T9 a vše OK + příspěvek výše.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #98
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    75

    Mohli byste, prosím, krok po kroku znovu popsat postup, který funguje ve WM6.5? Jak říkám - ve WM6.1 bez problému - ale v Energy ROM Series to prostě nerozchodím. Mobilnaut SYM mi moc nesedí, kombinace Fn + znak = české písmeno mi vyhovovala skvěle. Obzvlášť bych prosil ty, kdo to zkoušeli s Energy ROM Series.
    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #99
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2

    Když jsem měl Touch Pro prvních pár dní hrál sem si s nastavením InterWrite, a zničehonic mi hw klávesnice začala psát česky (5.řada - ěščřž...) jediný problém byl že nijak jednoduše nešel napsat otazník, místo něho bylo myslím "ů". Čeština nebo angličtina hw klávesnice se měnila podle aktuálně nastavené sw klávesnice, pak sem si ale v nastavení něco po**** a udělal jsem soft reset aby se to zpravilo. Od té doby (cca půl roku) se mi čeština na hw nepovedla zapnout ale nijak mi to nechybí. Ale jak si čtu vaše šíleně složité návody přes sw třetích stran a zásahů do registrů tak chci abyste věděli že to jde i bez toho, jednoduše v nastavení (systém\Sunnysoft InterWrite). Zkuste si s tím někdo pohrát a v případě úspěchu napište.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #100
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2

    ja a jestli chcete diakritiku přes tlačíto SYM tak tady je aplikace a návod jestli to tu už někde je tak sorry
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #101
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    75

    Po delší době jsem se pokusil něco udělat s klávesnicí z následujících důvodů:
    1.) Konfiguraci přes \Windows\et9.raphael.cz.kmap.txt jsem po prvopočátečním rozjezdu a následně po určité době,
    pravděpodobně po instalaci jiné (SIP) klávesnice (mojí oblíbené PCM Keyboard), "ztratil" (v registrech nastaveno, soubor
    přítomen, ale klávesnice neposlouchala).
    2.) Mobilnaut SYM Keyboard - řešení ok, ale zadávání znaků mi šlo poměrně pomalu. Navíc mě dost štvalo, že změna SIP při
    změně orientace displeye trvala "strašně" dlouho - v každé ROM, co jsem zkoušel, cca 10 vteřin. Lezlo mi to na nervy, během
    těch 10 vteřin se se systémem nedalo pracovat.

    Mé trápení vyřešila nová verze Raphael Keyboard Controller
    (1.3.2) v kombinaci s PCM Keyboard ve verzi
    0.2.
    Raphael Keyboard Controller umí přemapovat JAKOUKOLIV klávesu - kromě hardw. klávesnice i tlačítko Ok a Home, u každé
    klávesy lze namapovat akci pro jednoduché, dvojité a dlouhé stisknutí. Lze nastavit prodlevu mezi jednoduchým a dvojitým
    stiskem. Dvojitý stisk nenastavuji na hw. klávesnici, protože se mi občas stalo, že se mi písmenka ve slovech prohodila (první
    písmeno "á" namapované dvojím stiskem "a" a okamžitý stisk NEnamapovaných kláves "c" a "h" nenapsal "ách", ale třeba
    "cáh"). Vyřešil jsem psaní diakritiky namapováním KOMBINACE FN + tlačítko pro malá písmena s diakritikou a a FN + tlačítko s
    DLOUHÝM podržením na velká tlačítka s diakritikou. Napřed jsem si musel zvyknout, využil jsem k tomu i možnost "potvrzení"
    stisku klávesy zavibrováním (opět možnost nastavení v Raphael Keyboard Controller), což mi návyk usnadnilo. Teď už mi jde
    psaní dost rychle. Vidím tu i jistou výhodu oproti původnímu řešení přes et9.raphael.cz.kmap.txt - a to hlavně psaní velkých
    písmen s diakritikou - je to jednodušší, než postupný stisk tří kláves najednou s jejich následným postupným uvolněním.

    B) PCM Keyboard ve verzi 0.2 podporuje zvlášť rozložení pro portrait a zvlášť pro landscape. Změna těchto rozložení je u mě
    MNOHEM rychlejší, než změna celé SIP (viz výše - to, co mě odradilo od použití Mobilnaut SYM). Zeditoval jsem tedy původní
    layout a nyní v portrait režimu mohu zadávat všechny české znaky, a v landscape režimu mi vyjede JEDINÝ řádek se znaky,
    které na hw. klávesnici nenajdu. Takže - když edituju textové pole v landscape režimu, na chvilku vyjede klávesnice s jediným
    řádkem, který NEpřekrývá 2/3 displeye a nabízí jen to, co hw klávesnice nemá; no a jakmile začnu psát na hw klávesnici, SIP
    zmizí.

    C) Po instalaci a nastavení bodu A) a B) se mi stala ještě jedna nepříjemnost. Souvisí s nastavením klíče "CurLang" v
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DEVICEMAP\KEYBD]. Nastavuji jej na 1031 (DWORD), aby systém klávesu "Y" považoval za
    "Z" - pro běžné psaní na tom nezáleží a člověk může namapovat klávesu aplikací Raphael Keyboard Controller, ale systém
    může interpretovat klávesu pořád stejně a taková kombinace Ctrl + Z (funkce ZPĚT = Undo) je pryč, respektive je nutné ji
    vyvolat "obráceně" - Ctrl + Y. To jsem nakonec vyřešil změnou hodnoty klíče "Ime File"v
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Layouts\e0010409] na "\\Windows\\compime.dll" z původního
    "\\windows\\eT9ime.dll". Restart - hotovo. Funkce Ctrl + Z je zpět. Myslím, že knihovna eT9ime.dll nějak ovlivňuje prediktivní
    psaní a zadávání jmen do řádku příjemců v editačním okně nové sms. Predikci nepoužívám a že mi vyjede seznam lidí po
    zadání pár znaků do řádku příjemců sms, mi vyhovuje.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #102
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    332

    Musím říct, že jsem řešením docela nadšen a rád bych si ho vyzkoušel.
    Ale nevím jak s těmi velkými znaky a diakritikou. Nešly by řešit spíš kombinací SHIFT + FN + písmenko? Nebo tato kombinace nejde namapovat.
    S tím Mobilnaut SYM je to pravda, občas to přehození klávesnice skutečně trvá dlouho, ale 10s to zas né .
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #103
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Super věc, jen mám problém s jednou věcí. Občas se mi stane, že po napsání písmene s diakritikou mi to nevezme stisk další "normální" klávesy. Prostě když např. chci napsat "vám", tak stisknu "v", "FN" + "a", a pak při "m" mi to neudělá nic, musím "m" stisknout znovu :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #104
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    53

    Je to hezké a použitelné. Nepřišel jsem na to jak napsat "ě"
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #105
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2002
    Příspěvků
    226

    taky to vyzkouším. MObilnaut SYM mi bohužel ve všech ROMkách po čase "zblbne".
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 7 z 8 PrvníPrvní ... 5678 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-04-2011, 15:36
  2. Reakcí: 56
    Poslední příspěvek: 14-03-2009, 16:57
  3. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 17-11-2008, 00:37
  4. HTC Touch Pro (Vario IV) - Česká klávesnice
    Od Barracuda_ce4you v sekci Touch Pro
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 13:43
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-10-2008, 22:28