Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 8 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 120

Téma: HTC Touch Pro (Vario IV) - česká hw klávesnice (5. řada kláves)

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    12

    to daww: Možná dělám něco špatně, ale postup dle Dawwa na HTC Touch Pro cz verze není funkční. Škoda, je to perfektní nápad a moc bych tuto funkci uvítal..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Citace Původně odesláno od daww
    Nevím zda to někomu pomůže, ale na universalovi (také QWERTY klávesnice) stačí zkopírovat do WINDOWS upravený soubor sym.0409.txt a pak uz jen stačí napsat např c a zmáčknout klávesu sym a je z toho č. Dá se na to poměrně rychle zvyknout a je to pohodlné. Navíc není nutné instalovat lokalizaci.
    Ano, tohle sice funguje na standardních zařízeních, i u Hermese to bylo ok, ale problém u Raphaela je, že nepoužívá tuto funkci. Nevím proč, ale prostě to hoši z HTC nějak pokazili. Navíc na klávesnici Raphaela je pod FN + sym shortcut pro Operu a klávesa SYM vyvolá pole s nestandarními znaky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    12

    to: MRH - Myslíš, že by šla do budoucna vytvořit podobná alternativa k HTC Touc Pro?? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    V Raphaelovi je možnost komplet předefinovat chování hw klávesnice. Soubor \windows\eT9.Raphael.wwe.kmap.txt si zkopírujte do počítače (sundejte z něj attribut R), přejmenujte například na eT9.Raphael.cz.kmap.txt a můžete jej vesele editovat. Ukládejte v kódování UNICODE, já třeba používám Homesite, ale jistě to bude umět třeba Notepad++ a další editory.

    V souboru najdete řádky, které definují co která klávesa bude dělat
    // {VK VK1 VK2 CH1 CH2}
    // VK -> hodnota, kterou vrací ovladač klávesnice po stisku tlačítka
    // VK1 -> znak (hodnota), který se má zobrazit
    // VK2 -> znak (hodnota), který se zobrazí po podržení klávesy
    // CH1 -> symbol, který se zobrazí spolu se stiskem klávesy Fn
    // CH2 -> symbol, který se zobrazí v numerickém módu (telefon)
    // CH4 -> index klávesy

    Pokud chcete prohodit klávesy Y a Z, tak stačí změnit dva řádky:
    {Z Z Z Z Z 0x13} na {Z Y Y Y Y 0x13}
    a
    {Y Y Y Y Y 0x05} na {Y Z Z Z Z 0x05}

    K tomu, aby se změny provedly, potřebujete tento nový soubor nahrát do adresáře windows a v registry HKLM\Software\Tegic\eT9\Ime\KeyboardLayouFiles změnit položku * na nový název souboru, tedy eT9.Raphael.cz.kmap.txt.

    Po resetu máte prohozené Z a Y - to mám vyzkoušené a funguje to.

    Další myšlenka byla taková, že by klávesa SYM měla jít přemapovat na àü. Díky tomu by mohla chodit rotace znaků definovaných v sym.0409.txt, jako na Hermesovi, Kaiserovi a dalších zařízení. Tedy pokud je tato funkce aktivní...

    Pokud zjistíme, jaký programový kód má klávesa àü, snadno ji namapujeme a třeba začne fungovat rotace. Máte někdo nápad jak na to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Pokusil jsem se pomocí výše uvedeného návodu namapovat na klávesy české znaky. Na Fn + A jsem nastavil Á.

    A skutečně to funguje. Po stisku Fn + A to napíše á. Jenže nejde napsat velké písmeno! Stisk klávesy Shift totiž zruší Fn a obráceně...

    Pokusil jsem se namapovat Á na dlouhý stisk A, chtěl jsem stisknout Shift + podržet A. Jenže to udělá AAAAAA.....

    Připadám si jako mistr slepých uliček.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    689

    omlouvám se, to jsem netušil. Zařízení bohužel nevlastním. Není možné, že klávesu sym blokuje právě ten soft T9 ? Co zkusit odstranit klíč z registrů a soubor přesunout ? Neskočila by tam zpět funkce sym ? Až budu moct, mrknu do registrů Universala (WM 6.1) a hodím to sem
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Na XDAdevelopers se objevil návod na vkládání velkých znaků s diakritikou.

    Opravdu to funguje, takže jsem pomocí výše uvedeného návodu namapoval české znaky. Bohužel, znaky £ a € mají vyšší prioritu, takže není možné použít Fn+E jako ě a Fn+W jako é jak jsem původně zamýšlel. Tyto znaky jsem dal na nejbližší volné klávesy, tedy Q a F.

    České znaky tedy píšete za pomocí FN+znak. Velká písmena s diakritikou píšete tak, že stisknte SHIFT, k němu Fn a pak požadované písmeno. Ano, ve finále je třeba stisknout 3 klávesy současně!
    Klávesy uvolňujte v opačném pořadí, tedy nejdříve Fn a pak SHIFT, jinak vám zůstane svítit Fn a budete ho muset vypnout dvojitým stiskem FN.

    1. Přiložený soubor stáhněte eT9.Raphael.cz.kmap.txt nakopírujte do \windows
    2. obsah HKLM\Software\Tegic\eT9\Ime\KeyboardLayouFiles\* změnit na eT9.Raphael.cz.kmap.txt
    3. soft reset

    Pokud chcete používat qwerty místo qwertz, stáhněte si druhý přiložený soubor eT9.Raphael.cz.qwerty.kmap.txt. Název změňte i výše v registrech.

    Stažené soubory je třeba přejmenovat podle popisku u nich. Fórum jejich názvy totiž poničilo.

    Řesení je to dočasné, předpokládám, že HTC donutíme prodávat na našem trhu plnohodnotně lokalizované zařízení.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Díky,
    můžeš prosímtě poslat ještě soubor, kde nebudou prohozené klávesy Z a Y?
    Pro ostatní upřesním, že soubor po stažení bylo nutné přejmenovat ze staženého 00299391_eT9.Raphael.cz.kmap_1uh7.txt na eT9.Raphael.cz.kmap.txt
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    104

    Aj ja ďakujem.
    Aj keď ja som daný súbor poupravil na slovenskú klávesnicu, kde "ě","ů" a "ř" som odstránil nakoľko sa v slovenčine nepoužívajú a namapoval som klávesu "m" na ľ nakoľko klávesa "L" sa tiež nedá premapovať tak ako E a W a ešte P som dal za ô .

    Keby mal niekto záujem o takto upravený súbor tak napište hodím to sem aj keď, prerobyť to nieje nič čo by niekto nezvládol podľa návodu vyššie.

    PS: Neviete či by nebolo možné ešte upraviť tak aby pri držaní klávesy fn a nasledné viacnásobne stláčanie napr. klávesy O napísalo najskôr ó a potom ô, ale asi nie lebo "ě" a "é" je tiež riešené na dve klávesy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Do mého předchozího příspěvku jsem dal i modifikaci pro qwerty.

    Proč se soubory stahují pod jiným názvem než jsem posílal nechápu, ale to je spíše na správce fóra. :c)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Citace Původně odesláno od Termiter
    Proč se soubory stahují pod jiným názvem než jsem posílal nechápu, ale to je spíše na správce fóra. :c)
    Tady je to vysvětlené snad dost jasně.

    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    19

    Pořád mi není jasné, proč se vše odebírá cestou Fn+c=č. Kupoval jsem ten telefon s tím, že č napíšu tak, že jen zmáčknu 4. Vím že se u jiných telefonů řeší psaní tímto způsobem, ale ty nemají plnohodnotnou klávesnici. Tuto funkci i InterVrite má. Jsem jediný kdo to tak vidí?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Taky bych chtěl, aby to fungovalo jak píšeš. Bohužel to tak nefunguje. Zkus napsat třeba ď a uvidíš. :c)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    19

    No háček a čárka má pod sebou mezeru, takže to nenapíšeš. Navíc na počeštěné klávesnici není vůbec "?". Snažím se to dotáhnout, ale nevím co to bude stát.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    jv_ce4you
    Guest

    Citace Původně odesláno od Termiter
    Na XDAdevelopers se objevil návod na vkládání velkých znaků s diakritikou.

    Opravdu to funguje, takže jsem pomocí výše uvedeného návodu namapoval české znaky. Bohužel, znaky £ a € mají vyšší prioritu, takže není možné použít Fn+E jako ě a Fn+W jako é jak jsem původně zamýšlel. Tyto znaky jsem dal na nejbližší volné klávesy, tedy Q a F.

    České znaky tedy píšete za pomocí FN+znak. Velká písmena s diakritikou píšete tak, že stisknte SHIFT, k němu Fn a pak požadované písmeno. Ano, ve finále je třeba stisknout 3 klávesy současně!
    Klávesy uvolňujte v opačném pořadí, tedy nejdříve Fn a pak SHIFT, jinak vám zůstane svítit Fn a budete ho muset vypnout dvojitým stiskem FN.

    1. Přiložený soubor stáhněte eT9.Raphael.cz.kmap.txt nakopírujte do \windows
    2. obsah HKLM\Software\Tegic\eT9\Ime\KeyboardLayouFiles\* změnit na eT9.Raphael.cz.kmap.txt
    3. soft reset

    Pokud chcete používat qwerty místo qwertz, stáhněte si druhý přiložený soubor eT9.Raphael.cz.qwerty.kmap.txt. Název změňte i výše v registrech.

    Stažené soubory je třeba přejmenovat podle popisku u nich. Fórum jejich názvy totiž poničilo.

    Řesení je to dočasné, předpokládám, že HTC donutíme prodávat na našem trhu plnohodnotně lokalizované zařízení.
    Zkoušel jsem, nefunguje.

    Je dost pravděpodobné, že se v mém Rafíkovi něco s něčím tluče, takže by mě zajímalo:

    při jakém nastavení telefonu by tenhle hack měl fungovat? Může funkci ovlivnit čeština/interwrite (mám Rafíka v CZ verzi), vypnutí/zapnutí T9, použití nějaké "nestandartní" softwarové klávesnice (PCM Keyboard 0.14)? Nebo mám udělat hard reset a zbytečně nepátrat?
    (Rafík je moje první WM zařízení, tak prosím omluvte případné blbé dotazy )
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 8 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-04-2011, 15:36
  2. Reakcí: 56
    Poslední příspěvek: 14-03-2009, 16:57
  3. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 17-11-2008, 00:37
  4. HTC Touch Pro (Vario IV) - Česká klávesnice
    Od Barracuda_ce4you v sekci Touch Pro
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 13:43
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-10-2008, 22:28