Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 8 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 120

Téma: HTC Touch Pro (Vario IV) - česká hw klávesnice (5. řada kláves)

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    [h]Uživateli HTC Touch Pro, rozcestník pro Tvou lepší orientaci[/h]

    Pokud nechceš narazit na neochotu a zlobu, tak prosím dvakrát měř a jednou řež, což pro ty nechápavější znamená NEJDŘÍVE HLEDAT, PAK SE PTÁT!



    Diskuze o obecných zkušnostech, tipech a tricích - HTC Raphael (Touch Pro, T-Mo MDA Vario IV) - tipy, triky, zkušenosti a problémy...
    Diskuze k novým ROM, flashování apod. - HTC Raphael (Touch Pro, T-Mobile MDA Vario IV) - nové ROM
    FLASH NOVÉ ROM - HTC Raphael (Touch Pro, MDA Vario IV) - flash ROM - samostatný návod
    Diskuze ke GPS a jejím problémům / použití[/b] - HTC Touch Prol (MDA Vario IV, Raphael) - GPS - zkušenosti a problémy...
    Řešení nízké hlasitosti[/b] - HTC Touch Pro (MDA Vario IV, Raphael) - Nízká hlasitost / zvuk
    Diskuze k lokalizaci HW klávesnice / použití[/b] - HTC Touch Pro (MDA Vario IV, Raphael) - česká hw klávesnice
    Český návod pro HTC Raphael[/b] je v sekci Podpora, konkrétně v článku České dokumenty k jednotlivým zařízením
    XDA-Developers - seznam WM6.1 ROM pro HTC Raphael[/B] - HTC_Raphael_WM6.1_ROMs
    __________________________________________________ __________________________________________________ ________

    Raphael v angličtině mi plně vyhovuje, jen kdyby šlo zadávat české znaky na hw klávesnici, včetně mapování QWERTZ.

    Přes registry se mi povedlo nahodit německou klávesnici, ale pro českou zřejmě chybí data k mapování.

    Sunnysoft řešení bude za peníze a hlavně s ním nemám dobré zkušenosti z minulých PDA.

    Proto se ptám: Nemáte někdo nápad jak přemapovat tu HW klávesnici?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Pokud se zapne česká T9, tak lze psát česky velmi slušně i bez čárek a háčku na HW klávesnici
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Chodí to někomu? Po instalaci se mi ve volbě Language objevilo vedle jazyků jako angličtina a švédština mnoho prázdných řádků...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Jasně že funguje, jinak bych to neposílal
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    187

    Aplikaci AE Keyboard Mapper, jste někdo nezkoušeli? Ta by to mohla zvládat. Bohužel to její nastavování není nejjednodušší, zvláště, když jsem počeštění klávesnice vždy prováděl pomocí modifikace sys.txt. Takže v této aplikaci slušně plavu:no:
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Zjistil jsem zajímavou věc, která není snad ani v návodu. Pokud stisknu SYM na klávesnici, tak vyběhne obrazovka viz. obrázek a dále pokud stisknu některou klávesu 1 až 7, tak se mi stiskne daný znak z té obrazovky "Symboly", která je právě zvýrazněna zelenou. Stačilo by pro začátek dostat do té horní řady nějak nejčastější české znaky a do druhé řady méně časté české znaky a bylo by to.
    Pak by se stisklo na HW klávesnici SYM a např. 2 a hotovo.
    Tabulka pro "Symboly" je zřejmě v souboru windows\SymbolMT.mtf. Kdo to umí poeditovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    No, na rychlé psaní by to moc nebylo. Já bych raději prostě českou QWERTZ klávesnici, když už tam mám 5 řad. :c)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    54

    Počeštění hardwarové klávesnice

    Nevím, jestli to tu už někde není, ale pro jistotu to sem dávám. Diamond a Raphael jsou si natolik podobná zařízení, že Sunnysoft pravděpodobně vytváří InterWrite společnou pro obě. Jen tak cvičně jsem zkusil použít češtinu pro Diamonda, co to provede a zjistil jsem, že je v ní zabudovaná podpora pro hardwarovou klávesnici.

    Stáhnul jsem si z "http://rapidshare.com/files/133019997/diamond_cestina_cab.zip.html" soubor s češtinou a oba caby v něm obsažené nainstaloval. Někde jsem četl, že nabídku s výběrem jazyka, která se objeví po soft resetu, je potřeba potvrdit volbu do dvou sekund, jinak se instalace neprovede. Po naběhnutí jít do "Start/Settings/System/Sunnysoft Interwrite" a na záložce Klávesnice zatrhnout "Zapnout podporu hardwar. klávesnic".

    Má to sice své mouchy, ale funguje to. InterWrite trochu brzdí systém, ale rozdíl je podle mě nepatrný. Horší je, že se nelze dostat do kontaktů. Jediné co pomůže, je v "Start/Settings/System/Sunnysoft Interwrite" na první záložce záložce kliknout na "Informace o verzi" a zde v souborech překladů deaktivovat tapres.dll. Tím sice přijdete o počeštění kontaktů, ale můžete se do nich dostat.

    Horní řada hardwarové klávesnice pak píše znaky ve stejném pořadí jako klasická klávesnice k PC. Změní se namapování znaků s FN (znaky ; : ? ' "). Bez českých popisů kláves je to sice trochu nepraktické, protože je nutné si zapamatovat rozložení znaků, ale použitelné. Jediné, co se mi nepodařilo vyzkoumat, je jak napsat ď ť ň, protože po stisknutí pravé horní klávesy kde jsou namapovány čárka a háček, tak se rovnou napíšou a nevím, jak je kombinovat s písmenem, nad které je chci napsat.

    Společně s nastavením češtiny v TouchFlo3D a českou T9 tak získáte téměř kompletní počeštění téhle skvělé cihličky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Vrátil jsem se z dovolené, prošel jsem si fóra. Bohužel jsem nezaznamenal žádný pokrok v počeštění hw klávesnice.

    Přehlédl jsem něco, nebo se stále nedá hw klávesnice použít jako česká? Dokud nepůjde psát "rozumně" nabodeníčka, nemůžu přejít na Raphaela. A já bych už tolik chtěl!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    126

    HW klávesnice s popisky nebude, to víme. Ale po nainstalování češtiny s diamondu a s nastavením podpory HW klávesnice české znaky jedou. Osobně nepoužívám prostředí touch flo, ale SPB shell a tam jsou v češtině kontakty bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    O popisky kláves nejde. Vím kde která je. :c)
    Spíš jde o to, aby fungovaly všechny české znaky, například ď, ť, ň, ů, ú, ... Pokud jdou napsat jen některé, tak je to nepoužitelné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    662

    s doinstalovanou českou T9 to taky funguje v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    17

    Zkusím to počeštit pomocí výše uvedeného postupu cabem z Diamonda. Akorát bych poprosit, jestli by někdo nemohl reuploadnout (strašný slovo )..) "http://rapidshare.com/files/133019997/diamond_cestina_cab.zip.html" tento soubor. Na Rapidu je blokován pro "podezření na nelegální obsah". Díky předem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    126

    Tady jsem to šoupnul
    kuk
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    5

    Jsem nováčkem a tak mi není jasné jak mám doinstalovat T9 s XML souborem.. poradí někdo?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 8 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-04-2011, 14:36
  2. Reakcí: 56
    Poslední příspěvek: 14-03-2009, 15:57
  3. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 23:37
  4. HTC Touch Pro (Vario IV) - Česká klávesnice
    Od Barracuda_ce4you v sekci Touch Pro
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 12:43
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-10-2008, 21:28