Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 25 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 364

Téma: počasí v today

  1. #16
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Citace Původně odesláno od seba
    Odkud jsou stahována data předpovědí počasí na obrazovku dnes.Lze zadat např. i Pelhřimov nebo menší okresní města?
    Tady máš seznam, který je pro ČR:
    Beroun,EZXX0001
    Brno,EZXX0002
    České Budějovice,EZXX0030
    Červená,EZXX0027
    Český Těšín,EZXX0003
    Cheb,EZXX0017
    Churáňov,EZXX0019
    Frýdek Místek,EZXX0004
    Holešov,EZXX0028
    Karviná,EZXX0005
    Kladno,EZXX0006
    Kocelovice,EZXX0021
    Kolín,EZXX0007
    Kostelní Myslová,EZXX0024
    Liberec,EZXX0023
    Lysá Hora,EZXX0029
    Milešovka,EZXX0020
    Opava,EZXX0008
    Ostrava,EZXX0009
    Plzeň,EZXX0010
    Písek,EZXX0011
    Praha,EZXX0012
    Praha-Libuš,EZXX0022
    Přibyslav,EZXX0025
    Přimda,EZXX0018
    Rosice,EZXX0013
    Slavkov u Brna,EZXX0014
    Tábor,EZXX0015
    Ustí nad Labem,EZXX0016
    Ustí nad Orlicí,EZXX0026

    Normálně je to v anglině, já si přepsal nabodeníčka pro ČJ. Jsou to místa meteorologických stanic včetně nějakého kódu mezinárodní meteo klasifikace. Musíš si jako paveluh najít tu nejbližší meteo stanici, OK? Je možné, že jsou v ČR i jiné stanice, ale autor programu tam zařadil jen tyto. V diskuzi na stránkách SBSH byla řeč o tom, kde získat další meteo stanice a jejich kódy, já to moc nezkoumal, jako Pražák považuji seznam za dostatečný..

    To Njord: Díky za tip pro nastavení PNG v registrech, jdu to testnout :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    301

    Jarouši nevíš prosimtě jestli se dají ikony počasí v Pocket Wather nahradit jiným a a pokud možno jak na to? A ta nová verze počasí o které píšeš má jaké novinky?
    Dííky)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Citace Původně odesláno od paveluh
    Jarouši nevíš prosimtě jestli se dají ikony počasí v Pocket Wather nahradit jiným a a pokud možno jak na to? A ta nová verze počasí o které píšeš má jaké novinky?
    Dííky)
    Tak za A) Jiné ikony jsem nezkoušel, ale existují jiné programy o počasí pro TD, možná by šlo separovat z nich ikony. Nebo si můžeš něco jinde vyhledat či vytvořit vlastní a ty stávající vyhodit. Jen je asi potřeba je uložit pod stejným názvem. Ale jak říkám nezkoušel jsem, raději se do programů dak daleko nehrabu .
    No a za B) Tady je překlad novinek z veblogu autora pomocí Eurotranu (asi jsi nějak moc s anglinou nepokročil, že jo?), je trochu kostrbaté, ale je jasné, vo co go:

    Přidaná podpora pro PNG obrazy
    Opravil chybu, která zastavila se trending od pracovat
    Opravil ukázku časové značky - způsobil vnitřní výjimku
    Zvětšil množství dostupných velikostí písma
    Přidal podporu pro Námořní Míle a Furlongs
    Přidaná podpora pro rychlosti v vybraných jednotkách
    Opravil chybu, která způsobí to nepokoušet se obnovit když data byla stará
    Přidal první pokus u dnes vysílat nabídku
    Přidal Více výškových výběrových voleb
    Opravená chyba, která přiměje trendy, aby vždy byl prázdný (nenahrála časovou značku correctly…)

    Moje zkušenosti s novou verzí:
    - Po ťapnutí na ikonu setup (úplně vlevo) okamžitě naskočí menu, kde si vybereš, co chceš udělat a to je provedeno obratem - dříve byl velice často poklep na ikonu bez odezvy...
    - Program je daleko svižnější, po připojení na iNet běží natažení dat na pozadí lépe než dříve, časové nastavení obnovy dat je v setupu...
    - Nyní je již možnost zobrazení souborů PNG, což mimo jiné požadoval v diskuzi i někdo z ČR (kuko69 nebo tak nějak - omlouvám se za případné zkomolení), je občas v diskuzích i zde, může vyjádřit.......
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    105

    Jeden dotázek. Beta verzi jsem si stáhl a mám dva problémky.
    1. Neuváženě jsem přidal tři nové lokace místo abych editoval ty tři původní. jak mohu některou smazat místo toho abych ji nahrazoval něčím jiným?
    2. Jelikož se pravděpodobně program sám nepřipojuje na net tak jak udělat, aby se mi aktualizoval ihned kdykoliv se připojím manuálně?

    Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    301

    Citace Původně odesláno od Jarouš
    Citace Původně odesláno od paveluh
    Jarouši nevíš prosimtě jestli se dají ikony počasí v Pocket Wather nahradit jiným a a pokud možno jak na to? A ta nová verze počasí o které píšeš má jaké novinky?
    Dííky)
    Tak za A) Jiné ikony jsem nezkoušel, ale existují jiné programy o počasí pro TD, možná by šlo separovat z nich ikony. Nebo si můžeš něco jinde vyhledat či vytvořit vlastní a ty stávající vyhodit. Jen je asi potřeba je uložit pod stejným názvem. Ale jak říkám nezkoušel jsem, raději se do programů dak daleko nehrabu .
    No a za B) Tady je překlad novinek z veblogu autora pomocí Eurotranu (asi jsi nějak moc s anglinou nepokročil, že jo?), je trochu kostrbaté, ale je jasné, vo co go:

    Přidaná podpora pro PNG obrazy
    Opravil chybu, která zastavila se trending od pracovat
    Opravil ukázku časové značky - způsobil vnitřní výjimku
    Zvětšil množství dostupných velikostí písma
    Přidal podporu pro Námořní Míle a Furlongs
    Přidaná podpora pro rychlosti v vybraných jednotkách
    Opravil chybu, která způsobí to nepokoušet se obnovit když data byla stará
    Přidal první pokus u dnes vysílat nabídku
    Přidal Více výškových výběrových voleb
    Opravená chyba, která přiměje trendy, aby vždy byl prázdný (nenahrála časovou značku correctly…)

    Moje zkušenosti s novou verzí:
    - Po ťapnutí na ikonu setup (úplně vlevo) okamžitě naskočí menu, kde si vybereš, co chceš udělat a to je provedeno obratem - dříve byl velice často poklep na ikonu bez odezvy...
    - Program je daleko svižnější, po připojení na iNet běží natažení dat na pozadí lépe než dříve, časové nastavení obnovy dat je v setupu...
    - Nyní je již možnost zobrazení souborů PNG, což mimo jiné požadoval v diskuzi i někdo z ČR (kuko69 nebo tak nějak - omlouvám se za případné zkomolení), je občas v diskuzích i zde, může vyjádřit.......
    Díky za vysvětlení. Zkusím to nainstalovat a uvidím jaké to bude. No a s tou anglinou máš pravdu. Jsem již v letech a špatně se mi to učí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Citace Původně odesláno od bass
    Jeden dotázek. Beta verzi jsem si stáhl a mám dva problémky.
    1. Neuváženě jsem přidal tři nové lokace místo abych editoval ty tři původní. jak mohu některou smazat místo toho abych ji nahrazoval něčím jiným?
    2. Jelikož se pravděpodobně program sám nepřipojuje na net tak jak udělat, aby se mi aktualizoval ihned kdykoliv se připojím manuálně?

    Dík
    ad 1) Právě jsem to testnul, program skutečně neumí vypnout či zapnout zvolené množství zobrazených měst. Minimální počet jsou prostě tři města, pokud aktivuješ další, nejdou deaktivovat. Dobrý námět na vylepšení, ale jen pro toho, kdo dobře vládně anglinou, není to prostě naše domácí diskuze kolem kuchařky a okamžité reakce eXEdena :yes: . Návrat na zobrazení pouze tří měst je ve vymazaní programu a po zapnutí AS jeho nová instalace....
    ad 2) Po připojení na iNet proběhne aktualizace na pozadí, pokud jsi déle připojen, jsou data aktualizována po 1 hodině (to je nejnižší možný čas aktualizace), vše se nastavuje v setupu na záložce "Comms". Zde můžeš nastavit i automatickou aktualizaci, tzn. připojení i odpojení z iNetu, zatím jsem nezkoušel, já jsem zavěšenej prakticky pořád...

    No, a teď končím s odpolední pauzou u kafe a jdu dělat, tak zas až večer... čus.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    105

    Dík. Jen musím jeste vyzkoušet to automatické přípojení na net. Teda až to najdu. No a vlstně jsi mi připomněl, že musím taky makat .
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Citace Původně odesláno od bass
    Dík. Jen musím jeste vyzkoušet to automatické přípojení na net. Teda až to najdu. No a vlstně jsi mi připomněl, že musím taky makat .
    Před odchodem makat mne napadl ještě jeden trik, který funguje na vyřešení tvého problému a trochu uvolní paměť. Já používám po spuštění AS pro mazání a úpravy Total Commander. No a mám i archiv pro MDáčko. Do něj jsem z PocketWeatheru nakopíroval soubor s kódy měst, všechny země mimo ČR v MDáčku vymazal (uvolnění 226 k) a tak i ten blbej Afghanistán, který tam byl po testu aktivní, je fuč...... Pokud budu chtít nějakou jinou lokaci, tak ji z archivu doplním...... Pokud jsi ale pro 4 a další město aktivoval něco z ČR, tak je ti můj trik na prdlajs.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    105

    Našel jsem v registru v klíči pro TW záznam kde je uvedeno 6 lokací a 6 identifikátorů. 4-6 jsem smazal a opět mám tři nastavené a tři pro možnost zadání nové volby. A je to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Citace Původně odesláno od Njord
    Jen dodávám že copy/paste při vkládání url nejde, ale jde Ctl+c / Ctl+v, jinak url se dá editovat taky v registru a potom už nemizí.
    Testnul jsem zadat url pro radar v registru, ale nemá to kýžený výsledek, je to stejné, jako když zadám url přímo v programu, tzn. adresa zůstane zapsána, ale obrázek radaru se neuloží, zobrazí se vždy jen při zadání Update a současném zavěšení na iNetu. Po opětovném otevření programu tam obrázek prostě není, vracím se k satelitnímu pohledu na Evropu, který je uložen v paměti a při otevření programu se zobrazí vždy poslední natažená podoba. Tobě radar v PNG v paměti zůstává?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    95

    všechno je super, ale ještě mi schází česká lokace. Šlo by někde přepsat názvy dnů

    dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Citace Původně odesláno od paveluh
    Jarouši nevíš prosimtě jestli se dají ikony počasí v Pocket Wather nahradit jiným a a pokud možno jak na to? A ta nová verze počasí o které píšeš má jaké novinky?
    Dííky)
    V diskuzi na SBSH k PW jsem našel odkaz pro "hračičky", jako je paveluh, některé ikony jsou animované, pokud to někdo bude zkoušet, dejte vědět, jak to dopadlo a jak na to ... já nemám momentálně čas si s tím hrát.....
    sbírka ikon do počasí

    další stránka ikon do počasí

    To tribiany: Testoval jsem zápis měst a dnů v češtině, ale program nemá možnost překladů v samostaných souborech, ale přímo v programu, který po úpravách zkolabuje .........
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od Jarouš
    Citace Původně odesláno od Njord
    Jen dodávám že copy/paste při vkládání url nejde, ale jde Ctl+c / Ctl+v, jinak url se dá editovat taky v registru a potom už nemizí.
    Testnul jsem zadat url pro radar v registru, ale nemá to kýžený výsledek, je to stejné, jako když zadám url přímo v programu, tzn. adresa zůstane zapsána, ale obrázek radaru se neuloží, zobrazí se vždy jen při zadání Update a současném zavěšení na iNetu. Po opětovném otevření programu tam obrázek prostě není, vracím se k satelitnímu pohledu na Evropu, který je uložen v paměti a při otevření programu se zobrazí vždy poslední natažená podoba. Tobě radar v PNG v paměti zůstává?
    Bohužel, myslel jsem že máš stejný problém jako jsem měl já, mě se po zadání v programu adresa vůbec neuložila, nešlo tedy o obrázek.ops:
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    105

    Tak radar teky nemám zachován. Ale to není největší problém. Jak je to z aktualizací dat? Sedím v Praze v kanclu, venku zataženo a leje a po právě provedené aktualizaci dat se na mne směje ze stojánku sluníčko. Je to normální? Pokud se nemýlím tak sluníčko zmizelo tak před hoďkou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Citace Původně odesláno od bass
    Tak radar teky nemám zachován. Ale to není největší problém. Jak je to z aktualizací dat? Sedím v Praze v kanclu, venku zataženo a leje a po právě provedené aktualizaci dat se na mne směje ze stojánku sluníčko. Je to normální? Pokud se nemýlím tak sluníčko zmizelo tak před hoďkou.
    Jojo, změna ikon má zpoždění, aktualizoval jsem data ve dvě hod., v Praze svítí puňta na plné pecky, ale jukni na můj displej...
    No a pro kutily přikládám dva soubory ikon, které můžete normálně po vymazání původních nakopírovat do složky BMP.....
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00022520_TD_weather_if8X.jpg 
Zobrazení: 26 
Velikost: 36.6 KB 
ID: 279  
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 25 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Aktualizace počasí - data počasí nejsou dostupná
    Od Dušan Mrázek v sekci Touch HD
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-12-2010, 12:28
  2. počasí
    Od kwaker v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 22-09-2008, 10:45
  3. Základní ovládání z today, svátky a narozeniny na today.
    Od nucleolus v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 03-03-2008, 21:04
  4. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 25-08-2005, 05:12