Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: TomTom 6.x - problém - nenajde mapy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    20

    Zdarec,mam problem s Tomtom mam verziu 6.201 po instalaci mi stale hadze hlasku Zadne mapy nenalezeny!Uz som s tym skusal robit kadeco ale stale nic no nasiel som dovod:mam v zariadeniu zlu cestu ku mapam preto prosim potrebujem upravit CurrentMap z Navigator_6.201 v pspad-e,ide o zrusenie medzery medzi slovamy Storage Card.moj pristroj mi nechce zobrat mapy lebo ma zlu cestu ku nim-ide iba o tu medzeru!!!A v pristroji sa to editovat neda!!!!
    Dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    Ale dá :-) - stačí použít třeba Total Commander -> najet na soubor a dá EDITovat - a je to
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    20

    Ked napisem ze neda,tak to znamena ze neda!!!!Ide totiz o autoradio!!!!A tie k..vy Cinske to maju neako pozichrovane,nejdte tam totiz spustit nic okrem navy softu ( ,uz som skusal kadeco,aj editor registrov,a samozrejme nic nepomohlo,nic som nerozbehol...Toto je jedina moznost ako spojazdnit Tomtoma.Help
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    20

    Zdarec,vidim ze tu asi nenajdem nikoho kto bi mi to vedel upravit,tak vas prosim aspom mi odporucte cloveka,miesto... kde bi mi ten subor vedeli upravit.Dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    20

    Tak pre istotu este prikladam link na dany subor:
    http://rapidshare.com/files/142292716/CurrentMap.dat.html
    a este raz vysvetlenie o co ideotrebujem prepisat v PSPad-e cestu k mapam-v subore je Storage Card a ja potrebujem StorageCard cize bez tej medzery medzi slovamy!
    Este raz vdaka
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    48

    Chybí informace, proto asi nikdo na dotaz neodpovídá.
    Jaký máte přístroj?
    Kde se nachází soubor který chcete editovat? Předpokládám, že není na SD kartě, to byste to prostě mohl přepsat a uložit.
    Pokud je v ROM paměti přístroje, jak jste soubor dostal ven? Funguje ActiveSync přes USB?
    lake
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    400

    Pokud ten soubor umis vytahnout, tak ho asi umis i vratit. Tak si ho zedituj v PC a vrat zpatky...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    20

    Neviem ci ma neaky vplyv ked napisem dalsie podrobnosti ale ked kazali..:Chcem tomtoma nainstalovat do autoradia s navigaciu.Subor sa standardne nachadza na karte s instalaciou a mapamy.Ide o subor ktory urcuje cestu ku mapam tak aby ich samotny program videl-nasiel.dany subor sa editovat-prepisat normalnym sposobom-text.editore neda respektive da ale nema to ziadny vplyv lebo je pisany v .... tuto prikladam nazorny navod z ineho fora:

    Po chvíli zkoumání nad strukturou TT jsem zjistil, že cesta k mapám se ukládá do CurrentMap.dat a jediný haček je v tom, že tato data jsou ukládána binárně a tak běžná úprava Textu k načtení map nebyla dostatečná. Použil jsem PSPad a v hexadecimálním módu upravil cestu k mapám východní evropy po spuštění TT jsem provedl jejich aktivaci viz. TomTom Activation a mapy fungují dle očekávání.

    Samotná binární data v CurrentMap.dat jsou složena ze tří částí
    Hlavičku a patičku uvádím v hexa kódu, cestu k mápám (tělo) pak pomocí ASCII. PSPad je šikovný nástroj,
    a tak vám zadanou cestu hravě na hexadecimální tvar převede.

    Hlavička:
    ==============================
    FFFE 2100 0000 0000 0000

    Tělo:
    ==============================
    \Storage Card\My Documents\Eastern Europe\

    Patička:
    ==============================
    0000 0D00 0A00

    5. Otevřete soubor CurrentMap.dat
    v PSPadu v hexa modu "Zobrazit->Hexadecimálně"
    a proveďte následující:
    a) doplnit hexa hlavičku viz výše
    b) vložit cestu ke staženým mapám viz. výše
    c) na závěr doplnit patičku
    POZOR: mezi sekcemi nejsou mezery, je nutné dodržet přesně
    danou posloupnost, data jsou binární a jejich formát
    v textu je irelevantní!!
    Doporučení: Pokud jste si originál mapu stáhli zadarmo, daný
    formát vám pak bude mnohem jasnější.

    6. Uložte CurrentMap.dat a přepiště jím původní soubor....

    Takze dufam ze teraz uz tych informacii mate habadej,ja som to skusal v tom PSPade len sa mi to akosi nedarilo,asi som nezachoval dany tvar...takze sa obraciam na vas skusenejsich
    Vdaka





    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    48

    Ten Váš návod na editaci je z fóra věnovaného přístrojům HTC a hlavičky jsou vypsány v Unicode UTF-16 LE (16 bitů na znak).
    Váš soubor CurrentMap.dat je v kódování ASCII (8 bitů na znak). Takže pokud jste postupoval podle toho návodu, nemohlo to dát správný výsledek.
    Možná takhle:
    Otevřete Váš původní soubor CurrentMap.dat jako binární v nějakém hex editoru, nebo v PSPadu.
    Odstraňte mezeru v adrese. Hlavičkami se nezabývejte.
    Uložte zpět jako binární soubor (ne jako text).
    Pokud to ani pak nebude fungovat, je možné pátrat dál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    20

    Zdar.Tak sa mi podarila ta medzera odstranit no tomik stale ako keby bol zakliaty-mapy nenajde. Ma niekto este neaky napad?
    VDAKA
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    20

    Tak som dneska vyskusal este 3 rozne verzie tomika no ani jedna po nabehnuti mapy nevidi-Ziadne mapy nenalezeny!!!
    Pomoze niekto?thx
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    48

    To se uz drive resilo, napriklad zde http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=26753
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-02-2009, 05:32
  2. TomTom one new a mapy
    Od Kaliban123 v sekci TomTom
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 30-11-2007, 19:37
  3. Tomtom 720 a mapy
    Od acizek_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-10-2007, 19:55
  4. Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 24-05-2006, 22:05
  5. TomTom 5.0, FSP 718, BT339, TomTom nenajde GPS
    Od gorgon_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-01-2006, 09:27