Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 38

Téma: ASUS P525 Chyba

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    19

    Zdravím. Dnes sem se pokoušel flashnout novou romku na svoje pda ASUS P525 a asi sem to totálně podělal. ROM se úspěšně nahrála ale telefon nešel spustit. Dale jsem ho tedy na nabíječku a čekal, stále nešeel zapnout. Vyndal sem tak na minutu baterku a naběhla obrazovka ASUS heart touching, říkal jsem si, že je vše už ok ale po modré obrazovce se telefon vypnul zkoušel sem to několikrát a pokaždé to samé. Do obrazovky, ve které se nahrává nová ROM se dostat mohu,ale nejsem si jistý zda jsem předchozí ROM nahrával správně. Jakákoli rada bude dobrá. Dík za odpovědi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    Jenom si podělal systém nebo xip, použij usbloader a naflešuj orig FW.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    19

    Dík ale tohle je na mě bohužel dost složitý nemůžeš to vysvětlit nějak pro lamu? Mám zkušenosti s flashováním SE,tak jsem experimentoval s tímhle, ale je to o odst jiný.

    EDIT:zapomněl jsem dodat, že s pc to nereaguje pouze se začne nabíjet(nahoře se rozsvítí červená ledka)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    Musíš se dostat do ForceModu, na 750ce je to : společně drž vypínač nahoru a mikrofon a potom reset. Asi na P525 bude dost podobné.

    Dostaneš se do bootloadru, potom spust´ na PC Usbloader (přes DOS) a zadej jméno orig FW (musí být ve stejné složce).
    Příkaz vypadá nějak takhle : usbloader %název FW%.nb0 a potom Enter.
    Musíš mít vypnutý všechny ActiveSync procesy !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    19

    jak přesně spustím ten usb loader přes dos? díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    Tady ho máš, vytvoř novou složku třeba na C. Do ní vlož usbloader a orig nebo fuknční FW.
    A přes příkazovou řádku spust´příkaz popsaný mnou nahoře.
    Samozřejmě musíš mít usbkabel.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    19

    Budeš se divit,ale jak zkoušim všechny možný varianty toho příkazu tak to nejde. Btw ten usbloader nejde sputit takže to dávám ve windows přikazovém řadku, to je dobře ne? PRosím nedal bys mi icq se mnou to bude asi dost těžký, budu ti dost vděčný jinak sem totiž v háji.

    EDIT:když už sem to konečne rozjel tak to hlásí usb pipe error to netušim proč...nereaguje to s pc,ale já myslel,že pomocí toho loaderu to zase pojede....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    To je právě to co jsem ti psal z vykřičníkami.
    Musíš shodit ActiveSync aplikace, tzn. rapidmgr.exe a wcescomm.exe.
    Potom ti to už půjde. Musíš číst co píšu....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    19

    já jsem activesync pro jistotu odinstaloval a stejně nic
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    Přepnul si to do Forcemodu ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    19

    no nahoře mám napsáno galaxy flashrom update doufám,že to je ten force mode...neustále mi to hlásí checksum error,nevim jestli to je chybným FW nebo nečim jiným

    EDIT:Ještě bych dodal,že do toho force modu se musim dostat jedině tak,že mobil vyndám z usb vytáhnu baterku cca minutu počkám. Pak se začne sám startovat já stistknu reset a mikrofon a až pak to jde. Třeba když je mobil připojen v usb nejde nic je úplně mrtvý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    Checksum je chyba kontrolního součtu, to by ukazovalo na chybu FW. Jaký FW si použil ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    19

    nějakou neoficiální ROM,neboť oficiální nemůžu nikde najít...zkoušel sem těch neoficiálních víc,nekteré ani nenaběhnou jiné hlásí tohle....mimochodem moje problémy nejspíš zapřičinila ROM umístěná na tomto serveru od autora spidla. Tímto na něj nechci svalovat vinu,jenom to říkám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    Kdysi jsem měl 525ku i FW od Spidly a jelo mi to v úplně pohodě.
    Já mam i originál CZ Asus FW. Zkusím ti dodat link, tak vydrž.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    19

    jasně díky moc...si myslím,že Spidla za to nemůže nejspíš jsem si to nějak podělal sám i když netuším jak
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 29-09-2011, 11:12
  2. Asus P525 WM6 CZ
    Od Spidla_oldd v sekci P5xx
    Reakcí: 210
    Poslední příspěvek: 21-01-2009, 18:00
  3. asus P525 / hp rw6815
    Od honza.koci_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-04-2007, 19:10
  4. asus p525
    Od alan111 v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-03-2007, 16:30
  5. Asus P525 WM6
    Od xentaur_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-03-2007, 10:15