Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Axim X50 checksum error

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    5

    Zdravim, asi nejsem v te nejlepsi sekci, ale hledam kde se da. Mam PDA Dell Axim X50. A skopal jsem flashnuti rom operacniho systemu WM2003 a udelal si z nej tezitko. Po prochazeni zahranicnich for jsem nasel moznost flashnout rom z SD karty. Coz jsem se pokousel. Jen jsem narazil na nasledujici problem: Image checksum error. Please reset the machine.
    RAM checksum: 0x7F7B063A
    CRC checksum: 0xc4c94beb

    Po prochazeni zahranicnich for jsem nasel tohle:
    Notice at the bottom of the SD Loader screen (after a while) it says "Real Checksum Value" and "Checksum Value" (or something like that). What you have to do is open the crc file in notepad (or some other text editor) and replace what is there what is after the "0x" in "Real Checksum Value". Or you could get the crc value by running the nb0 file through the crc calculator, found at Download CRC_calc.rar.

    Coz jsem udelal, ale cisla checksum se meni s kazdym pokusem. Moc nechapu o co jde neite nekdo co s tim???
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Dva dotazy:
    - co přesně jsi tam flashoval za ROM, která zamrzla?
    - CC už asi na PDA nemáš, že?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    5

    Tak flashoval jsem s win 2003 na win 5 pres activesync, ale bohuzel jsem mel hned verzi, ktera byla z WM05 A01 myslim na A02 tj. bez mezi kroku z win 2003. Coz byla asi hlavni chyba:? A k druhe otazce: netusim co je CC, ale domyslim, ze je to nejaka zaloha tak tu bohuzel nemam

    Ps: dekuji za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    CC - Complete Care.
    Pokud ho mas a je jeste platne, tak ho vyuzij.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    5

    To bohuzel asi ne. Je to cerstvy nakup z ebay.com Jina moznost?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    75

    Zdravim, SD flasher je uzasnej... jde o to ze na karte musi byt soubor nazev.nb0 a nazev.crc. To crc je obyc soubor, do ktereho treba v notepadu, nebo lepe v hex editoru napis hodnotu CRC kterou ti pise na display uloz soubor na kartu a flash opakuj. Pokud neni soubor s ROM vadny melo by dojit k bezroblemovemu flashi a naslednem HR
    //edit
    RAM checksum: 0x7F7B063A
    CRC checksum: 0xc4c94beb
    musi byt stejny,pote dojde k flashi
    tzn. ze jestli je tohle co bylo na tvem pda, tak aktualne v souboru by mela byt hodnota 0xc4c94beb a ty ji musis zmenit na 0x7F7B063A
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    5

    Zdravim, ano presne tohle mi to pise. Ale bohuzel se mi meni ta hodnota RAM, kterou zapisuju v notepadu na flash. Nova chybova hlaska ma zase jine cislo RAM. Zkusim to udelat pomoci hex editoru, ale myslim, ze to bude totez. Nevite co s tim? Proc to tak muze byt?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od flashmaster
    Zdravim, ano presne tohle mi to pise. Ale bohuzel se mi meni ta hodnota RAM, kterou zapisuju v notepadu na flash. Nova chybova hlaska ma zase jine cislo RAM. Zkusim to udelat pomoci hex editoru, ale myslim, ze to bude totez. Nevite co s tim? Proc to tak muze byt?
    Tak uz jsem to asi vzdal... mam nove tezitko skoda
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    75

    zdarvim, ja jsem si taky uz nekolikrat myslel ze mam z x51 tezitko, ale bez problemu se mi ho tedy podarilo naflashovat. Zvlastni je ze pokazde je u Vas jiny kontrolni soucet mate moznost vyzkouset treba jinou pametovou kartu? Idealne do velikosti 1GB jinak me nenapada v cem by mohl byt problem. Mate orignalni rom nebo jakou se tam pokousite dostat?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Flash MDA II - model ID error (error 100)
    Od kopac v sekci Zbývající značky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-08-2007, 12:13
  2. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-06-2006, 10:56
  3. Update ROMky MDA III - ERROR 120: COUNTRY ID ERROR
    Od janpupil v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-02-2006, 13:27
  4. MDA2 flash - Error 112: CE ROM UPDATE ERROR
    Od vape125 v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 26-12-2005, 14:01
  5. S M A R T P H O N E ROM ERROR
    Od martin_1984 v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-06-2004, 19:21