Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Windows Mobile - Zobrazování kontaktů podle jména

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    15

    Přešel jsem, resp. se snažím přejít na MDA Vario III, ale narazil jsem hned na velmi nepříjemné problémy. Kontakty se mi řadí tak, že první je příjmení, pak jméno. Kontakty si ukládám do telefonu již několik let tak, že nejprve mám jméno, pak následuje příjmení. V Outlooku na PC není problém toto řazení změnit, ale ve Variu jsem na to nepřišel. Je nějaký způsob jak to provést?

    Druhý a horší kiks spočívá v tom, že některá tel. čísla, která mám uložená v mezinárodním formátu, jsou uložená jako 420603123456 místo správného +420603123456. Zjistil jsem, že původcem problému je MS Outlook v mém PC, který z neznámého důvodu takto kurví tel. čísla. Co je však nejhorší - MS Outlook mi nedovolí tyto znetvořené čísla upravit do správného tvaru. Prostě když dopíšu znak + a přejdu na další řádek, tak ten dopsaný znak jen tak zmizí. Vím že to mohu vyřešit tvarem 00420 ale to je jen zástupné řešení. Máte někdo zkušenosti s těmito problémy? Můžete mi prosím poradit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    118

    vse se da vyresit opraveni dat v outlooku a naslednou plnpou synchronizaci
    v OTL nastavis i razeni i format cisla - foun si to pak vse prevezme
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    15

    TO ano, ale první problém je v tom, že mi to již v Outlooku nejde opravit, jak jsem psal již předtím.
    Druhá věc: řazení v Outlooku mám tak jak potřebuji (tedy nejprve jméno, pak příjmení) ale po synchronizaci se to v MDA řadí podle příjmení....( Mám velmi nepříjemný pocit, že místo aby mi ta hračka práci usnadnila, tak se mi ji snaží spíš přidělat....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    118

    me to bezi jako na dratkach - jaky mas Outlook ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    15

    MS Outlook 2003
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Hyrogen
    ......Prostě když dopíšu znak + a přejdu na další řádek, tak ten dopsaný znak jen tak zmizí. Vím že to mohu vyřešit tvarem 00420 ale to je jen zástupné řešení. Máte někdo zkušenosti s těmito problémy? Můžete mi prosím poradit?
    No jo, ono existuje taky povel Uložit (po editaci kontaktu), když jen tak přejdeš na další kontakt a neuložíš, nebo uložit nelze???
    Pak bych hledal nějaké hnidy v tvém systému, které ti brání v oprávněném administrátorském přístupu.

    Pro začátek bych to projel kloudným antivirákem, posléze nějakým slušným antispywarem (mně se posvědčil Search&Destroy), jinak toto chování Outlooku2003 skutečně, ale skutečně není standardní......
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    15

    Ne ne, já nepřecházím na další kontakt ale na další řádek v daném kontaktu a pak samozřejmě změny uložím. Vir ani jiná havěť to není, ale začínám se také přiklánět k názoru, že mám nějakým způsobem poškozený Outlook. Asi se bude mazat a znovu instalovat.

    Necituj předchozí příspěvek. admin
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    118

    mel jsem podobny problem jeste kdy jsem synchronizoval SE P900 a OTL2003. opravdu jsem musel vse rucne predelat na cislo ve spravnem formatu tusim +420 777111222.

    nicmene pokud upgradnes na OTL2007 mas asi po problemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    15

    Já jsem si do dnešního dne myslel, že Outlook 2003 je nejstabilnější. Zřejmě svůj názor poopravím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    118

    no vis jak - je to zahada - ja mel problem u SE a ten nepouziva ActiveSync - problemy byly diky SEPCSuite tohle mi stejne prijde podivnejsi - treba to ale pomuze
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    15

    Takže k řešení problému s předvolbami asi takto: naštval jsem se a zformátoval disk. Nainstaloval znovu systém + MS Office 2007 vč. Outooku samozřejmě. Po dvou hodinách mi došlo, že to byla fatální chyba. Outlook 2007 je př větším množství zpráv neskutečně pomalý. Dokumenty vytvořené v MS Office 2007 měli kolegové s MS Office 2003 problém otevřít (opravdu nehodlám u každého souboru kontrolovat v jakém formátu jej ukládám) a v neposlední řadě jde o grafický hnus. Úžasné 2007 letěly do koše a následoval návrat k 2003. Naštěstí v nově nainstalovaném Outlooku šli kontakty již normálně opravit a uložit. Problém byl tedy dle mého názoru v poškozeném Outlooku. Bohužel jsem již nezjistil co přesně bylo poškozeno a jak k tomu došlo.
    Děkuji všem za rady a přeji co nejméně problémů.

    P.S. To řazení kontaktů v MDA Vario III asi řešit nelze že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    689

    A proč na tom tak záleží ? Vždyť telefon i SMS by měly umět od WM5 vyhledávat pomocí T9 a je jedno jestli vyhledáváte jméno či přjmení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    1) ad řazení podle jména a příjmení - nativní kontaktní aplikace ve WM využívá pole kontaktu "Zařadit jako", nikoliv "Jméno" a "Příjmení". Co si napíšeš do těchto polí v Outlooku, to ti bude na Pocket PC zařízení prezentovány jednotlivé kontakty. Existují i utility (většinou jako doplňky pro Outlook), které umí "uklidit" ve všech polích zařadit jako a pěkně je přerovnat podle několika přednastavených možností. Zkus mrknout třeba na tuto: Outlook File as Sorter.

    2) ad mezinárodní prefix telefonního čísla - zkus prověřit nastavení národního prostředí svého OS na stolním počítači. Outlook přebírá určitá nastavení, která následně používá pro syntaxi tel. čísel. Pokud se nemýlím, tak v minulosti ještě docházelo k přebírání lokality z voleb nastavení telefonu a modemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows Mobile - konverze kontaktů ze Symbianu
    Od dosotom v sekci Windows Mobile a Windows CE
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-11-2008, 14:33
  2. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 31-07-2008, 02:39
  3. Windows Mobile - Skrytí / zobrazení kontaktů na SIM kartě
    Od Zdenek Malinsky v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-06-2008, 11:28
  4. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-04-2008, 22:27
  5. X500-zobrazování kontaktů ze SIM.
    Od fury_only_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-03-2007, 21:12