-
02-08-2008, 23:55
ahoj vsem. Nemate nekdo zkusenost s programem skrysotlac ? Obcas kdyz dam stahovat okruh treba 30km brno tak se to stahne, ale nejde to naimportovat do PDA do BeeLineGPS. Nastane nejaka chyba. Nektera z cache je nejak poskozena a musim pracne zjistit o kterou se jedna, odstranit ji a pak to jde. Nevite jak toto urychlit ? Dik
-
03-08-2008, 17:00
Ahoj. Skrysotlac pouzivam. Sice nepises, do ceho z nej kese exportujes, ale pocitam, ze do XML (PQ). Tam je problem s ceskymi znaky. Kdyz se podivas na tenhle soubor (treba v poznamkovem bloku), tak tam uvidis misto ceskych znaku cisla se znakem #. Pokud se tenhle znak trefi do nektereho tagu, pak je narusena struktura XML a import kamkoliv bude delat problemy. Ja to improtuji do SmartMaps a musel jsem si napsat program pro prevod techle znaku na normalin. Pak to fungovat bude. Pokud pouzivas export do gpx, pak ti asi neporadim. Ten mi funguje bez problemu.
-
10-08-2008, 19:23
ahoj, exportuji do beelinegps.
-
11-08-2008, 07:35
Tak to jsi mi moc nepomohl. Počítám, že to vyexportuješ ze Skryšotlače a pak to importuješ do BeeLineGPS. Podstatné ale je, jak to exportuješ ze Skryšotlače. Jsou tam tyto možnosti: Export GPX, Export KML, Export XML (PQ), Export CSV a Export "Read Maniac". Pokud používáš Export GPX mělo by to fungovat bez problémů. Já používám i Export XML (PQ). Tam je problém s českými znaky, které jsou zakódovány a u někdy to zničí i strukturu XML. Tím pádem je tento soubor nečitelný a je potřeba tyto kódy(začínají znakem #) odstranit. Pokud si nejsi jistý, prohlédni si soubor, který vyexportuješ v textovém editoru (třeba v poznámkové bloku). Pokud tam uvidíš něco jako #123; tak to je ono.
-
11-08-2008, 22:13
Ahoj, exportuji do XML, takže v tom bude ten problém. Takže si budu muset udělat program co to odstraní. Ještě jeden dotaz. Nedá se do BeelineGPS vložit mapa ? Abych viděl i terén kam jdu, slepá mapa je nic moc. Dík
-
12-08-2008, 09:24
Ahoj. No, buď program, nebo otevřít v jakémkoliv editoru a ručně pomocí najít - nahradit.
Jinak BeeLineGPS nepoužívám. Ale podle toho, co jsem se díval na net, tak pracovat s rastrovými (nebo vektorovými) mapami neumí. K tomu slouží jiné programy (OZi Explorer, GPS Tuner, SmartMaps).