Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 50

Téma: GSM Net Monitor ver. 0.9.0. Alfa Preview - lokalizace polohy bez GPS na vámi zvolených mapách!

  1. #31
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Santana: Stahnu si data a podivam se na to. Prozatim jsem nemel cas.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Tak jsem zkuisl spustit unit test nad daty, ktere jsou ve screenshotu a data se dohledala.

    Zeptam se - je opravdu adresar vzdy dostupny? Jmenuje se soubor s informacemi od operatora 23003.csv?
    Tohle jsou data, ktera prectu ze souboru
    "12882;3252;7300;824;21.1.2007;AB;Praha 9, Hloubětín, Poděbradská 261/61 (velkobchod FAST)\r\n

    Prvni kontrola je na vyzadovane minimum tokenu - vyzaduji 3, zde jich je 7. Dale delam kontrolu na LAC na pozici 2 - ta by mela take vzdy projit bez problemu (7300).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Tak jeste jednou - dekuji za nahlaseni chyby, ktera se objevi pouze za specifickych podminek. Brzy vydam novou verzi .Net Monitoru, kde tento problem nebude.
    Jeste jednou diky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Vydana nova verze 0.10.0
    GSM .Net Monitor verze 0.10.0
    http://jdem.cz/a4a26
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2

    Zdravím zkoušel jsem poslední verzi.
    Mam to vsunute jako plugin do spb mobile shell.
    Ale narazil jsem na dve veci.
    Pokud vstoupim do záložky GPS data dojde automaticky k bezdůvodné aktivaci aplikace telefon .
    Pak po ukoncení aplikace nedojde ke korektnímu "srolováni" pluginu pokud jsem v záložce GPS Data ( zustane viset mapa na obrazovce ) v případě záložek ostatních je srolování korekní.

    Konfigurace Qtek 9100 WM5 , poslední verze Spb mobile shell.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    MartasCZ:
    Diky za otestovani. Prvni vec- ja sice pouzivam take integraci net monitoru do SPB Mobile Shellu, ale neni to z me strany podporovany scenar.

    Ad vstup do zalozky GPS Data) To se deje pouze v SPB Mobile Shellu a mysli, ze dokonce se mi to delo jen pred verzi 6.1. SPB MS podle me obcas aktivuje dalsi okno, ktere je pod dynamicky zobrazovanou polozkou. S Net Monitorem to nema co delat.

    Ad "viseni" mapy) Opet - toto je spravne chovani. Mapa je zcela nezavisle okno, ktere se jen "tvari", ze je soucasti Today obrazovky. Jestlize mate zapnuto zobrazovani mapy a jste na zalozce GPS data, je mapa zobrazena. To ze mate v SPB nastavenu volbu "Autohide" a ze plugin neni videt, se nijak nezjistuje.

    tady jsou jeste nejake podrobnosti - puvodne popsany u verze 0.0.6
    Důležité podrobnosti: Jestliže chcete mapu zobrazovat kdykoli po spuštění pluginu, můžete v nastavení (opět záložka BT GPS souřadnice - viz obrázek u bodu 4) zaškrtnout položku 'Zobrazovat mapu po spuštění'´. Samozřejmě při nedostupnosti WiFi Net Monitor používá placené GPRS/EDGE připojení. Mapa je viditelná po přepnutí na záložku GPS data v pluginu. Mapa je viditelná pouze, když jsou k dispozici platné GPS souřadnice. Jestliže jste na místě, kde GPS souřadnice BTS nejsou známy nebo jste bez GSM signálu, aplikace mapu skryje. Mapa NENÍ skryta, jestliže je zobrazena přes celou obrazovku (full screen).
    Ppkud nas bude vice, co pouzivame SPB Mobile SHell, mohu pridat dalsi volby pro integraci s SPB...

    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    10

    To RStein:
    Zdravím,
    už jsem jednou otravoval ohledně fungování NetMonitoru na ASUSu P535. Psal jste (stejně jako tady jednomu z mých předchůdců s Universalem), že problém je na straně ASUSu, v RIL driveru. Před chvílí jsem možnost řešení tohoto problému řešil s Pitkou na jiném vlákně tady na ce4you, který vytváří ROMky pro tato zařízení. A měl bych takovou prosbičku - bylo by možné co nejvíce konkretizovat a popsat ten problém, abych mu to mohl přeposlat. Třeba by ten problém pak šel nějak vyřešit... Psal něco ve smyslu, že by bylo potřeba vědět, jestli jde o knihovnu RIL nebo RILGSM a případně jestli nevím další podrobnosti...což nevím, protože téhle oblasti PPC vůbec nerozumím.. :-(
    Mohl bych vás tím otravovat, prosím?
    Když jsme spolu komunikovali před časem, tuším že jste psal, že se kdysi ozval i nějaký P535-šťastlivec, kterému váš NetMonitor fungoval...bohužel si už nepamatuji jakou cestou jsme komunikovali a kde bych našel toho šťastlivce...
    Předem díky moc za odpověď
    R.Pošvář (Robii)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Zdravim,
    tohle jsem pred chvili posilal Vam(?) v mailu.

    1) Jde o ril.lib (tedy ril.dll).

    A jeste abych ti upresnil - ty informace budou v GSM modulu obsazeny v nejakem proprietarnim formatu. Bohuzel nemam k dispozici vsechna zarizeni se vsemi moznymi ROM, abych zkoumal, co posilaji pres funkci RIL_DevSpecific, anebo hledal v pameti zarizeni, kde jsou tyto hodnoty zrovna v jedne konkretni ROM ulozeny.

    Bylo by potreba prepsat/upravit RIL driver. Napsani noveho driveru neni levna zalezitost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    10

    Díky moc za info, shodou náhod právě přesné znění přidal do té diskuse jiný "zájemce", takže to asi neylo mě...nebo možná i mě... Pořád doufám (a nejen já), že se stane zázrak a budeme i my moci používat Vaší skvělou aplikaci..
    Ještě zkusím zalovit ve svých zarchivovaných mailech jestli tam nebude něco o tom P535 šťastlivci..
    Ještě jednou díky moc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Podle jmena vidim, ze psal nekdo jiny, ne Vy.
    Diky za hodnoceni aplikace - k tomu ASUSu. Mam pocit, ze jsem nekomu psal o ASUSu, ale mozna slo o jiny model. Nedivil bych se, kdyby ASUs odebiral mobilni procesory od ruznych dodavatelu s tim, ze mu dodavatel musi tyto nizkourovnove ovladace pro svuj GSM modul dodat. A (ne)kvalitu u ASUSu mozna neni nikdo poradne schopen posoudit. Jen hadam a mozna jsem jsem k ASUSu nespravedlivy, ale priznam se, ze po zkusenosti s jejich notebookem vyrobky znacky ASUS ignoruju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    0

    mail sem psal ja, každopadně díky za odpoved. Doufám že se na to Pitka koukne a i nám Asusákum to pojede. Je to perfektní aplikace
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    Radio moduly pro Asus jsou většinou od Ericssona (kdysi používány i v ETENovi a mnoho dalších telefonech).
    RIL.DLL je shodná pro všechny buildy, takže tady problém nepředpokládám. Problém bude v OEM knihovně/ovladači RILGSM.DLL.
    Ta neumí funkci CREG=2 tím pádem nevrátí RIL_GetTowerInfo.

    Nemluvil bych o kvalitě, ale prostě chybí tento speciální příkaz. Což je věcí vývojářů HW a ovladačů než samotného HW.
    A vývojáři kdysi na tento telefon asi hodily b....k.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    ril.dll je de facto jen MS proxy (a multiplexer pozadavku) ke konkretnimu driveru.
    Jak pisete, RIL_GetCellTowerInfo nevraci korektni hodnoty. ASUS a ETEN obcas take reportuji, ze data maji a pritom mate ve strukture nahodne "smeti" z pameti.
    Samozrejme dostat se da k jakemukoli udaji, nyni na HTC Kaiser jsem schopen cist i neighbour cells, jenze stoji to moc usili, nikdo to nezaplati a navic, kdyz takovou funkcnost uz experimentalne pustite mezi lidi, tak budou rvat, ze jim tuhne pri testech zarizeni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    jj s tím musím jen souhlasit. Je to vždycky poměr stráveného času a feedbacku uživatelů. Po mnoho a mnoha hodinách nad řešením problémů potom zjistím, že lidé stejně toto nepoužívají nebo jim to prostě nefunguje dobře. Takže už velmi obezřetně zvažuji co upravovat a co ne.
    Prostě Asus P535ka a 525ka nemá uzpůsobený rilgsm ovladač. Kdo chce může si sehnat zdroje programu nebo složitě reversovat sám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    10

    Jestli jsem příspěvky výše dobře pochopil, tak asi mnoho nadějí my, ASUSáci, nemáme... Kdesi jsem četl, že na P750 to snad někdo rozchodil...ale zas...kupovat si za 15000 nový přístroj jen kvůli jedné aplikaci...to je asi hloupost, že?
    Snad nebudu sám, kdo by byl i ochotný nějakou rozumnou částkou podpořit "vývoj" nebo úpravu toho driveru...? Jak je tu výše podotknuto, nevyřešilo by to jen NetMonitor, ale zřejmě i GoogleMaps, takže by třeba zájemců mohlo být více...přidalby se někdo? Pokud by třeba Pitka do toho šel...? Kdyby nás bylo víc, a každý dal třeba dvě stovky, nebopodobný příspěvek, třeba by to pak bylo schůdné...nebo ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. kreslení v mapách
    Od vejvik v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-03-2012, 22:39
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-03-2007, 13:28
  3. cisla popisne v mapach
    Od iq18 v sekci Jakou si vybrat / koupit navigaci?
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-02-2007, 23:21