Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Rady při vaření ROM pro X500+

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Zdravim všechny,

    tak sem se nějak rozhoupal a dal jsem se do vaření ROMky.
    Bohužel ale nevím pár věcí a potřeboval rady vás, kteří o tom něco víte.
    Dotazy:
    1) taková malá kravinka na uvod. ROM má značení 543. Chci si jí přejmenovat na 544++ (například). Kde se to dá udělat a zda vubec se to dá udělat?

    2) Jistě víte, že pro X500+ (a i další E-TENy vyšly patche). Například patch pro Audio, Touch (zrychlení grafiky... ), SDHC, atd.... a tak se ptám, jak udělat to, aby se tyto věci NEINSTALOVALY z ExtROM při první instalaci, ale jak už to přímo VLOŽIT do ROM, tedy že ta už bude patchnutá?

    Na další dotazy si časem vzpomenu, zatím vám budu moc vděčný, když mi toto poradíte.

    Dikes moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    3) Mám na disku češtinu od Sunny. Ta se musí instalovat nejak jinak než hodit do ExtROM a normálně s dalšíma softama nahodit při instalaci?

    4) Upravuju upravenou ROM od eidama, protože už je odladěná. Bohužel v ní ale chybí dost podstatná věc - samo se to po instalaci nenastaví na připojení ke GPRS (u jakéhokoliv operátora). Tedy pro připojení u T-Mobilu musim pak v Připojení ručně vytvořit nové spojení a tam nabouchat IP adresy..... to nechci, chci, aby to samo udělalo při instalaci. Jak?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    A příípadně tedy prosím i o tyto rady pro ROM s WM6.1 od ShiftSequal v9
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    To tu neni žádnej človíček, kterej by mi aspon s něčim poradil? :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    71

    Pokusím se trošku pomoct....

    Zřejmě máš stažené utility na vaření...
    1) Takže po rozbalení rom tam je složka .ROM v ní texťák... Podle mě je to, co je v hexadecimálním formátu, označení ROM-newím, nezkoušel jsem to.... jen domněnka
    2) Patche se stále inovují, je blbost je tam nahrát napevno-většinou pak nemusí jít aktualizovat... Ale jinak by stačilo robalit CAB soubor, podívat se, kam jaká část přijde (soubory a hodnoty do registrů) a naházet to do rozbalené ROM ručně
    3) To bych řekl, že bude složitější ale postup by byl stejný jako u PATCHů
    4) Nastavení GPRS se myslím tady objevilo v CAB souborech.... Tak si je stáhni a udělej to samé jako s PATCHema

    Ostatně, kdyby jsi prolezl tohle fórum a podíval se, kdo vařil/vaří ROM, tak by ti oni mohli poradit víc....
    A ještě lepší rádce je strýček GOOGLE....

    Pak napiš jak to dopadlo....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Díky moc, skusím si s tim pohrát. Psal sem soukroumou zprávu eidamovi, neodpověděl. Takže skusím si hrát :-)
    Jak řikáš, ty patche asi nechám, nicméně to nastavení GPRS by se určitě hodilo.
    Hodně by mi třeba i pomohlo, kdyby se mi povedlo dostat temp.dat z orig. ROMky, do toho bych se pak podíval a podle něj upravoval, ale nevím jak to vycucnout
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    569

    Spust instalaci exe instalátoru originál ROM a odklikej vse az do chvile kdy ti vyskoci okno s nazvem "END USER UPDATE".
    Jdi do slozky "C:\Documents and Settings\Users\....nějaké jméno....\Local Settings\Temp" a zkopiruj si z ni soubor "temp.dat" (81,5 MB).
    Musíš mít ale povolené zobrazování skrytých složek.

    Snad jsem ti pomohl.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    43

    Citace Původně odesláno od Lausien
    Díky moc, skusím si s tim pohrát. Psal sem soukroumou zprávu eidamovi, neodpověděl. Takže skusím si hrát :-)
    Jak řikáš, ty patche asi nechám, nicméně to nastavení GPRS by se určitě hodilo.
    Hodně by mi třeba i pomohlo, kdyby se mi povedlo dostat temp.dat z orig. ROMky, do toho bych se pak podíval a podle něj upravoval, ale nevím jak to vycucnout
    Bol som na dovolenke ... :-) Ale uz som k dispozicii....
    ale k veci:

    Plati to, co napisal MeeVal, akurat k bodu 3 este doplnim, ze sa ti viacej oplati do ORIGO 489CZ pridat SDHC drivery, upravit registre a pridat TOUCH DRV , ked to chces mat v cestine.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Zdarec lidi,

    prosím, máte někdo skušenosti s KVA Kitchen?
    Totiž vše mám připravené, rozvržené, ale nevím jednu věc.
    Například v návodu je psáno: RomTool -x temp.dat
    Tak co znamená to -x??
    Pokud je to tedy jako RomTool použij na temp.dat, tak jak jako použij? Jak použít?
    Nechápu to

    Dikes a mějte se
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    43

    Ked mas tolko problemov, nepouzivaj s KVA's Kitchen.... Na tvoje pokusy ti uplne staci packer/unpacker http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=27477 Su tam len dve moznosti: PACK alebo UNPACK. To ti musi stacit. Ostatne veci sa aj tak upravuju v textovom editore (registry, xml) a nebudes tam menit tolko veci, aby si sa mal este trapit s relokaciou modulov atd.... Pojde ti to aj bez nej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Ale já si s tou ROM právě hraju hodně. Momentálně se právě snažím vytáhnout Build 19960 z Panotový ROM pro X800 pro svůj X500+, takže to potřebuju. :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. E-TEN X500+ - tvorba vlastní ROM aneb "vaření"
    Od rady4_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 77
    Poslední příspěvek: 23-01-2010, 17:57
  2. rozdiel vo vydrzi baterie na x500 a x500+
    Od jano12345 v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-09-2007, 17:20
  3. Koupit X500, nebo čekat na X500+ ?
    Od qulee v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 20-07-2007, 10:41