Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 30

Téma: Obnova CELÉHO systému MDA2/DATAPHONE2 po HardResetu do 10 minut! A bez stolního PC .

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od seba
    Dotaz na JirkuP. dodnes jsem nepochopil složitost zadávání do ms_ config text.Dle mého názoru a je to daleko jednoduší. Lze tam dát soubory .Cab a do configu.txt opsat nebo jen přenést (ctrlC- ctrlV) názvy jednotlivých souborů, tak jak jsou uloženy v ms_ .Co tě vede k tak složitému vypisování configu a tvoření souborů.ink?
    Já pokud udělám Hardreset, tak je můj přístroj DATAPHONE2 maximálně do 10 minut připraven k plnému používání s tím, že mám všechny programy, které používám připraveny okamžitě k používání a nepotřebuji k tomu vůbec stolní PC!!!

    Všechno toto vyžadovalo jen titěrnou práci při hledání Těch správných klíčů v registrech a správných databazí ( Database Explorer ) a pár HardResetů
    Vyřešil jsem a mám :

    - všechny programy zaregistrovány ( kromě jednoho )
    - obnoveny všechny kontakty
    - obnoveno nastavení programu Ndays
    - obnoveny všechny Oblíbené položky v InternetExploreru
    - TotalComanderPC připraven v českém prostředí
    - na Today svoje Théma
    - podsvětlení na stupni 8
    - datum a čas v hodrní liště
    - nastavenou hlasitost vyzvánění
    - nastavený typ vyzvánění
    - zástupci programů, které používám jsou tam kde mají být
    - knihovny *.dll jsou v adresáři Windows a plno dalších věcích je nastaveno přesně jak já požaduji. Jen jsem nepřišel na to, kde lze nastavit Zámek na tlačítka. Za tuto radu, kde se tato informace ukládá budu rád.

    Nejdéle mi trvá spárování bluetoothu ( GPS a USB klíče ) a také musim provést ručně nastavení času a datumu ( pokud nejsem u stolního PC - tam by to vyřešila synchronizace ).

    Dnes již nepoužívám kopírování souborů pomocí config.txt, ale udělal jsem si vlastní program - > JirkaP. CAB ( díky eXDEnovi a jeho článku :yes: ) a pomocí něj provádím rozkopírovávání souborů (zástupců, knihoven, atd..) do adresářů kam potřebuji.

    FOR Seba :
    - soubor s koncovkou *.lnk je vlastně soubor kterým se spouští již nainstalovaný program
    - pokud chci předejít zaplněním paměti a registrů nejrůznějším balastem, je o mnoho lepší mít program již nainstalován a uložen buď v EXT-ROM, případně ve STORAGE nebo na SD kartě ( zde se jedná především o veliké programy - Oziexplorer s mapama, PocketKim, Smartmaps.. ) a ty pak už rovnou spouštět příslušným souborem *.lnk, kterým jsem si odněkud přikopíroval
    Samozřejmě pokud je to potřeba, tak mít naexportovány ty správné klíče do registrů
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    SMEKÁM KLOBOUK
    Marně jsem přemýšlel, proč to asi tak děláš a nepochyboval jsem o nějaké cílené záležitosti. Mohl by jsi nějak objasnit ten USB klíč nebo dát nějaký, odkaz jak na to? Pokud tomu dobře rozumím, mimo storage, rom a storage card neinstaluješ žádné programy - nebo je máš ještě na USB klíči? Jaký způsobím balast v registrech, když se korektním způsobem nainstaluji cab.soubory uložené v rom. Myslel jsem si, že určitým způsobem řeší obnovu nějaký zálohovací program, nebo to snad není pravda? Konkrétně o Pocket Kim jsem někde čet, že se nedá instalace provést na kartu.Připadne mi, že jsi ve svém článku napsal "A" ale už jsi nenapsal "B".Nebo snad bude nějaký následovat?
    Potom by ta přípravka s CPY byla asi dobrá.Většina programů se stejně automaticky ukládá na místo kam jsi je dával ty.Programy se spouští, také soubory*.ink, tak co řeší to složité zadání do configu. Mám pocit, že se mnoho lidí potrápilo s příkazy typu CPY. Nemám mnoho zkušeností a zkoušel jsem i tvou metodu, ale připadla mi nelogická - pracná. Soubory cab máš stejně v ext.rom a musí se instalovat, ty tu instalaci nějakým způsobem ovlivňuješ? Po té co jsem na netu našel pár hotových ext.rom a nikde jsem neviděl příkazy tvého typu, vzdal jsem to a nainstaloval do ext.rom cab.soubory s PC a neustále žiji v domění, že pokud provedu zálohu Backupem od Sunnysoftu - systém obnovím. Teď jsi to asi objasnil a já to zítra vyzkouším, neboť předpokládám, že spousta lidí a to i zde přítomných, kteří do teď byli spokojeni má opět co dělat.Pokud ti čas dovolí zkus se o tom rozepsat trošičku podrobněji.Myslím, že je tu hodně lidí, kterým to není jasné -nebo jsem snad sám - za VOLA?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Zkusim to vysvětlit v bodech

    - PocketKim ( i ostatní mapové programy - SmartMaps, Oziexplorer, sledování GPS) mám na SD kartě a běhá vše zcela bez problémů.

    - USB klíč je vlastně náhražka kolébky. Pokud máš dvě PC je to výhodné, že nemusíš tahat sebou pořád tu neskladnou kolébku. USB klíč se strčí do stolní PC, spáruješ s MDA2/DATAPHONE2 a synchronizace běží i a Internet takto na DATAPHONE2 používám. Zcela bez závad. Vřele doporučuji Těm co mají na stolní PC internet a v DATAPHONE2 nemají DATANONSTOP ( internet přes GPRS bez omezení )

    Vysvětlení jak na to :
    1. Nainstaluješ si program ( jakýkoliv - pomocí *.CAB, ze stolního PC prostě jakokkoliv a čímkoliv )
    2. Najdeš si jeho adresář na DATAPHONE2
    3. Tento adresář zkopíruješ na SD kartu. Pokud je to jen jeden ( max. 3 soubory ), tak já je osobně tyto soubory ukládám při vaření do EXT-ROM)
    4. Najdeš si zástupce tohoto progarmu ( pravděpodobně v \Windows\Start Menu5.V zástupci upravíš spouštěcí řádku, tak jak sis to zkopíroval ( prostě změníníš jen cestu k programu )
    6. Upraveného zástupce si někam schováš.
    7.Dále si zjistíš jestli program provádí nějaký důležitý zápis do registrů. Většinou se jedná o registrační číslo, nastavení progarmu atd.... U programů pracující s mapama cestu k souborům s mapy...
    8. Provedeš export větve ( případně i větví ) registrů tohoto programu do jakéhokoliv souboru *.reg

    A máš vlastně hotovo.

    Při flashování ( úpravě EXT-ROM) si přihraješ do této oblasti *.lnk a pomocí příkazů CPY v souboru config.txt provedeš zkopírování zástupce programu opět tak kam potřebuješ ( pravděpodobně \windows\start menu\programs\*lnk ).

    Pak stačí jen nainstalovat program na úpravu registrů - pokud je to potřeba, tak registry svého programu naexportuješ do DATAPHONE2.

    Nebo a to je určitě o mnoho lepší a i přehlednější si uděláš vlastní *.CAB, který hned po provedení HardResetu jen spustíš. Potom nemusíš dělat složité kopírování pomocí CPY v config.txt a ubyde mnoho malých souborů v EXT-ROM.

    CABy dokáží nejen kopírovat soubory ale i export klíčů do registrů . Článek o tvorbě *.CAB napsal eXEden ( ještě jednou díky ).

    A JE TO.


    Výsledek všeho tohoto je, že nepotřebuješ po HardResetu k obnově systému žádné stolní PC, žádný zálohovací program ( podle diskuzí na tomto serveru stejně žádný neběhá na 100 % ). A máš přístroj během krátké doby nastavený podle Svých představ
    A stejně každý ví, že HardReset se občas povede v tu nejnevhodnější dobu, kdy stolní PC je vzdáleno i několik set kilometrů.

    [B] Možná to vypadá všechno složitě, ale je to fakt jednoduché. [B]
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    OHROMUJEŠ PŘEKVAPUJEŠ
    Mnohokráte děkuji za tuto odpověď a snad i srozumitelný návod jak to vše udělat.Jdu na čtení článku od eXEdena - hm to bude zase dotazů.Těšíš se pane exEdene?Prosím vysětli ještě nějak srozumitelněji ten USB klíč jsem po ránu asi natvrdlý.Jak se provede spárováni MDA s USB a k čemu to vlastně slouží?ějak se těmito větami nemůžu k ničemu dobrat .
    - USB klíč je vlastně náhražka kolébky. Pokud máš dvě PC je to výhodné, že nemusíš tahat sebou pořád tu neskladnou kolébku. USB klíč se strčí do stolní PC, spáruješ s MDA2/DATAPHONE2 a synchronizace běží i a Internet takto na DATAPHONE2 používám. Zcela bez závad. Vřele doporučuji Těm co mají na stolní PC internet a v DATAPHONE2 nemají DATANONSTOP ( internet přes GPRS bez omezení )
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    195

    Dá se někde sehnat a stáhnout ten USB klíč? Tedy jestli je to software, je pravda že kolébka je strašně neforemná věc a toto by mohlo být daleko lepší a rychlejší pro synchronzaci i pro flashování. Za další informace vřelé díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od HELEKAL PETR
    Dá se někde sehnat a stáhnout ten USB klíč? Tedy jestli je to software, je pravda že kolébka je strašně neforemná věc a toto by mohlo být daleko lepší a rychlejší pro synchronzaci i pro flashování. Za další informace vřelé díky
    Mám za to, že JirkaP myslel USB Bluetooth klíč
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Mám za to, že JirkaP myslel USB Bluetooth klíč
    Tak to potom ano - již jsem chtěl spáchat sebevraždu a takto potrestat svou blbost.Používám USB klíč -říkají tomu klíčenka jako paměvé medium.Omlouvám se za pana a děkuji předem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od eXEden
    Mám za to, že JirkaP myslel USB Bluetooth klíč
    Přesně tak.

    Viz věta z hlavního příspěvku :
    - USB klíč je vlastně náhražka kolébky. Pokud máš dvě PC je to výhodné, že nemusíš tahat sebou pořád tu neskladnou kolébku. USB klíč strčíš do stolní PC, spáruješ s MDA2/DATAPHONE2 a synchronizace běží a i Internet takto na DATAPHONE2 používám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Já pokud udělám Hardreset, tak je můj přístroj DATAPHONE2 maximálně do 10 minut připraven k plnému používání s tím, že mám všechny programy, které používám připraveny okamžitě k používání a nepotřebuji k tomu vůbec stolní PC!!!
    ..problém nastává u lidí,jež používají třeba víc jak 40 mega programů(což jsem např. já)standartně instalovaných v paměti přístroje..
    ..na kartu nic nedávám,jelikož se občas stane,že ji zapomenu doma ve čtečce,nebo v práci ve foťáku..
    ..takže pro mne je ExtROM vcelku malá,ale je pravda,že na ty ouplně NEJ-NEJ-NEJ nutnější programy stačí...
    ..škoda že by pomocí nějakých příkazů nešlo třeba využít STORAGE paměť,že by po hard resetu tahal config i nějaký ty .caby z ní...to by bylo fajn,14+16mega .cabů...

    ..a pokud jde o BlueTooth key,má jednu vadu,bez instalačního CD se člověk na cizým PC ani nehne...a opravdu mne nebaví ho tahat stále ssebou,pro případ že bych na služební či pracovní cestě chtěl na net pomocí cizýho PC, nebo z něj tahat soubory či synchronizovat...
    ..na druhou stranu,je to stále lepší než ta kolíbka,jež se stejně také musí instalovat..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Mam takovej návrh, co kdyby sem každý jen tak z legrace,ale i třeba pro ukázku těm jež ještě zvažují co do své ExtROM nahází,pastnul svůj stávající config.. Bude to určitě zajímavé a možná i poučné...
    ..tak já začnu:


    EXEC:\Extended_ROM\TPDisable.exe
    CPY1:\Extended_ROM\GBS-Tweak.cpl
    CPY2:\Windows\GBS-Tweak.cpl
    CAB: \Extended_ROM\Broadcast_WWE.sa.CAB
    CPY1:\Extended_ROM\cabinstl.exe
    CPY2:\Windows\Start Menu\Programs\cabinstl.exe
    CPY1:\Extended_ROM\CommMan.exe
    CPY2:\Windows\Start Menu\Programs\CommMan.exe
    CPY1:\Extended_ROM\o2.tsk
    CPY2:\Windows\o2.tsk
    CPY1:\Extended_ROM\SuperCleaner.exe
    CPY2:\Windows\Start Menu\Programs\SuperCleaner.exe
    CAB: \Extended_ROM\cecmd.arm.CAB
    CAB: \Extended_ROM\Cesky.CAB
    CAB: \Extended_ROM\MultiIE.arm.CAB
    CAB: \Extended_ROM\ClearVueV2.4.380WWE.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\ICQppc.PPC300_ARM.cab
    CAB: \Extended_ROM\CallerIDB31_Hima2_WWE.CAB
    CAB: \Extended_ROM\CameraRC132_WWE_1.5.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\MIDI56.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\MMS1.6.0.14WWE.CAB
    CAB: \Extended_ROM\OEM_WWE_04021801.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\VideoMMS.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\PocketPlus.arm.cab
    CPY1:\Extended_ROM\CETahoma.ttf
    CPY2:\Windows\Fonts\CETahoma.ttf
    CAB: \Extended_ROM\LEngFull_IMEI_protected_3775_WM2003. cab
    CAB: \Extended_ROM\Default_Version_AKU2_172.CAB
    EXEC:\Extended_ROM\TPEnable.exe


    ..to je muj aktuální favorit,samozřejmě stále experimentuji a měním,navíc jsem začal flashovat teprve před 10ti dny,takže žádnej zázrak..zatim..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    ..jsem docela zvědav na config JirkyP,tedy jestli ho zveřejní..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    98

    Jirko prosím mohl bys napsat jak se dělá záloha jedné větve v registru? nevěděl jsem že to jde a je to super například program iamond mine má savy v registru a to se fakt hodí - paří to snad každej ne? :-) jinak vše používám také akorát mi nefungují lnk soubory když chci program spouštět z extended rom - nevíš proč? unlocknutou a zobrazenou jí mám.
    díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    98

    a abysme to trochu rozjeli:

    CAB: \Extended_ROM\MIDI561.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\CameraB70_Hima2_WWE.CAB
    CAB: \Extended_ROM\CameraB70_Streaming_reg.CAB
    CAB: \Extended_ROM\ZipB11_Hima2_WWE.CAB
    CAB: \Extended_ROM\MMS16012_WWE.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\ClearVueV2.4.380WWE.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\OEM_AKU2a_WWE_04010401.sa.CAB
    EXEC:\Extended_ROM\BTPSKeyUpdate_003.exe
    CAB: \Extended_ROM\Photocon.CAB
    CAB: \Extended_ROM\RKeyb.CAB
    CAB: \Extended_ROM\NDays.CAB
    CAB: \Extended_ROM\PocketPlus.CAB
    CAB: \Extended_ROM\ExtROMUnlock.CAB
    CAB: \Extended_ROM\Weather.CAB
    CAB: \Extended_ROM\SuperCleaner.CAB
    CAB: \Extended_ROM\Storm.CAB
    CAB: \Extended_ROM\Regedit.CAB
    CAB: \Extended_ROM\Notepad.CAB
    CAB: \Extended_ROM\BTools11.CAB
    CAB: \Extended_ROM\XVid.CAB
    CPY1:\Extended_ROM\gx.dll
    CPY2:\Windows\gx.dll
    CPY1:\Extended_ROM\clg_dlrbtn.gif
    CPY2:\Windows\clg_dlrbtn.gif
    CPY1:\Extended_ROM\clg_dlrbtnd.gif
    CPY2:\Windows\clg_dlrbtnd.gif
    CPY1:\Extended_ROM\clg_in.gif
    CPY2:\Windows\clg_in.gif
    CPY1:\Extended_ROM\clg_miss.gif
    CPY2:\Windows\clg_miss.gif
    CPY1:\Extended_ROM\clg_out.gif
    CPY2:\Windows\clg_out.gif
    CPY1:\Extended_ROM\dlr.gif
    CPY2:\Windows\dlr.gif
    CPY1:\Extended_ROM\dlrclr.gif
    CPY2:\Windows\dlrclr.gif
    CPY1:\Extended_ROM\dlrclrd.gif
    CPY2:\Windows\dlrclrd.gif
    CPY1:\Extended_ROM\end_dlrbtn.gif
    CPY2:\Windows\end_dlrbtn.gif
    CPY1:\Extended_ROM\end_dlrbtnd.gif
    CPY2:\Windows\end_dlrbtnd.gif
    CPY1:\Extended_ROM\ending_dlrbtn.gif
    CPY2:\Windows\ending_dlrbtn.gif
    CPY1:\Extended_ROM\hld_dlrbtn.gif
    CPY2:\Windows\hld_dlrbtn.gif
    CPY1:\Extended_ROM\hld_dlrbtnd.gif
    CPY2:\Windows\hld_dlrbtnd.gif
    CPY1:\Extended_ROM\snd_dlrbtn.gif
    CPY2:\Windows\snd_dlrbtn.gif
    CPY1:\Extended_ROM\snd_dlrbtnd.gif
    CPY2:\Windows\snd_dlrbtnd.gif
    CPY1:\Extended_ROM\spd_dlrbtn.gif
    CPY2:\Windows\spd_dlrbtn.gif
    CPY1:\Extended_ROM\spd_dlrbtnd.gif
    CPY2:\Windows\spd_dlrbtnd.gif
    CPY1:\Extended_ROM\spd_lst.gif
    CPY2:\Windows\spd_lst.gif
    CAB: \Extended_ROM\LEng.CAB

    :-) zatím nic moc ale měl jsem XDA v reklamacích tak jsem trošku opožděn :-))))
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    195

    Chlapi, nechtěl by někdo z Vás co rozumíte pořádně anglicky, přeložit CAB soubory a jejich obsahy? Moc by mi to pomohlo, protože neumím pořádně anglicky a trochu víc osvětlit to flashování a úpravu instalačních souborů
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od xp
    ..jsem docela zvědav na config JirkyP,tedy jestli ho zveřejní..
    Tak tady je můj config.txt:

    CAB: \Extended_ROM\Version_AKU2_172.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\CameraB70_Hima2_WWE.CAB
    CAB: \Extended_ROM\MIDI561.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\OEM_WWE_04042201.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\ClearVueV2.4.380WWE.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\JirkaP.CAB
    CAB: \Extended_ROM\LengFull.CAB


    Zde vidíš, že ho mám zcela přehledný.
    Všechno co potřebuji zkopírovat případně nainstalovat a není součásti vydávaných ROMek mám totiž uloženo v souboru JirkaP.CAB ( předposlední řádek v config.txt ).

    V mé aplikaci JirkaP.CAB není žádný program který provádí Reset.
    Čeština musí být poslední - provádí SoftReset !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Redukce na 2 SIM do přístrojů MDA2/DATAPHONE2
    Od Jiří Pospíšil_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 23-02-2006, 17:38
  2. Baterie 2200mAh pro MDA2/DATAPHONE2
    Od Jiří Pospíšil_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 31-08-2004, 23:19
  3. Procházení disků - adresářů stolního PC ze zařízení MDA2/DATAPHONE2
    Od Jiří Pospíšil_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 01-06-2004, 13:32
  4. Sunnysoft Backup Manager - Obnova systemu
    Od LongJohn v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 14-05-2004, 16:47
  5. Archivace SMS na MDA2/Dataphone2
    Od Jiří Pospíšil_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 16-02-2004, 17:03