Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 9 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 124

Téma: HTC Wizard (MDA Vario) - WM 6.1 CZ by Jimm98y

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    0

    Zdravim, portoval jsem si nejnovější českou ROM z HTC Kaiser a rozhodl jsem se s vámi o ní podělit.
    Pro port jsem použil verzi: RUU_Kaiser_HTC_CSY_3.28.462.1_radio_sign_25.83.40. 02_1.65.16.25_Ship.exe

    OS: 5.2.318 Build 19212.1.0.3

    Upozornění: TUTO ROM FLASHUJTE NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ, NENESU ŽÁDNOU ZODPOVĚDNOST ZA PŘÍPADNÉ ŠKODY NA ZAŘÍZENÍ ZPŮSOBENÉ NEODBORNÝM FLASHOVÁNÍM APOD. ZAŘÍZENÍ PŘED FLASHOVÁNÍM MUSÍ BÝT ODBLOKOVANÉ!!! VÍCE INFORMACÍ NA www.ppctuning.org

    Unlockovací balíček naleznete zde:
    Kód:
    http://rapidshare.com/files/127825193/CID_Unlock.zip
    Nejprve bych uvedl známé problémy:
    1) nefunguje klávesa SYM na hardwarové klávesnici, znaky s diakritikou je nutné psát pomocí softwarové klávesnice.
    2) nefunguje navrhování slov při psaní, přestože je v nastavení povoleno

    Tyto dva problémy se týkají bohužel i většiny ROM založených na těch z HTC Kaiser na xda-developers, problémy jsou to vcelku známé a momentálně na ně není žádné funkční řešení (vyzkoušel jsem vše možné i nemožné co někteří uživatelé uváděli jako 100% řešení, nic z toho nefungovalo). Pokud byste někdo náhodou objevil funkční řešení těchto problémů, podělte se prosím o své poznatky v diskuzi.

    Co flashnutím této ROM získáte:
    - nejnovější českou ROM pro HTC Kaiser portovanou na MDA Vario
    - všechny výhody plynoucí z přechodu na WM 6.1 (nové aplikace jako Správce procesů, SMS tříděné podle konverzací...)
    - oproti WM6 + lokalizaci ohromný nárůst výkonu a odezvy systému, nyní se lokalizovaný systém chová stejně svižně, jako anglická verze
    - mnohem rychlejší start systému oproti WM6
    - integrované aplikace:
    Adobe Reader LE 2.5
    ArcSoft MMS 5.0.31.16
    Bluetooth FTP
    HTC Camera 3.0
    Esmertec Java
    HTC Streaming Media
    HTC Touch Dialer + Jimm98y's patched Smartdialing CZ (podpora vyhledávání kontaktů s diakritikou)
    IntelliPad 1.0
    Pocket RAR 3.60
    SAP Settings
    Smartskey + VJ Calibrula
    Total Commander 2.5 Beta
    WM5torage 1.75
    - všechny integrované aplikace jsou kompletně v češtině
    - systém navíc obsahuje Vzdálenou plochu a podporu pro Infraport

    XIP byl portován kompletně z HTC Kaiser, stejně tak samotný systém, který obsahuje všechny součásti jako Windows Live apod. Ze systému jsem NIC neodstranil. Pouze jsem přidal navíc Vzdálenou plochu a podporu pro Infraport.

    Nyní již linky ke stažení - udělal jsem dvě verze, první verzi, která obsahuje jak systém, tak i ExtROM a splash screen doporučuji instalovat majitelům odblokovaných zařízení G3, druhá verze, která obsahuje pouze systém je určena pro majitele zařízení G4.

    Kód:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=2320092#post2320092
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Anglicky neumím, takže nebudu reagovat na xda-developers, ale zde.
    Flashnul sem tuto ROM, přestože jsem původně o češtině na MDA neuvažoval, ale na druhou stranu, připadala mi ta ROM nepřeplácaná a někdy se ta čeština hodí. Mé postřehy:
    Soft reset: Resetoval jsem dvakrát, ani jednou se mi nepovedlo najet do systému bezproblému. Vždy se to seklo na jedné z prvních dvou obrazovek (jednou na té, kde se vypisuje HW, podruhé na té s námisem WM6). Udělal jsem jednou i HS a tam se to seklo před dokončením instalacecustomizace a pomohl jen SR.
    Nepovedlo se mi tam rozhýbat HTC home plugin. V nastavení "dnes" sice figuruje a přibyla záložka HTC pluginu, na displeji se nezobrazí.
    Nepovedlo se mi otevřít nastavení "dnes" kliknutím na start > ikona dnes. Po kliknutí se nic nestalo a nastavit se dalo pouze přes start > nastavení > dnes, kde je to vše již bez problémů.
    Neberte to, že si stěžuji, je to jen takový feetback. Gooorila
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    0

    1) k záseku může někdy po flashnutí dojít, mne se to stalo jednou z deseti pokusů, takže jsem tomu nepřikládal nějak zásadní význam - a stává se to jen po flashnutí, další softresety už jsou (alespoň u mne) bez problémů

    2) HTC home plugin bude pravděpodobně mít problém s lokalizací, sám jsem ho nezkoušel, HTC Home z mnoha důvodů nepoužívám - mělo by pomoct najít soubory *.0409.mui v adresáři Windows, zkopírovat je na kartu, přejmenovat je na *.0405.mui a znovu nahrát do adresáře Windows - podobný problém bude u všech HTC aplikací, je to způsobeno počeštěním systému, kdy systém hledá soubory s lokalizací pro daný jazyk (čeština - 0405, angličtina - 0409) a nemůže je najít - dalším možným řešením by bylo extrahovat tyto soubory z jiné české HTC ROM a nakopírovat je do adresáře Windows, obojí by mělo fungovat

    3) Kliknutím na Start -> Dnes se odjakživa má zobrazit obrazovka Dnes, což funguje, nevím u jaké ROM se Vám po kliknutí na tohoto zástupce otevíralo nastavení Dnes, ale rozhodně to nebylo běžné chování

    4) v pořádku, jen reaguji na výše uvedené připomínky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    mozna hloupy dotaz, ale jak poznam, jestli mam G3 nebo G4? diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    0

    Při zapínání zařízení se ti zobrazí SplashScreen, na kterém uvidíš verze IPL a SPL - pokud máš IPL/SPL verze X.XX tak máš G3, pokud X.XX.XXX tak G4
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od jimm98y
    mělo by pomoct najít soubory *.0409.mui v adresáři Windows, zkopírovat je na kartu, přejmenovat je na *.0405.mui a znovu nahrát do adresáře Windows
    Dal sem vyhledávat v TC soubory s textem "0409.mui", ale žádný mi to nenašlo ani ve složce windows, ani nikde jinde /.

    Jinak sem ještě narazil na to, že při suštění TomTomu 6 trvá jeho spuštění zhruba 3x delší, než na ROM, které jsem testoval. Jinak, ať nevypadám, že jen kritizuji, tato ROM mi připadá nejrychlejší, jakou jsem na Variu měl. Všechny testované ROM, které jsem na founu měl byly přeplácané a tady si doinstaluji jen co chci, takže každopádně za ni děkuji. Gooorila
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    6

    Tak ted ji taky testuji, a zatím vše běží bezproblému....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od jimm98y
    Při zapínání zařízení se ti zobrazí SplashScreen, na kterém uvidíš verze IPL a SPL - pokud máš IPL/SPL verze X.XX tak máš G3, pokud X.XX.XXX tak G4
    ja tam mam toto:


    To je tedy ktera verze? Nejak jsem to z toho nepoznal.
    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    0

    2 jirka.s: Nevím, co za zařízení je na té fotografii, ale T-Mobile MDA Vario, popř. HTC Wizard to tedy rozhodně není, tato ROM tedy pro toto zařízení není určena.
    2 goorila: Nemáš hledat soubory s textem 0409.mui, ale soubory s názvem, který končí .0409.mui - tzn do TC napíšeš v kolonce hledat "*.0409.mui" bez uvozovek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Omlouvam se, vubec jsem si nevsiml, ze se jedna o Vario, nikoliv o Vario III, ktere mam ja. BTW Kde muzu sehnat soubor zmineny v prvnim prispevku (RUU_Kaiser_HTC_CSY_3.28.462.1_radio_sign_25.83.40 .02_1.65.16.25_Ship.exe)? Google bohuzel nepomohl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Tak jsem přejmenoval dva soubory, které mi TC nalezl, ale nepomohlo to. Škoda, zvyk je železná košile, ale prakticky každá ROM, kterou jsem testoval, měla mouchu, která mi vadila také, takže zkusím řešit SPB shellem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    0

    Přejmenování jako takové nepomůže, musíš to zkopírovat na kartu, přejmenovat a nakopírovat zpět - ve výsledku musí být ve složce windows soubory *.0405.mui a *.0409.mui - pak to musí fungovat - mohl bys mi pls. poslat do PM link na ten cab co používáš? Zkusím to u sebe rozchodit
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    0

    Kód:
    http://rapidshare.com/files/52787947/HTC_Home_Extra.NewForce.cab
    Tenhle HTC Home funguje bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Tak jsem si ten plugin stáhl už včera, ale měl sem strach sem napsat, protože mi to zase nefachčilo. Až dnes mi došlo, že musím zase přejmenovat soubory 0409.mui a samozřejmě to funguje ). Takže děkuji moc, protože tím pádem nemusím řešit nic SPB shellem a vario ovládám tak, jak jsem již několik měsíců zvyklý. Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    0

    :-) hlavně že to funguje...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 9 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Mda Vario (HTC wizard) WM - 5 problem
    Od dvyt_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 23-08-2010, 13:42
  2. Mda Vario,HTC Wizard
    Od lukasqo v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-05-2009, 10:18
  3. Probelm po instaci WM6 od JIMM98Y.. na MDA Vario
    Od -Mat3s- v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 01-10-2007, 19:43
  4. MDA Vario -> Wizard 2.17.7.2 ale jak zpet na MDA?
    Od beam v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-06-2006, 15:32
  5. T-Mobile MDA Vario (aka HTC Wizard)
    Od PavelR. v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 562
    Poslední příspěvek: 07-01-2006, 00:00