Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: HP iPAQ 214 - obecné zkušenosti a problémy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    31

    Zdravim, sem cerstvym majitelem ipaqu 214 a 2 roky jsem spokojene pouzival ipaq h2210.
    Mel bych par dotazu k novemu systemu. Samozrejme se snazim hledat tady i jinde, ale je to narocne a tady nekdo zkusenejsi muze odpovedet hned

    1) prvni co me trochu zarazilo, ze sem nemohl najit tlacitko na prepinani bezicich aplikaci (na h2210 v pravo). Sou sice programovatelna, ale neslo takovou moznost priradit. Zde jsem dohledal ze jde asi o novou "skvelou" pokrokovou vlastnost wm05/06 jez je treba resit externi aplikaci, nakonec sem nainstaloval TaskManager 3.0 a spokojenost...

    2) dalsi vec se tyka cabinst. Byl sem zvyly vsechny programi instalovat na CF\PDA\*. Tady ale cabinst nejak nefunguje - vyberu cestu ale po klepnuti na install stejne vyskoci standardni dialog kery mi da na vyber jen zarizeni/CF/ipaqstore bez moznosti cesty. Jde to nejak znasilnit?

    3) jaky SW pouzit na kompletni zalohovani stavu WM? Drive byla na to funkce v ActiveSync 3.8, ktera vytvorila zalohu doinstalovanych souboru do win vcetne zastupcu, registru atd. Takze po HW resetu jsem mohl behem minuty obnovit ipaq do puvodniho stavu. V AsctiveSync 4.5 tato moznost neni nebo sem ji nenasel a stara verze 3.8 s 214 nekomunikuje. Na PDA sem taky zadny zalohovaci SW nenasel (h2210 mel nakou aplikaci od HP). Co doporucite?

    4) jen pripominka k HW - taky vam de dotykovy displej tak ztuha ovladat? Na h2210 to slo naprosto lehce. Koukal sem, ze ta antireflexni folie pred displejem je umistena vysoko nad displejem, takze pod stylusem se pekne promackne nez se dotkne opravdu displeje (mozna tak o 1mm) - u h2210 se nic takoveho nedelo. Taky kdyz po displeji prejizdim (napr. scrollbar), tak mi pride ze to chvilema jakoby drhne a podle toho to poskakuje. No nevim jak si na to zvyknu. A co ochranou folii, je zde nutna? nezhosri se to jeste?

    Displej je jinak velky a luxustni ale mam z toho PDA trochu rozporuplne dojmy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    ad 1) to asi byla nějaká vychytávka h2210, na looxu 420 s WM2003SE jsem to neměl.

    ad 2) na WM6 lze při instalaci jak z CABu na zařízení tak z desktopu (a na rozdíl od volby cíle při desktopové instalacii u WM2003 to funguje) zvolit, zda instalace půjde do zařízení, do iPaq store nebo na kartu, takže cabinstl není potřeba, zvolit cestu ale nejde, osobně pro to ani nějak nevidím důvod.

    ad 4) To je bohužel známá vlastnost, fólii používám a vrazil jsem jí tam hned jak to bylo nové, takže nevím, jestli je to rozdíl. Poškrábání displeje bez fólie bych neriskoval.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od xtonda
    ad 1) to asi byla nějaká vychytávka h2210, na looxu 420 s WM2003SE jsem to neměl.
    Aha, no ja sem jina zarizeni nepouzival, takze sem myslel ze je to normalni. No jako lizt na nekam do nastaveni-pamet-bezici programy to je kapanek krkolomny, za to by se meli stydet.

    Citace Původně odesláno od xtonda
    ad 2) na WM6 lze při instalaci jak z CABu na zařízení tak z desktopu (a na rozdíl od volby cíle při desktopové instalacii u WM2003 to funguje) zvolit, zda instalace půjde do zařízení, do iPaq store nebo na kartu, takže cabinstl není potřeba, zvolit cestu ale nejde, osobně pro to ani nějak nevidím důvod.
    No ja to CF pouzivam i v jinych zarizenich, tak tam chci mit poradek, nejlepe aby vse zustalo na svem miste a mohl sem kartu strcit i zpatky do h2210 (zbavovat se ho uplne nechci, ma nejake zajimave funkce jako IrDA a RS232 kere obcas vyuziju).

    Citace Původně odesláno od xtonda
    ad 4) To je bohužel známá vlastnost, fólii používám a vrazil jsem jí tam hned jak to bylo nové, takže nevím, jestli je to rozdíl. Poškrábání displeje bez fólie bych neriskoval.
    OK :\, a podarilo se ti sehnat matnou folii? Aby se ucinek te antiref. vrstvy co tam je nenegoval
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    ad 2) Jo až takhle, některé systémové nástroje jako Pocket Mechanic, SKTools umí přesouvat nainstalované programy, osobně bych si ale asi radši koupil SD kartu a instaloval tam, podle toho co jsem četl stejně v iPAQu 214 podávají vyšší výkon a CF karty i ve vypnutém stavu odčerpávají energii.

    ad 4) Fólii používám Boxwave ClearTouch Anti-Glare, je matná, takže se to neleskne jako zrcadlo jako lesklé fólie, ale zase méně matná než originální od HP (má kolega a bude si dávat lesklou) a matná Brando, takže to tolik nerozmazává a není to na slunci jako mléko, kupoval jsem přímo na www.boxwave.com a vyhovuje mi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od xtonda
    ad 2) Jo až takhle, některé systémové nástroje jako Pocket Mechanic, SKTools umí přesouvat nainstalované programy, osobně bych si ale asi radši koupil SD kartu a instaloval tam, podle toho co jsem četl stejně v iPAQu 214 podávají vyšší výkon a CF karty i ve vypnutém stavu odčerpávají energii.
    Odcerpavaji energii? V nastaveni sem nasel volbu jesi CF slot napajet pri vypnuti nebo ne, neni to ono? Na strankach HP je taky naky update ohledne CF, z pomerne nedavne doby...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Já CF nepoužívám, mám jen redukci z SDHC na CF ale na Brighthandu se to rozebíralo, minimálně některé CF i pokud je PDA vypnuté odevírají energii (cca 0,5 - 1 % za hodinu) bez ohledu na to nastavení, ten patch sice optimalizuje spotřebu, ale tohle neřeší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    1. To byla defautlní aplikace - task manažer přímo od HP (já to měl u 4150 taky). Jako náhradu lze použít třeba Spb Pocket Plus nebo se tady poohlédnout po diskuzích, je tu vyexportovaný Alt+Tab, který funguje na stejném principu (namapovat na nějaký hw button).

    2. CabInst je zbytečný, defautlně to jde bez něj. Pokud chceš "trasovat" (sice mě to přijde zbytečné, ale budiž), musíš použít třeba aplikaci SK Tools. Ale nejlepší je stejně instalovat do PDA (lze-li to).

    3. Záloha v AS není od verze 4. (naposledy byla v 3.8, která zase nesp.s WM 5 a výše). Není třeba litovat, nebyla moc spolehlivě-funkční. Navíc v případě HR mimo domov byla záloha na PC platná jak... a v neposlední řadě HR ne WM 5 a výše není tak častá záležitost jako na 2003 SE a níže. Doporučit možno např. Backup manažery od Sprite, Spb Backup, dále možno zkusit Resco nebo Sunnysoft.

    4. Ta tuhost/měkkost je záležitostí výroby a liší se to dle modelu a výrobce. U 4150 to bylo úžasně měkké a prověšenné a např. u LG je to tuhé, až má člověk potřebu hodně tlačit (myslím stylusem na displej).
    Ochranná fólie - otázka osobních preferencí jako a zda vůbec.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    47

    K fólii: koupil jsem originální fólii HP (3 kusy v balení, matná) a zdá se mi, že se o dost zlepšila citlivost displeje. jestli se to s ní trošku prověsilo dolů.... Anebo se to časem samo zlepšuje, nevím. S fólií se mi to každopádně líp stylusem ovládá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    SPM SPM je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    182

    Display tušší je, co se týče toho drhnutí při tahu po něm, tak to se ochodí... jako novej mi to dělal taky, po tejdnu už se dalo šoupat hladce
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    31

    OK, folii koupim, Na h2210 sem ji taky pouzival. Tady mi prislo, ze na tom matnem povrchu skrabance nebudou videt. Ale pokud to ma i pozitivni vliv ovladani tak tim lip. Stejne potrebuju koupit este naky normalni pouzdro, tak se podivam do sunnysoftu, tam urcite budou naky mit.

    Na zalohovani sem vyzkousel nekolik programu, Resco mi nak poblblo obrazovku today, Spb Backup 1.6.3 pri obnoveni zrusil funkcnost CF karty (znamy problem jak sem se docet pozdeji), Sprite fungoval bez chybicky, ale jeto takovy bumbrdlicek. Nakonec sem nasel SPB 2.0 a ta uz funguje korektne.

    S tou instalaci programu do adresare, jak sem pohledal, taky pujde neco udelat. V kazdem cabu je totiz soubor registru nebo _setup.xml kery obsahuje instalacni cestu. Nasel sem nastroj WinCE CAB Manager 3.0, ktery umi s CABy spoustu kouzel a jednoduse menit instalacni adresar, funguje to Myslim ze by nebyl takovy problem udelat PPC aplikaci na zpusob cabisntu, ktera cab rozbali (stejne sou vecinou bez komprese), zedituje cestu v setup.xml), zabali a pusti standardni instalator.

    Jeste hledam naky SW na zmenu frekvence CPU. Muj oblibeny XScalar asi toto PXA310 jeste neumi, nabizi max. frekvenci 500MHz misto 624 a nevim jestli vubec neco meni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od xtonda
    Já CF nepoužívám, mám jen redukci z SDHC na CF ale na Brighthandu se to rozebíralo, minimálně některé CF i pokud je PDA vypnuté odevírají energii (cca 0,5 - 1 % za hodinu) bez ohledu na to nastavení, ten patch sice optimalizuje spotřebu, ale tohle neřeší.
    Jo tak bohuzel je to pravda. Ted sem to meril a skutecne i pri vypnutym PDA je na napajecich pinech v CF slotu stale napeti. A nezavisi to na nastaveni pwr. managmentu vypinat/nevypinat. Me to sezere asi 6% za 12 hodin. Tohle teda soudruzi z HP trochu podali, snad to neni chyba hw navrhu a bude naky patch. Nechce se mi zrovna utracet dalsi tisice zbytecne za 16G SD kerou jinde nepouziju, kdyz mam ostatni zarizeni na CFky. BTW sem ale cet ze podobny problem melo i par lidi s SD. Zalezi asi na vyrobci karty jak implementuje usporny rezim pokud se ke karte nepristupuje.

    EDIT: Tak sem chatoval s nekym na HP podpore a to sou dobry komici. Chlapek se divil ze 16GB CF vubec funguje, ze testovali max. 2G a samozrejme o zadnem problemu s odberem ve sleepu ani o reseni nemaji potuchy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od xtonda
    Já CF nepoužívám, mám jen redukci z SDHC na CF ale na Brighthandu se to rozebíralo, minimálně některé CF i pokud je PDA vypnuté odevírají energii (cca 0,5 - 1 % za hodinu) bez ohledu na to nastavení, ten patch sice optimalizuje spotřebu, ale tohle neřeší.
    mohl bys please uvest nejaky odkaz na tu sdhc cf redukci?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Kupoval jsem na eBay, více info viz. můj post na Brighthand http://forum.brighthand.com/showpost...4&postcount=24

    Tady malý benchmark http://forum.brighthand.com/showpost...0&postcount=25

    Něco se dá teď koupit už i tady, viz www.zbozi.cz

    Kdybys chtěl značkový, tak něco prodává Panasonic, je ovšem otázka, jestli to není to samé jako na předchozích odkazech jen s jinou nálepkou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    xtonda: ta redukce v cf slotu s vloyenou sdhc kartou ti ale energii pri vypnutym stavu nezere, jako klasicke CF, ze ne;
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Nevím, nenechávám to tam, používám to, jen když potřebuji přetáhnout něco z foťáku atp. a pak jí zase vyndám. Ale můžu to zkusit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zkušenosti obecne
    Od Dzamir_ce4you v sekci Touch Diamond2
    Reakcí: 50
    Poslední příspěvek: 17-03-2010, 19:31
  2. Reakcí: 119
    Poslední příspěvek: 29-12-2009, 11:52
  3. Reakcí: 548
    Poslední příspěvek: 26-10-2009, 11:07
  4. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 06-12-2008, 20:51
  5. WM5 na HP iPAQ hx4700 - rady, zkušenosti, problémy, úmrtí pri flashování....
    Od Zdenek Malinsky v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 671
    Poslední příspěvek: 03-06-2008, 20:57