Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 106 PrvníPrvní 12341252102 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 1581

Téma: HTC Touch Diamond - konkrétní rady, zkušenosti, problémy a řešení ....

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    No pouzivat Diamonda uz tyden a pridam sve poznatky, ktere se tady diskutuji.

    TOMTOM
    Bezi me 6.03 Nektere verze me take nebehali.
    Dlouho jsem laboroval s nastavenim GPS a nechapal jsem proc me nefunguje. Nakonec jsem zjistil, ze na rychlosti portu nezalezi. Jina NMEA a cislo portu ktere je nastaveno v External GPS - da se zmenit - defaultne COM4.

    Abych to podrobneji vysvetlil. Nainstaloval jsem a pustil tomtoma a sel pred barak. Vubec nenasel satelity. Pustil jsem sveho puvodniho Cruise a ten se behem chvilicky chytnul. Pak jsem sel chvili po ulici a nic, tak jsem se domnival, ze mam spatne nastaveno. Jake bylo moje prekvapeni, kdyz jsem druhy den pustil tomtoma pri jizde autem a mel jsem se stejnym nastavenim FIX do 10s. Bud tam je nejaky problem s aktivaci GPS tomtomem, nebo ma horsi citlivost nez Cruise a nepomuze mu ani to, ze si umi pri FIXu pomost signalama z BTS. mapy mam na internal storage.

    Vydrz baterie - neni problem. na to ze si s tim ted ze zacatku vic hraju koncim na konci dne se zhruba stejnym stavem baterie jako u Cruise. Sundavam rano z nabijecky a vecer mam 30-40%.

    Rychlost - semtam se seka. Rozhodne to neni tak krasne jako na videu co jsou od HTC na netu. Za cca 2-3 tydny ma byt pry nova ROM, tak uvidime. Zatim nevim jak to bude s lokalizaci - zda budou ceke WM jako u HTC Touch, nebo lokalizace jako u Touch Cruise.
    Udivuje me, ze pokud je ciste nastartovany, tak ma obsazeno 70% ram. nadruhou stranu ji ma hodne, takze se me nestava ani pri vice aplikacich naraz, ze by dochazela.

    Tlacitka :-) Nekdo tady rikal, ze nejsou dotykova. Prozradim vam tajemstvi - okolo stredovaho tlacitka je dotykove citliva vrstva- Presne tam, kde bylo to tocici kolecko u Cruise. Bohuzel to nefunguje vsude, ale napriklad pri prohlizeni fotek, nebo v internetovem prohlizeci jezdenim dokola okolo stredoveho tlacitka zoomujete.
    Stejne tak stredove potvrzovaci tlacitko je zaroven i dotykove citlive. Napriklad kdyz pohasne display a polozite na to tlacitko prst, tak se zpatky rozsviti, protoze pozna ze na nem mate prst. K cemu je to dobre? Tak krom toho co sem zrovna napsal je to pouzito u fotoaparatu. Jelikoz uz nema spoust fotaku na boku, tak se foti stredovym tlacitkem. Defaultne je to nastavene tak, ze kdyz na tlacitko polozite prst, tak je to jako kdyz u digitalu namacknete do pulky - Diamond naostri scenu a kdyz pak na tlacitko zmacknete, tak rovnou foti.

    Stabilita - jednou se me stalo, ze se me blbe ukoncil browser a bylo to tak pomale, ze jsem musel restartovat. Jednou me dokola padala plikace na SMS a opet pomohl restart a taky me to jednou dokola padalo pri nastavovani vyzvaneni.

    A na zaver :-) - jaky mate rekord v Teetru? Ja mam zatim 16 minut do konce a nemuzu se dostat niz...

    P.S: Vite nekdo jak dostat hudbu do audia co je v touchflo? Ja na to neprisel... Taky me stve jak vypina diplay po zacatku hovoru. Dneska sem volal na infolinku, kde bylo treba zadavat pres tonovou volbu automatu a byl to vopruz - furt se vypinal.

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    http://www.youtube.com/watch?v=kvzWelkw5gA&feature=related

    Tady mluvi zrovna o dvou problemech, ktere me nejvic trapi. Jednak dlouho startuje - nekdy i cca 3 vteriny a to je kdyz vam nekdo vola fakt dlouho, nebo kdyz jdete cist SMS a po zapnuti cekate na odezvu (pokud tam neni touchflo, tak startuje hned).

    Druha vec je zminovane vypnuti pristroje po zacatku telefonatu. Vypne se hned po cca 3 vterinach a to i pokud ho zpatky zapnete. Pokud se potrebujete nekam promackat v telefonatu automatem, tak to hodne prudi.



  3. #18
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    694

    Citace Původně odesláno od x-father
    Druha vec je zminovane vypnuti pristroje po zacatku telefonatu. Vypne se hned po cca 3 vterinach a to i pokud ho zpatky zapnete. Pokud se potrebujete nekam promackat v telefonatu automatem, tak to hodne prudi.
    No to bylo překvápko. Už jsem myslel, že s ním někam šlehnu . Na druhou stranu, při klasickém telefonování to nebude špatný. Párkrát se mi stalo, že potřebuji obě ruce a při podržení ramenem, jsem si típl hovor. :sarcastic:

  4. #19
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    No je to jak jsem psal :-D

    Zakaz vypinani displaye pri hovoru :
    HKEY_Local_Machine\Drivers\BuiltIn\RIL\EnableFastD ormantDisplayDuringCall to 0

    (myslim ze lze i nastavit dobu za jakou se display vypne , ale to jsem nezkousel)

    Dalsi udelatory ......

    1. Boost TFL3D Performance --> Using Advanced Config, change File system cache to 8mb and file system filter cache to 131072

    2. Boost TFL3D Performance --> HKLM\System\Storagemanager\Fatfs and change key Cachesize from 16384 to 32768

    3. Wake Up on New SMS --> HKLM\Drivers\BuiltIn\RIL : DisableSMSWakeUpEvent <-- set to "1" by default. Change value to "0"

    4. Switch Mute Call on phone flipped face down: HKLM\Software\HTC\PHONE : FaceDownMuteRing: change value to "0"

    5. Change CallWaiting Tone --> HKLM\Software\HTC\PHONE : by default set to \windows\waitingtone.wav by default. change to anything else

    6. Boost TFL3D Scrolling Speed --> - HKLM\SYSTEM\GDI\GLYPHCACHE\limit = 16384 or 32768 (DWORD decimal)
    - To change it back to the default: - HKLM\SYSTEM\GDI\GLYPHCACHE\limit = 8192 (DWORD decimal)

    7. In case of emergency, to do a Hard Reset, with the phone ON, hold down the Volume Down and Enter (round navigation) keys and press soft reset while they are pressed

    8. Prevent screen switching off during phone call --> HKEY_Local_Machine\Drivers\BuiltIn\RIL\EnableFastD ormantDisplayDuringCall to 0

    9. Downlod original CONTENT folder (Wallpaper, VIDEO, MUSIC) here http://rapidshare.com/files/12127104...orage.rar.html

    10. Set HTC Album X button to close not minimize: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\HTCAlbum : ok_minimize change value to 0

    11. Disable Enlarged Title bar (when you click on a notification) to the default WM behavior: HKLM->Software->HTC->EnlargeTitleBar - and change "Enable" from 1 to 0.

    12. Turn off startup aninmation and sound: HKEY_Local_Machine\Software\HTC\HTCAnimation\ -> rename both "StartupGif" and "StartupWav" to other names

  5. #20
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Tak mam taky toho krasavce Moje zkusenosti jsou podobne jako vase, tak jen strucne:

    1) Vypada to velmi zajimave, ale musi na tom jeste hodne makat (pry budou, preci jen kdyz si clovek vezme, co vsechno je zde nove, se daji jiste mouchy docasne tolerovat.
    2) Vypnout Touch3D mi prijde jako svatokradez, ale souhlas - je to (bohuzel) nejvetsi brzda a taky zrout vykonu a prostredku, tady to chce optimalizovat opravdu HODNE
    3) Ty leskly povrchy vypadaj nadherne na fotkach, ale jak mam proboha zaridit, aby se ze zarizeni po 15ti minutach testovani nezvedal zaludek (ruce jsem si umyl
    4) Dislej je uuuuuzasnej, celkove se zarizeni jevi hodne kvalitne zpracovane, krabice je hodne avantgardni, fotak slusnej (ale na Samsung i900 nema)), blbovinky jako otaceni displeje nebo automaticke zapnuti po vytazeni stylusu praktice
    5) Opera vypada zajimave, ale taky jsem mozna cekal (pod dojmem iPhone) trochu vic... ale v porovnani s IE je to preci jen lepsi... Asi 100x.

    Ted jsem zkusil ty upravy registru, uvidime, jestli se to zrychli. Jen nevim presne, co se myslelo tim bodem 1, kde v Advanced config?

  6. #21
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    To je "normalni" zvetseni file system cache , bud udelat rucne v registrech , nebo v Advance Config je na to policko , stejnou sluzbu v tomhle jednoduse udela i MemMaid .... nejake zrychleni tam asi znat je , ale idealni je likvidace TF :-) Ale je pravda ze jsem ho nevypinal s duvodu "pomalosti" ale vyuzitelnost tehle nadhery je pro mne skoro nulova , nemam cas se obirat honenim neceho po display :-) radsi sahnu a zapnu , navic potrebuji mit today jako informacni , ne jako "nadheru :-D

    jeste k tomu vytazeni stylusu ... pokud ho vytahnes pri hovoru tak se spusti notes - to jsem ale vypnul , pri hovoru spis smatam do udalosti a ukolu nez pisu poznamky

    a jeste neco : Diamonda povazuji po delsi dobe jako velky a prijemne prekvapujici posun dopredu - nejen od HTC ale obecne u techhle zarizeni .... rozmery,zpracovani,vydrz(vzhledem k rozmerum),vykon (zkousel jsem ten taliansky bench a vysledek je proste skvely),design i ergonomie (fakt do te ruky padne) ...... navic po mene uspesnych pokusech e-tenu s vga displayem Diamonda povazuji za opravdu vyjimecne zarizeni (teda zatim , nez me zase necim nas...e jako zatim kazdy stroj :-D

    uzitecne info - SOFT a HARDRESET

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Jak ste na tom s pameti? Ja mam pri behu na prazdno volbych 30MB. Kdyz mam pospoustene to co se tak bezne pouziva, tak byva 15MB.

    Trchu me zarazi, ze me pise Total: 113.08MB. To ma byt hodnota ktera zbyva po odecteni vsech cache a toho co bere system? Bohuzel si nevzpominam co jsem videl na svych predchozich WM.



  8. #23
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    117

    Me osobni resume, vcera jsem Diamonda koupil...po delsim laborovani jsem zprovoznil vse co bylo treba (TOMTOM, MPReader,Skype, ICQ,...) Jeste se pravda chystam na Resco, ale to si musim jeste promyslet.
    Co se TF3D tyce tak jsem naprosto spokojen. Problemy s nim nemam. Je pomerne plynule a hlavne, umoznuje mi telefonovat, fotit a podobne jednou rukou takze nulove snizeni pohodli oproti hloupemu telefonu.
    RAM mam na 59procentech-pokud pouzivam pouze TF-telefon a to co nabizi. Je to dost, ale na druhou stranu Ram je dost velka ;-)
    Jinak uz aby vypustili to prislusenstvi, myslim ze mikrovlaknove pouzdro je nezbytnost pokud clovek nechce mit umasteny sklicko misto telefonu ;-)
    Jo a chybi mi kolebka, oproti PDA je tohle trochu neprijemnost-takze uz vim co bude hned po pouzdru.

  9. #24
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2002
    Příspěvků
    71

    RAM - po restartu mám obsazeno cca 55%, tj. volných > 50MB
    při běžném používání mi zbývá volných pořád 30 - 40 MB, to je myslím slušný.

  10. #25
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    Citace Původně odesláno od pdq
    Nechapem vas...Prave Touch 3D prostredie Diamanu, robí pristroj zaujimavy...a vy ho vypinate, alebo nejako deaktivujete..Preco???:? Takze teraz z neho mate klasický Caiser..
    No,nevim co je na tom divneho ... predpokladam ze vetsina lidi pouzivajici tytotypy pristroju preferuje plne funkcni zarizeni s rychlym pristupem k pozadovanym funkcim,umoznujicim rychlou editaci PIM,vyuzivajici moznosti nastaveni funkci a today dle svych pracovnich potreb pred "libivou" ci "zaujimavou" nadherou typu TF ktera krome efektnich rotaci atd.je pro praci s pristrojem absolutne neprakticka . (to same je videt treba u iPhonu kde uz i nadsenci s "perfektniho" ovladani se snazi prizpusobit uvodni obrazovku alespon castecne tomu co umoznuje bezne WM :-))

  11. #26
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    Citace Původně odesláno od topesto
    RAM - po restartu mám obsazeno cca 55%, tj. volných > 50MB
    při běžném používání mi zbývá volných pořád 30 - 40 MB, to je myslím slušný.
    To neni moc "slusny" ... to je pomerne nenazrany system .... prikladne i780 ktera mi jeste lezi na stole (nejak ji nikdo neche :-) ma po restartu i se vsemi nainstalovanymi programy pres 80Mb pracovni pameti . To nemluvim o storage ktera je tady take pekne odrbana :-( Neco malo ale urcite vylepsi ladici s xda ..... )

  12. #27
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Tak dalsi dojem - jak jste spokojeni s tou funkci automaticke rotace? Ja moc ne, protoze pokud jsem neco neprehledl, tak rotace funguje jen v urcitych aplikacich (fotky, Opera) a manualne prepinat mezi zobrazenim nejde, takze napriklad pokud chci mit landscape v Excelu, mam smulu... coz mi prijde celkem minus.

    Zkousel jsem i prehravat video a s CorePlayerem to s GDI vystupem slape pomerne slusne (bavime se o neupravenem DivX filmu 700MB velkym), ale uplne dokonale mi to neprijde. Zkousel to nekdo, jsou nekde lepsi vysledky?

    Ad pamet - zdaleka nejvetsi zrout je TouchFLO. Jinak - ja nechci rozpoutavat blaznivou prestrelku, ale tahle posledlost volnymi zdroji mi prijde zvlastni. Kdyz mam zarizeni, ktere nic neumi, tak bude mit maximum volnych zdroju a je to v poradku. Kdyz mam zarizeni, ktere ma napriklad to, co Diamond (FLO3D), pripadne ruzne aplikce tretich vyrobcu, tak se da predpokladat, ze si to nejake systemove prostredky ukousne a rozhodne se to neda povazovat za chybu. Kdyz to nepotrebujete, vypnete to nebo kupte neco jineho Ale hanet zarizeni za to, ze umi neco navic a ze to neco navic logicky neco stoji mi prijde zvlastni (a nespravedlive).



  13. #28
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    No,nevim co je na tom divneho ... predpokladam ze vetsina lidi pouzivajici tytotypy pristroju preferuje plne funkcni zarizeni s rychlym pristupem k pozadovanym funkcim,umoznujicim rychlou editaci PIM,vyuzivajici moznosti nastaveni funkci a today dle svych pracovnich potreb pred "libivou" ci "zaujimavou" nadherou typu TF ktera krome efektnich rotaci atd.je pro praci s pristrojem absolutne neprakticka .
    Bohuzel se mylis Diamond je zarizeni, ktere je jako prvni HTC mireno skutecne na masivni trh "beznych" uzivatelu a ti narocni uzivatele, o kterych pises, tvori v teto mase jen velmi mizive procento. Zapomen na ctenare ce4you, 95% uzivatelu, na ktere je Diamond cilen, si NIKDY nenainstaluji aplikaci treti strany, o nejakem ladeni registru ci vypinani pluginu na Today ani nemluve. Zato si budou prstickem pekne tocit kontakty nebo fotkami, rozplyvat se nad animovanym pocasim a kolik to ma volne RAM je jim naprosto jedno (pokud vubec tusi, co to je RAM).

    Zarizenim s WM je vytykano prave to, co se nam, nadsencum, tak libi - siroka konfigurovatelnost, customizace a podobne. Bezny smrtelnik podobne vlastnosti shrne pod oznaceni SLOZITE a koupi si Nokii nebo S-E, kde mu vyrobce ten telefon nastavi tak, jak se zda byt vhodne a jemu to proste staci.

    Jinak, tahle tvrzeni si necucam z prstu, jako MVP mam pristup k informacim i lidem "od pramene" a ti je maji podlozene spoustou studii a vyzkumu. Proste a jasne - ctenar ce4you neni typicky uzivatel a tak podle neho nelze mozne soudit uzivatele jako celek

  14. #29
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    Ale me je jasne na jake uzivatele je miren Diamond , TF a podobne ficury .... jenze tihle uzivatele zde jak spravne pises nejsou :-) Tudis vysvetluji postoj "mistnich" ..... dokonce jsem to uz i psal ze zde zatim povetsine hovori , resp.pisou "stari pda psi" ... nikoliv masa na kterou je TF mirene !

    S tou pameti je to pravda ... nicmene treba 30Mb volne pracovni neni mnoho a pri trochu rozsahlejsim browseni s vice otevrenymi okny je schopno zblajznout peknou porci , tedy nejake to vylepseni bych privital - respektive me to jde bez TF na nejaky 50Mb .. to je dostatecne


    Rotace .... tam playti to co se vlastne psalo -funguje to vsude kam "dosahne" ten spravny zamereny uzivatel :-) na software 3rd to bohuzel nefunguje ... takova navigace ci NetFront automaticky se otacejici by bylo fajn

    Video .... asi to same , bezi dobre , nikoliv bohuzel 100% :-( a je prakticky jedno zda GDI,RAW,nebo Direct ....


  15. #30
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    OK, OK, OK

    Jinak subjektivne mi prijde, ze ani po aplikaci vsech tech reg hacku se vykon nijak nezvedl... Zajimalo by me, jak tocili to video, protoze ty prodlevy mezi prepnutim jednotlivych sekci toho Flo3D jsou brutelne dlouhe (1-2 vteriny) a trhani je tam vic nez dost. Coz bych pochopil pri prvnim prochazeni po sw resetu, ale ne pokazde... No, radsi znamym s iPhonem Diamonda jeste neukazu Na druhou stranu uz chapu, proc iPhone zakazal multitasking...

Strana 2 z 106 PrvníPrvní 12341252102 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC TOUCH DUAL, rady, tipy, zkušenosti, problémy
    Od htcjirka v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 75
    Poslední příspěvek: 27-11-2009, 21:38
  2. Reakcí: 214
    Poslední příspěvek: 25-11-2009, 16:12
  3. Reakcí: 372
    Poslední příspěvek: 27-04-2009, 14:29
  4. Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 20-02-2009, 20:22