Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Spb Backup 2.0 - zálohovat, zálohovat, zálohovat

  1. #1
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Známý výrobce software pro PDA - Spb Software House - dnes vydal novou verzi svého zálohovacího programu.



    tisková zpráva

    stránka aplikace


    Nová verze slibuje, kromě odstranění chyb verzí předchozích, např. možnost obnovit data po upgrade ROM, možnost obnovit data z jiného zařízení, přibyla podpora pro smartphone-zařízení bez dotakového displeje a mnoho dalších změn a vylepšení jak v samotném programu, tak v jeho ovládacím komfortu. Myslím, že minimálně za vyzkoušení rozhodně stojí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    To jsou vynikajici zpravy co se tyce obnovy po ugrade rom.Uvidime jak to v praxi zafunguje.Osobne tento soft pouzivam leta a jsem s nim maximalne spokojeny
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    Sprite umi tohle taky. Akorat s tim nemam moc dobre zkusenosti, pak my tam vsude vyskakovaly chyby s tim ze nemuze najit knihovny ze veci ktere uz tam nejsou atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    No nevím, ale po upgrade ROM bych spíš všechno nainstaloval znovu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Sprite tu možnost uměl už asi přrd 3 roky, ale nebylo to 100% a mám pocit, že ani teď u Spb to nebude úplně u všech zařízení a na 100%. Jsem taky pro to, aby se po flashnutí PDA dělala čistá instalace. To se ale lidem, kteří mají v PDA mraky nepostradatelného softu se specifickým nastavení asi chtít dělat nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    160

    no prave mam tam spoustu sw a nechce se mi to porad instalovat. Oni take pisou, ze se ma zaloha nejdrive rozbalit, potom zazalohovat data registry atd..... ale nevim jak to tam potom dostat do nove ROM
    muzete to nekdo z te englis vykoumat , ta moje je na urovni ......................
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Mám hloupou otázku zálohovacího amatéra. Pokud zálohuji běžící systém, nevím, zda je možno zazálohovat registry a zda nejsou některé soubory zamčené. U PC (WinXP) to řeším tak, že živý systém nikdy nezálohuji, ale jednoduše nabootuji speciální CD vyrobené v rámci NERO 7, respektive nero 8. Systém pak HDD se systémem nepoužívá a celý systémový disk zazálohuji. Případně obnovím. A vím, že všechny soubory včetně registrů a systémových souborů budou řádně zazálohovány a rozbalená záloha pak vytvoří na HDD stav po odhlášení ze systému. Tedy všechny nainstalované aplikace budou běhat, nic se nemusí nově registrovat, prostě paráda.

    Lze něco podobné dosáhnout pod WM (konkrétně WM6)? Pokud spustím zálohu na živém systému, zazálohuje se mi celý systém včetně regostrů a všeho (řádně zaregistrované aplikace) a skrytých a systémových souborů? pokud mám desítky aplikací, každá má jiný způsob registrace, a zazálohuji to, mohu udělat Hard Reset a nějaký odBackupovač (nebo backupový soubor ve formě exe?) mi udělá na PDA (část aplikací je na SD - jak to provázat - aplikace na SD něco uložila do registrů v Device) pův odní stav souborů?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Petr_J
    Mám hloupou otázku zálohovacího amatéra. Pokud zálohuji běžící systém, nevím, zda je možno zazálohovat registry a zda nejsou některé soubory zamčené. U PC (WinXP) to řeším tak, že živý systém nikdy nezálohuji, ale jednoduše nabootuji speciální CD vyrobené v rámci NERO 7, respektive nero 8. Systém pak HDD se systémem nepoužívá a celý systémový disk zazálohuji. Případně obnovím. A vím, že všechny soubory včetně registrů a systémových souborů budou řádně zazálohovány a rozbalená záloha pak vytvoří na HDD stav po odhlášení ze systému. Tedy všechny nainstalované aplikace budou běhat, nic se nemusí nově registrovat, prostě paráda.

    Lze něco podobné dosáhnout pod WM (konkrétně WM6)? Pokud spustím zálohu na živém systému, zazálohuje se mi celý systém včetně regostrů a všeho (řádně zaregistrované aplikace) a skrytých a systémových souborů? pokud mám desítky aplikací, každá má jiný způsob registrace, a zazálohuji to, mohu udělat Hard Reset a nějaký odBackupovač (nebo backupový soubor ve formě exe?) mi udělá na PDA (část aplikací je na SD - jak to provázat - aplikace na SD něco uložila do registrů v Device) pův odní stav souborů?
    Neboj, system je opravdu zazalohovan a obnoven cely
    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    Sprite tu možnost uměl už asi přrd 3 roky, ale nebylo to 100% a mám pocit, že ani teď u Spb to nebude úplně u všech zařízení a na 100%. Jsem taky pro to, aby se po flashnutí PDA dělala čistá instalace. To se ale lidem, kteří mají v PDA mraky nepostradatelného softu se specifickým nastavení asi chtít dělat nebude.
    Podle me nemaji od WM5 tyhle zalohovaci softy jinak nez pro flashovani smysl. Ja si teda za ten rok co mam Heralda vycaroval jeden HR jinak nezflashovanim a to bylo kdyz jsem si hral s registrama. Ale po spatnych zkusenostech s obnovovanim po flashnuti uz to take nedelam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    38

    Tak vyzkoušeno HTC Charmer a přechod z WM 5 na WM6 a obnova dat komplet bez problémů.Prostě super prográmek.Ahoj Olda
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Tak bych řekl, že ta (údajná) možnost obnovit zálohu na jiné ROM je akorát k hov... Nacpal jsem do Axima WM 6.1, a obnova se sekne na konci u systémových databází... Takže to musím pěkně všechno přeinstalovat a doufat, že se mně podaří bez chyby obnovit dokumenty : .
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    332

    Vyzkoušel jsem verzi 2.0.1 při přechodu z WM 6 na 6.1 a musím říct, že to funguje naprosto skvěle.
    Provedl jsem plnou zálohu. Při obnovení mi to nabídlo mod ROM, protože je rozlišná než ta, na které byla provedena záloha. Dále jsem jen zvolil nepřepsat soubory a bylo to.
    Vše funguje perfektně, ušetřilo mi to mnoho instalování a nastavování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    3

    SPB Backup používám již hodně dlouho. Hned jsem také vyzkoušel novou verzi. Zazálohoval jsem komplet Pocket, provedl upgrade ROM a znovu obnovil ze zálohy celý systém. Absolutně žádný problém. Obnoví registry, nastavení today, soubory, prostě komplet. Moje zařízení bylo ihned k použití
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    kacenkin_ce4you
    Guest

    No je dobrej soft, ale i když ho nemáte v Today, tak bere 2 MB volné paměti ? a to netuším proč, když není k běžnému chodu PPC vůbec potřeba ....
    Takže po záloze odinstalovat )
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    To ho budeš každý den instalovat a pak zase odinstalovávat? :sarcastic:

    Zkus ho přeinstalovat. Já jsem ho zkoušel již před delším časem, ale žádné takovéto problémy nedělal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele jkubovic
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    45

    Ja ho nemam vobec nainstalovany, len skopirovany na SD karte a funguje. Samozrejme nepouzivam Today plugin.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jak zálohovat kontakty?
    Od maXtreme_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 28-02-2009, 11:29
  2. ako zalohovat rom?
    Od greed_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-06-2008, 03:27
  3. Ako zalohovat sms cez Activ sync
    Od bobby333 v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-12-2005, 07:21
  4. jak zálohovat sms?
    Od tribiani v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-04-2005, 21:34