Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: HP IPAQ 514 jako modem pro HP IPAQ 214 - lze to?

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    Jsem BFU a měl bych dotaz...
    vlastním smartphone s WM6 HP iPAQ 514, plánuji nákup HP iPAQ214. v 514ce je program "sdílení internetu", pomocí kterého se mi notebook připojí na internet (spojení iPAQ514-ntb buď po USB, nebo po BT). toto funguje bezvadně. existuje možnost podobným způsobem použít iPAQ514 i pro připojení iPAQ214ky?
    předem děkuji za odpověď...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    213

    Nevim, jestli ta 214 umi BT PAN, ale pokud by neumela, tak je moznost nainstalovat BT DUN profil (klasicky vytaceni pripojeni). Ja to tak pouzivam s Looxem. Odkaz na forum je tady a ve druhym postu mas odkaz primo na cab.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    díky...
    a teď ještě dotaz úplně blbej:

    existuje nějaká možnost připojit pomocí iPAQ514 pda LOOX N520? (iPAQ má BT, nemá IR, LOOX má IR a nemá BT)...
    předpokládám že ne...

    třeba pomocí USB HOST BT dongle nebo tak něco...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    213

    Pres usb host jsem to zkousel (pripojit jako modem), ale rvalo to na mne, ze nemam ovladace Mozna zkusit pripojit bt adapter pres usb host, ale to jsem nezkousel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    iPAQ 214 se umí připojit na BT PAN NAP, který je obsažen v novějších telefonech Sony Ericsson.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    burticek a xtonda: Pockat, netahejte sem PAN. On chce pripojit 214 pres tu 514, takze ho zajima jen pripojeni pres network access point service (NAP). PAN je defacto opacny a sice, pokud by mel pocitac pripojeny k internetu a chtel na pres ten pocitac pripojit na inet pda/mobil a surfit tak na malem displeji, o to mu ale nejde. Ja mam nokii 6300 a mam stejny problem. V 214 dam vyhledat v mobilu dostupne sluzby, najde mi to krome jineho Network access point service, cili NAP, vytvorim si tedy ve 214 zastupce. Ale nikdy se mi k teto sluzbe nepovede pripojit. Kdyz dam pripojit, chvilku to dela, ze se pokousi spojit, ale pak se nestane nic. Prolezl jsem internetova fora tykajici se jak 214 tak nokie, ale reseni jsem zatim nenasel. Zadny CAB pro vytacene pripojeni neni treba instalovat, 214 ho podporuje nativne, ale to neni reseni. 214 evidentne NAP podporuje, tak v cem je krucipisek problem?

    Mam vodafone, na web se pres telefon dostanu v pohode, ale 214 si ani neskrtne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    213

    Přečti si pořádně první dotaz. HP 514 má možnost připojit k netu přeb BT pouze přes tzv. Internet Sharing a to mu na HP 214 nejde. Pokud chce DUN (čili vytáčené připojení), tak je potřeba do HP 514 nainstalovat ten cab, co jsem psal nahoře. Nokia 6300 a HP 514 jsou trošku odlišný zařížení. Už se tu několikrát řešilo, že Nokia a WM6.x spolu bez zásahu do registrů na připojení k internetu nefungují. Je to proto, že je potřeba přidat AT příkaz.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Jo do 514..., jelikoz 514 nemam, tak to trochu vyznelo, ze mu radis ten DUN doinstalovat do 214 Jinak sice 6300 a 514 jsou odlisna zarizeni, ale problem mame naprosto stejny, viz prvni prispevek na http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=31105 Ale za ten tip s prikazem dik, uz jsem tu to tema zahledl, ale nevedel jsem, ze to je pricinou tech potizi. Pujdu to zkusit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Mohl bys please napsat neco konkretnejsiho o tom prikazu? Nebo hodit link, kde se da najit potrebne info? Cely den dnes googlim a nerad to priznavam, ale s minimalnim vysledkem. Tedy jen abychom si rozumeli, rikas, ze wm6 bez toho prikazu s nokii na inet nejdou. Myslis tim ale, ze na inet nedostanu pres to "network access point service", ze? Ptam se, protoze pres DUN se na inet dostanu skrze nokii 6230i i 6300 bez jakychkoli uprav ci zasahu do registru, ale nechodi to pres to sdileni internetu. A zatim vsechny navody tykajici se zadavani tech prikazu souvisely s nastavenim pouze vytaceneho pripojeni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    213

    Nokii nemám a nikdy jsem neměl, takže nemůžu mluvit ze zkušenosti. To se těmi problémy u nových Nokií jsem jen četl. Ale to se vždycky týkalo jen DUN. Se službou NAP jsem ještě neměl tu čest. Já měl radši vždycky DUN, protože např. při připojení v metru se při ztrátě signálu nemuselo připojení znovu vytvářet. Kdežto při připojení přes PAN (u 514 internet sharing) mi to vždycky padlo a musel jsem se na telefonu znova připojit a pak zase připojit i na N560.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Takže problém vyřešen. Ať to nepíšu do více vláken, tak řešení zde: http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=1932&fi=180
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. IPAQ 6915 pripojeni pres BT jako modem + MS Vista Premium
    Od rkupka v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-06-2007, 23:09
  2. Ipaq 2790 jako HF
    Od Radlos v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-01-2007, 12:51
  3. iPAQ hw6515 jako bezdrátový modem
    Od Zdenek Malinsky v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-11-2005, 18:16
  4. ipaq jako diktafon
    Od GROOVEMAN_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 22-11-2005, 19:51