Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 37 PrvníPrvní 1234513 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 549

Téma: HTC Touch Pro (Vario IV) - Obecné tipy, zkušenosti a problémy...

  1. #31

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Srovnání s HTC Diamond

    Tak jsem se vrátil z http://www.ahmobile.cz a přinesl s sebou Raphaela.
    Jelikož mám i Diamonda, tak první pocity jsou takové, že mi připadá oproti Diamondu jednou tak větší a jednou tak těžší. Klávesnice je ale skvělá. Pokud bych ovšem klávesnici nepotřeboval, volil bych diamonda .
    Více večer a zítra po prvních testech
    Citace Původně odesláno od Sako verife
    ja jsem spokojenej sirka i delka mensi nez u artemise, sice asi o cca 2mm tlustsi ale to se ztrati. Mozna o trosku tezssi ale to nepozoruji.

    Ja bych ozelel klidne klavesnici jen kdyby mel to so ma z HW

    nevite nekdo jak vypnout ten zvuk po soft resetu kdyz se tam objevi HTC ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    159

    Kontextové klávesy - chybí / nechybí?
    Citace Původně odesláno od N3o21
    Hmm...
    Na šťastné majitele mám dotaz...

    Co absence kontextových HW kláves... I na HW klávesnici. to mi dost nevyhovovalo na Diamondu, a zde nejsou ani na výsuvné klávesnici.
    Docela sem se těšil na Xperii, která je má pod displejem. Ale pak jsem z hrůzou zjistil, že na klávesnici je taky nemá, a navíc nemá ani "šipky". Takže je to prašť jako uhoď.
    Tu absenci HW kontextových kláves vidím jako podstatnou nevýhodu proti Kaiserovi.

    Mimochodem. Nepoužívá zas systém místy zbytečně obrovské písmo jako na Diamondu? Když jsem se to snažil na Diamondu regulovat, nebyl jsem úplně úspěšný. V SMS a emailech se to prostě na menší změnit nedalo a písmo bylo vážně jak pro slepce.
    Kontextové klávesy neva, že nejsou. Raphael má totiž tu na první pohled neviditelnou vychytávku, a to že má dotykovou vrstvu "úplně nahoře", že se nemusí šmatat na displej přes hranu displeje. Je holt mnohem více "touch", než Kaiser.

    Písmo je hovádské, ale zatím si na něm užívám krásného VGA rozlišení, které je fakt excelentní. Konečně!

    Mimochodem, prosím, jakým způsobem (prográmkem) zablokuju automatický přístup aplikací na GPRS/EDGE. Mám v něm tarifikovanou SIMku a má exkurze do YouTube aplikace (která vypadá úžasně!) byla asi můj nejdražší počin v oblasti PDA :sarcastic: Měl jsem ho na kabelu, ale YouTube jsem spustil o trochu dřív a jelikož ta aplikace překreje top bar, nevšiml jsem si, že jedu v poklidu přes EDGE
    Citace Původně odesláno od N3o21
    To vim moc dobře, že je mnohem více "Touch". Ale stejně mě to štve. Nezvykl jsem si na to na Diamondu, a pochybuji, že by to bylo na Raphaelu jinak. Prostě jsem zvyklý WM = kontextové klávesy. (klávesu Windows už sem obrečel)

    Mimochodem... Plast (zejména na displeji) je stejný šunt jako u Diamonda? :-(
    Nevím proč, ale ten použitý plast je náchylný na poškrábání i jemnou utěrkou... U zařízení tohoto druhu by se rozhodně měla používat kvalitnější materiály. (Jedna z věcí, co mě láká ke konkurenci)

    Co se týče papírových specifikací tak je Raphael jednička... ALE ten zbytek.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    187

    HW - CZ - Diakritika

    Jak poznamenal kolega na jiném fóru, tak ta CZ diakritika na současném Touch Pro by se snad dala rozběhnout pomocí AE Keyboard Mapper
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    34

    SW - Velikost písma

    btw: Velikost písma v mailech napraví kolečko (zoom) a v SMS pak registry (HKCU\Software\Microsoft\Inbox\Settings\Zoom a nacpat tam menší číslo, třeba 2)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    HW - CZ - Diakritika

    Já bych se toho vůbec nebál, podle mě je blbost čekat na CZ (tedy jedině kvůli popiskům kláves), protože pravděpodobně úplně stejnou metodou, jakou to bude řešené v CZ se to pak implementuje velmi rychle (obratem - díky XD) do WWE zařízení a u značky HTC (hlavně takového killer modelu) bych nějaký problém s celosvětovou podporou rozhodně nečekal. V XD je velmi stabilní základna a i proto jsem dal přednost HTC, než čekat na SE

    Uvidíme, ale pokud bude diakritika, tak jedině jako externí applikace, protože MS nic takového podle mě přímo nedodává, kor ne HTC, to už je na 3rd party.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    SW - Animace při startu - zakázání
    Citace Původně odesláno od Sako verife
    klavesnice ma sipky, coz povazuji za dobrou vychytavku, taky tab caps shift ctrl atd, jako "normal" klavesnice

    jak vypnout ten ztrestenej zvuk po soft resetu? s timhle si tedka marne lamu hlavu:?
    No to je právě HTC startup animation a lze jí vypnout v registrech na lokaci:

    Vypnutí startup animace (htcstartupanimationengine.dll):
    Kód:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\StartupAnimation
    key "Enabled", hodnoty "1 / 0"
    Citace Původně odesláno od mpis
    Reaguji na Sako a MRH ohledně vypnutí "ztřeštěného zvuku po soft resetu".
    Co říkal MRH nepomohlo, po delším hledání jsem našel účinné řešení:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\HTCAnimation
    u kličů StartupGif a StartupWav stačí vymazat hodnoty a zvuk i animace jsou konečně pryč
    Nebo použijte nástroj Schaps Advanced Config 2.1.0.0, kde je sekce Startup Animation - zde volit i cestu ke GIF souboru a hlasitost. Osobně nedoporučuji tuto animaci spouštět, protože u jiných ROM podělala zvuk při hovorech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    SW - Schaps Advanced Config 2.1.0.0 pro Raphael

    Použijte na vlastní nebezpečí - osobně jsem upravil Schapsův konfigurátor o nejnovější XML schéma pro rozšířené nastavení z XD + osekání restrikcí. Povolil jsem stejné tweaky, které jsou i pro Diamond, jen nemusí být něco kompatibilní. Většina ale funguje - otestováno a vypadá ok.

    Vyzkoušejte a dejte vědět.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    První dojmy

    První testy:
    Počeštění TF3D přes registry (409 na 405) funguje
    iGo 8 - funguje
    TomTom7 - funguje
    Navíc je tam WorldCard Mobile pro skenování vizitek a Jetcet Print pro tisk na síťových či bluetooth tiskárnách
    Při připojení USB se navíc zobrazuje "Internet Sharing"
    MP přehrávač hraje naprosto čistě, není to chrchlák jako na Diamondovi
    Přoložený SW SpriteBackup zálohuje spolehlivě
    GoogleMaps taky OK
    Neprojevuje se problém s Audio Booster jako u Diamonda
    Zpoždění při příchozím hovoru je jedno zazvonění, tzn. při prvním začne svítit displej a při druhém zvoní
    Absence Terminálu (vzdálené plochy) stejně jako u Diamonda

    Stav RAM:
    Po celodenním používání mám obsazeno 47%RAM tj. volných 107MB (u Diamonda bývalo obsazeno 67%)
    Po restartu je obsazeno 32%RAM a volných je 137MB
    Rotované TF3D po vysunutí klávesnice viz. obr.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    219

    SW - Konfigurace TouchFLO 3D

    tak uz si taky hraji se svoji novou hrackou no pocesteni TF3D jsem zvladnul pres tweakovaci programek puvodne pro Diamonda viz:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=413562 ,jen skoda,ze nejdou pridat dalsi polozky primo na Home TF3D,tedy zatim jsem na to neprisel,pokud tu polozku zaskrtnul v Today stejne se tam neukaze.a taky jsem nejak doufal,ze uz bude obsahovat TT7.No neva,dnes jsem zkousel Igo8 a beha paradne:yes: .Jinak moc se mi libi jakou phone pracuje,skoro zadne prodlevy.
    p.s.muze me jeste nekdo navest jak do pocasi dostat dalsi mesto/liberec/,kdysi jsem to delal na Kaiserovi,ale stejne jsem pak zustal u Mobile Shell a tam nebyl problem.Dikyy
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    187

    HW - cz znaky na klávesnici?
    Citace Původně odesláno od Matrix44
    pri HTC Touch Pro CZ verzii bude aj CZ popis na hardwarovej klavesnici ? Lebo dufam ze nie, potom mozem rovno objednavat ENG verziu.
    To ti teď nikdo s určitostí neřekne, ale já osobně si myslím, že ano...viz. 2.stránka této diskuze-oficiální německá verze bude mít taky přizpůsobenou klávesnici danému trhu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    HW - TV OUT - ukázka
    Citace Původně odesláno od lightning
    Ciao a co TV výstup? Nějaké zkušenosti?
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=417616

    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Výdrž baterie
    Citace Původně odesláno od Superbobo75
    Jak to vypadá s výdrží telefonu - to se vám zatím ještě nikomu nevybil? Vím jak se tu nadávalo na výdrž Diamonda, ale TOuch Pro má papírově bombastickou výdrž. Tak se pochlubte. Já vím že ho máte krátce, ale tím jak pořád něco zkoušíte, tak mu nedáte odpočínout
    Zatím mi to připadá, že by mohl vydržet jednou tolik než Diamond. Dnes mi vydržel stále zapnutý při experimentech 6 hodin.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    205

    HW - materiály krytu

    Co se týče displeje, tak jak je na tom?
    Zjistil jsem že minimálně zadní kryt je z řádově lepších materiálů než u Diamondu (zřejmě o trošku lepší plast).

    Jak je na tom sklíčko displeje? To Diamantí se škrábalo vážně vším, ať to bylo sebeměkčí. Kéž by tam bylo tvrzené sklo jako u iPhone, aby se to nedalo poškrábat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    662

    HW - cz znaky na klávesnici?
    Citace Původně odesláno od Chrono Leggionaire
    To ti teď nikdo s určitostí neřekne, ale já osobně si myslím, že ano...viz. 2.stránka této diskuze-oficiální německá verze bude mít taky přizpůsobenou klávesnici danému trhu
    Myslím, že nebude čeký popis klávesnice. U Kaisera taky nebyla QWERTZ pro český trh, ale QWERTY.

    MRH Edit: Dodržuj správné citace - přečti si pravidla prosím!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    HW - cz znaky na klávesnici?

    Na 99% skutečně žádný český popis klávesnice nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 37 PrvníPrvní 1234513 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 761
    Poslední příspěvek: 17-11-2010, 22:18
  2. HTC TOUCH DUAL, rady, tipy, zkušenosti, problémy
    Od htcjirka v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 75
    Poslední příspěvek: 27-11-2009, 21:38
  3. Reakcí: 372
    Poslední příspěvek: 27-04-2009, 14:29
  4. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 06-12-2008, 20:51