Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 8 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 119

Téma: Smartřády - jízdní řády pro PPC i WM Smartphone

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    37

    S kámošem se nám konečně po dvou letech podařilo ve spolupráci s firmou Chaps reinkarnovat projekt Smartřády - jízdní řády pro Windows Mobile zařízení. Právě dnes jsme spustili testovací provoz beta verze nových Smartřádů. Kdo má zájem, aplikaci je k dispozici zdarma ke stažení na adrese:

    www.smartrady.cz

    Datové soubory s jízdními řády najdete zde:

    http://www.chaps.cz/ke-stazeni-aktua...idos-smart.asp

    Doufáme, že budete spokojeni
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Vypadá to dobře. Z obrázků a popisu jsem nezjistil, zda jde vybrané spojení vložit do kalendáře tak jako to umí IDOS. :?:
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    37

    Díky za připomínku. Víme o tom a myslím, že tuto funkci opravdu nebude problém dodělat
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Tak nevím, kde dělám chybu, nainstaloval jsem program z CABu na kartu, data od IDOSu rovněž na kartu, a po spuštění to ohlásí "Nenalezeny žádné datové soubory. Program bude ukončen". A také ukončen je : , takže žádná konfigurace se nekoná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Citace Původně odesláno od chose007
    Díky za připomínku. Víme o tom a myslím, že tuto funkci opravdu nebude problém dodělat
    Tak bych pls. jednu maličkost k tomu. Aby byla možnost někde v nastavení určit kategorii ve které se ten záznam do kalendáře uloží. Používám kategorie událostí a schůzek pro automatické profily (zvuky atd.). Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od Docent
    Tak nevím, kde dělám chybu, nainstaloval jsem program z CABu na kartu, data od IDOSu rovněž na kartu, a po spuštění to ohlásí "Nenalezeny žádné datové soubory. Program bude ukončen". A také ukončen je : , takže žádná konfigurace se nekoná.
    Kdyztak se podivej do instalační složky - měla by být na cestě \"paměťová karta"\Program Files\Smartrady, jestli je ve složce "data" daný .jz datový soubor. Pokud tam není, tak si zkus stáhnout datový soubor ve formátu .zip a nahrát do adresáře data .jz soubor manuálně.

    díky

    EDIT: kdyžtak kdybys mohl prosím problém trochu více specifikovat- na jakém zařízení, lokalizace operačního systému, cesta k instalaci, jaké jízdní řády. nedaří se nám totiž problém nasimulovat. díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Jo tak sorry, jsem jouda, já nějak nepostřeh, že data pro Smartřády jsou jiný než pro IDOS :sarcastic: . Už to funguje, akorát koukám, že data pro SŘ jsou o dost objemnější než pro IDOS . třeba PID cca 900 kB IDOS, 3 MB Smartřády...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od Docent
    Jo tak sorry, jsem jouda, já nějak nepostřeh, že data pro Smartřády jsou jiný než pro IDOS :sarcastic: . Už to funguje, akorát koukám, že data pro SŘ jsou o dost objemnější než pro IDOS . třeba PID cca 900 kB IDOS, 3 MB Smartřády...
    Co se týká té velikosti souborů, tak si osobně myslíme, že v době, kdy několikagigabytové pamě'tové karty stojí dvě stovky, není velikost datových souborů až takový problém. Upřednostnili jsme proto rychlost načítání souborů před jejich velikostí. Myslíme si také, že mnohem důležitější je např. množství spotřebované paměti RAM, které má většina zařízení stále dost nedostatek. A v tomto parametru jsme pro změnu lepší než IDOS pro PPC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    187

    na Toshibě fungují skvěle. Díky)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    98

    Na Qteku 8310 to funguje výborně :yes:. Co se týče velikosti souborů myslím, že to, že to má soubory o něco větší než IDOS vůbec nevadí, já jsem si tam hned dal Autobusy ČR, MHD HK a Pardubice a zabírají ty data 9,7MB...dosud jsem jízdní řády řešil tak, že jsem si na PC ze stránek DPmHK stáhnul v HTML jízdní řády MHD HK a ty jsem si dal do Qteku a v něm si je otevřel v IE a zabíralo to kolem 30MB a ostatní JŘ jsem musel hledat na netu, teď mám k tomu ještě dva jízdní řády navíc a má to o 20MB méně takže jsem na paměťové kartě místo ještě ušetřil .
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    Prave to zkousim a musim rict...THUMBS UP :yes: :yes:

    Je to opravdu peclive udelane, fakt parada. Par drobnosti se ale najde:

    1) Hledani nejen podle zacatku jmena zastavky. Napriklad: kdyz hledam zastavku "Dolni Brezany, Na Spalence", tak musim zadat "dolni" a objevi se mi vsechny zastavky v Brezanech a jeste nejake dalsi, takze musim odscrollovat az treba na sedmy zaznam. A psat cele "dolni brezany, na" se mi nechce. Predstavoval bych si to tak, ze bych napsal "na sp" a uz by mi ta "Dolni Brezany, Na Spalence" vyskocila.

    2) Kdyz zmacku Tab (na QWERTY klavesnici) a mam oznacene prvni policko pro zastavku, tak mi ho to vymaze (to to aktivuje ten krizek?) to policko. Predstavoval bych si to tak, aby to preskocilo na nasledujici ovladaci prvek, jako je to u aplikaci bezne, tedy v tomto poradi Z, Do, Pres, Cas, Typ, Najdi, Smer, Konec.

    3) Nelibi se mi, ze pri kazdem spusteni musim vzdycky zaskrtnout datovy soubor a odklepnout vyber. Proc by si to nemohlo pamatovat a pripadne zmeny provadet jenom pomoci stavajiciho "Zmenit jizdni rad".

    4) Myslim, ze vetsina lidi bude tuto aplikaci pouzivat na par nejakych trasach a obcasne vyhledani nejakeho jineho spoje. Prijemnost uzivani programu by nam tedy velice zprijemnila nejaka moznost vytvaret nejake sablony nebo tak neco. Nebo treba jenom podporovat jednoduche comman-line parametry. Ze by se treba program spustit jako Smartrady.exe "Staromestska" "Narodni trida" a program by uzivatele hned po spusteni hodil na stranku s nalezenymi spoji mezi temito misty pomoci naposledy pouzitych datovych souboru. Dokazu si predstavit, jak mam na today nebo v mobile shellu par ikonek pro me oblibene trasy, ktere by mi umoznily behem vterin zjistit, jak mi jede bus.

    5) Co takhle mit v menu nejake tlacitko na zjisteni novejsich verzi datovych souboru? Takhle to bude akorat cekani na chvili, kdy rady zmeni a me proste autobus neprijede

    Btw, velice me potesila pekna podpora landscape modu.

    Diky kluci )
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    213

    Tak se musim take priklonit k ostatnim pozitivnim komentarum :yes:

    Jinak pripominky mam zatim dve.

    1) Pokud mam jen jeden jizdni rad, tak by ho to mohlo hned nacist, protoze pri vyberu zatrhavam stejne ten jeden Nebo to udelat, jak pise vyse CommanderZ

    2) U poctu prestupu je vzdycky defaultne 5. Bylo by dobry, kdyby se toto dalo upravit napr. pres nastaveni. Ja nejcasteji hledam bud bez prestupu nebo s jednim
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    37

    Díky za kladné reakce, ani nevíte, jak po těch měsících (spíše letech) práce potěší :-)

    A díky i za připomínky. Ty uživatelské připomínky, které budou realizovatelné (a ne na úkor ovladatelnosti), se budeme snažit do aplikace dodělávat a to brzy.

    Teď konkrétně k připomínkám CommandraZ:

    Add 1) Ano, víme o tom. IDOS pro PPC to tak taky umí. U nás je trochu problém, že my totiž ve výchozím nastavení děláme to, co IDOS pro PPC neumí - slučujeme jednotlivé kategorie do kategorie "bez omezení". Tedy je možné přímo zadávat bez výběru kategorie např. názvy měst, názvy zastávek atd. To znamená, že např. v jízdním řádu vlaků je možné bez změny kategorie zadat objekt: "Praha" (kategorie města a obce) nebo "Praha hlavní nádraží" (kategorie stanice) atd. Samozřejmě je možné si ale kategorii i vybrat - potom se budou nabízet jenom příslušné objekty z dané kategorie, tedy třeba jenom stanice/města atd. To slučovíání kategorií je nicméně poměrně výpočetně náročné (v MHD Praha je asi 25 kategorií!), při spojení jízdních řádů se tento problém ještě zvětšuje a my každopádně hlavně chceme udržet vysokou rychlost vypisování toho seznamu objektů/zastávek pod zadávacím boxem. Tedy zatím jsme do aplikace tvůj návrh nezapracovali - mohl by příliš zpomalit to vypisování. Ale víme o tom a do budoucna toto zvažujeme. Navíc u nás narozdíl od IDOSu můžeš použít historii objektů (zastávek) - posledních asi 30 objektů použitých při hledání se vždy "nabízí" modře v seznamu po pár zadaných písmenech na prvních místech. Anebo můžeš využít "oblíbené objekty" a tebou používané objekty si uložit a potom už jen jendoduše při zadávání parametrů hledání vyvolat.

    Add 2) To vypadá na chybku, mrknem na to

    Pro ostatní připomínky (i od burticka) obecně platí, že se budeme rozhodovat podle většinových reakcí uživatelů a podle realizovatelnosti. Budeme taky pamatovat na to, že GUI aplikace nemůže růst do nekonečna, pro začínající uživatele by to mohlo být nepřehledné a z aplikace by se mohl stát nepoužitelný a pomalý moloch. I když některé vámi navržené featury by byly určitě super - uvidíme, jak to půjde. Například u některých "hard core" nastavení zvažujeme, že v rámci udržení jednoduchého a krátkého nastavení aplikace bychom je mohli implementovat jen tak, že by je bylo možné nastavovat pouze přímo v souboru nastaveni.ini.

    Každopádně ale opravdové díky za připomínky a návrhy, nezapadnou.

    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    To s tou rychlosti chapu, sam jsem taky jednou takovy problem v necem resil. Co to hledat treba podle zacatku nebo zacatku casti za carkou? Obzvlast v oblasti PID je velice mnoho obci, ktere maji na svem uzemi nekolik zastavek. Na tu historii se podivam, te jsem si vubec nevsiml.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Já bych se taky přimlouval alespoň za informaci o novější verzi jízdního řádu, nebo rovnou o možnost stažení nové verze do PDAčka. Lézt pořád na CHAPS a koukat, jaké je datum jízdních řádů, které používám, mne moc neba .
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 8 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Free: slovník a jízdní řády
    Od zimmi_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-06-2009, 16:55
  2. IDOS - aplikace pro jízdní řády
    Od PavelR. v sekci Aplikace v češtině
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 19-11-2008, 08:47
  3. Jízdní řády na PPC?
    Od Adam Motvička v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-08-2004, 15:39
  4. Idos - jízdní řády
    Od zsadek v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 20-12-2003, 17:44