Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 50 z 140 PrvníPrvní ... 40484950515260100 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 736 až 750 z 2094

Téma: iGO8 - tuning, témata, nastavení a zkušenosti...

  1. #736
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od luzja
    Ano, ano. Když to píšeš, tak si vzpomínám, že skutečně něco takového někdy psal. Takže je naděje to nějak vyřešit? Pokud je ale chyba ve výškové nepřesnosti navigace, tak s tím nic udělt asi nepůjde.
    Problem je, ze iGO pridava cca 45? m (neumozni vyuzit korekce Sirf, jako treba OziExplorer) a jeste zaokrouhluje na desitky metru.
    Uz jsem nad tim premyslel, ze bych to zkusil korigovat, akorat ze takhle jednoduse vyuzivam primo textovou hodnotu,
    ale budu muset podivat, jak pouzit "number" a hlavne je to komplikovane tim, jak tam mam tu indikaci klesani/stoupani, ze to asi bude mnohem slozitejsi.
    Spis mne mrzi, ze to neumi tu vysku exportovat primo z tracklogu a vyuzivat NEMEA pro kazdou jednotlivou trasu je komplikovane :-(.
    Jinak to klesani/stoupani jsem ted zkusil nacitat rychleji (ze se mi to na kole zdalo pomale), ale jak jsem zjistil i v aute, tak je to asi lepsi naopak pomaleji, ze se pak te indikace nestaci ani vsimnout a nechavat trvale indikovane, jestli se naposledy klesalo, anebo stoupalo, je asi take "nelogicke" ;-(.

    Jinak jsem ted pres vikend najel asi 1200km a akorat ve Zline jsem tesne pred cilem trochu odbocil, ze se iGO zacyklil a dokola opakoval "Dojeli jste do cile", az chudak spadl na Error (jeste jsem se nedival, jestli je neco blizsiho v logu), ale tam jsem ani ja nepoznal, ze stojim na "namesti" a jinak bez jedineho problemu.
    Jestli ted budu mit v nejblizsi dobe cas, tak samozrejme zase budu resit dalsi drobne nedostaky a samozrejme i pokud budou jeste nejake zajimave napady vylepsovat.
    Moje zobrazovani POI za jizdy bylo docela poucne a jinak bych nevedel, ze treba v Maslovicich maji muzeum masla a ze v Kralikach povazuji za tusistickou zajimavost registracni pokladny ;-) ...

    Bohuzel jsem sem v patek chtel dat k otestovani verzi, kde melo byt opravene prepocitavani, ale neslo to, tak to sem davam (na otestovani alespon dodatecne), at vim jestli to jeste nekde (a hlavne kde) prepocitava pomalu, nez budu resit dalsi veci ...

  2. #737
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    168

    Včera jsem zkoušel Byte 2.7. Má nové fičuríny, ketré se mi zamlouvají, ovšem můj stroj už to zatěžuje natolik, že při hlasové navigaci se před každým pokynem zasekne obraz a nedokresluje se mi silnice No škoda. Musím zůstat u 2.4



  3. #738
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    70

    Kde je ten Byte 2.7.? Nikde ho tu nevidím, abych si ho vyzkoušel

  4. #739
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    168

    třeba strana 69 nahoře

  5. #740
    Obyvatel SMob Avatar uživatele toja
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    366

    Citace Původně odesláno od toja
    Dajte si prerátať nejakú dlhšiu trasu, napr do Itálie do špica tej "čižmy", je to cca 1800km.
    Najdlhšie to trvá s Vladasovým skinom - neskutočne dlho , ale nakoniec sa mu to podarí.
    Podstatne kratšie je to s DiMkovým skinom.
    Úplne krátko (keď to zrovnáme s Vladasom) je to u iGO8 bez skinu, teda úplný základ.
    Bolo to testované na HP hx4700, 64MB RAM, 624 MHz procesor
    Bolo by zaujímavé vyskúšať to na PDA so 128MB RAM a zrovnatelným procesorom čo by mala byť napr. rada HP 210-214.
    Skúste to niekno na takomto stroji, ako dlho to bude trvať.
    To Vladas
    No tak som testoval ten Tvoj testovací skin (dúfam,že ten čo si dal dnes sem je to isté čo si mi poslal na PM)
    Takže ešte v piatok som to testol a pri prepočítaní 1900 km trasy sa zastavil na hlášku, niečo ako "nedostatok volnej pamete, zvolte iný typ trasy", bola to klasická hláška programu, nie erorová. Ale po odklepnutí sa igo vyrubalo na errorove hláške nedostatku pameti.
    Ale to isté už začala robiť aj najposlednejšia (vtedy) verzia DiMku.
    Tak to už som s nervami nevydražal a po krátkom prieskume posledného vývoja som do hX4700 naflashoval novšiu a vyladenejšiu ROM WM 6.1.
    Tá po inštalácii SW a vymazaní všetkých TMP a komprimovaní registrov vykazuje cca o 5MB viac volnej RAM, t.j. cca 34,94 MB RAM.
    No a zdása že to iGO8 len prospieva.
    Takže po opetovnom testnutí tej Tvojej testovacej verzie, prepočítanie (1900km) ide oproti predošlému priam závratnou rýchlosťou, zrovnatelnou s DiMkom. Obidvaja to stihli za 1:20 minuty.
    Ale jednu výhradu k Tvojmu: - Dimka pri prepočítaní postupne napočítava percentá. Tvoj skin hneď nahodí 100%, vrtí a prepočítava.
    Takže z toho vyplýva, že u toho žrúta pamete (iGO8) veľmi záleží koľko to ktoré železo (PDA/PNA/...) dokáže mu poskytnúť. Čím viac tým lepšie. Ono to môže stačiť na chod základnej verzie a prípadne nejaký ten jednoduchší skin, ale čím viac fičuriniek, tým to zožerie viac RAM.
    Keď sa tak nad tým zamyslím, tak samotné iGO sa tvári ako nejaký ten interpreter a všetky tie variables, flagy, cykly,... sa musia niekde ukladať a vlastne ich výsledok interpretovať.
    No a je v podstate aj zázrakom, že to všetko + model 3D terénu + 3D budovy ešte ako tak funguje na tom našom starom železe so 64MB RAM. (a pritom ten môj hx4700 má procesor 624 MHz)
    Resume:
    Ak chcete iGO8 prevádzkovať na takom staršom železe a chcete použiť aj nejaký ten skin:
    - vyhádžte z PDA všetko čo sa dá typu Today pluginy (SPB Pocket Plus, Resco...) teda rezidentné programy
    - optimalizujte WM v PDA (napr SKTools - vymazať temporary a ..., optimalizovať register - komprimácia)
    :!:Jednoducho povedané, spravte na PDA zázrak a uvoľnite čo najviac RAM. :!:

  6. #741
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Jo o tech procentech jsem to psal - odstranil jsem tam "jedno zbytecne prepocitavani" pri otevirani trasy (ma to tak i Dimka a proto mu to chodi rychleji), ale protoze to vynechava to prepocitavani, tak zatim nevim, jestli tedy napis na prepocitavacim tlacitku bude vzdy aktualni - zase to ale trva polovicni dobu pri otervirani...)

    Ja ted jezdil tech 1200km s 25MB volnymi, simulaci (to otevirani a prepocitavani) jsem zkousel na trase 2500km pod WM2003SE a vsechno bez problemu ...

  7. #742
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    31

    Začínám přicházet Dimkovi na chuť ale mám několik problémů/připomínek:
    - u verze 128 pruhy při nastavení nahoře jsou někde v horní třetině obrazovky, při nastavení dole chybí nastavení zoomu a šipky mám titěrné tak na lupu
    - u nastavení dalších informačních polí je sice spousta zajímavých údajů pro experimentátory a statistiky, mě ale hodně chybí možnost nastavit vzdálenost/čas následujícího průjezdního bodu - je to možné nějak snadno modifikovat či rozšířit?
    - hodně mi chybí možnost hlasového hlášení radarů a na úpravy starší italské verze se zrovna necítím, našel by se někdo ochotný a doplnil variantu, nebo "balíček" pro doplnění do zipu?
    - při klepnutí na dolní informační pole se změní barva z černé na hnědou - nepřišel jsem na to, zda jde jen o barvu, nebo to má i obsahový význam. Pokud by šlo jen o barvu, zdá se mi, že staré Riksovo řešení černé na bílém/bílé na černém bylo lepší (slepota).



  8. #743
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    0

    Právě to dolní pole měnící barvu slouží na přepínání zobrazených dat buď do cíle, nebo následujícího průjezdního bodu. Pokud není průjezdní bod, změní se jen barva a popis.

  9. #744
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Citace Původně odesláno od toja
    Jednoducho povedané, spravte na PDA zázrak a uvoľnite čo najviac RAM. :!:
    Alebo si vyhradte nanho(iGO8) samostatneho Looxa720 so 128MB v zaklade

  10. #745
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    31

    Děkuji za info k měnícím se barvám polí v Dimkovi. Nenapadlo mne to a z ničeho to neplynulo. Problém s pruhy nikdo nemá?

  11. #746
    Nováček
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Brouk Pytlik
    z ničeho to neplynulo
    plynulo to z toho, ze ked sa zmenila farba pisma na hnedu, tak sa zmenili aj pismenka na WP (ako WayPoint)

    joj, kedy uz bude nova verzia dimka??? Boli dni, ked za dva dni pribudlo niekolko verzii, a teraz uz pekne dlho nic... zeby pracoval na finalnej verzii, ako tu niekto spominal? :yes:

  12. #747
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    168

    dimka je dobrá, ale trošku hůř si zvykám na jiné grafické prostředí. a ani navzdory k množství zobrazovaných funkcí a upozorňováním na radary se mi neseká jako u byte 2.7.

    nemáte někdo link na byte verzi 2.5 nebo 2.6 ? mám jen 2.4 a chtěl bych vyzkoušet něco mezi 2.4 a 2.7
    díky



  13. #748
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    4

    další verze Dimky najdeš na této adrese a nejen to. Vše co se týká IGO8

    Fig

  14. #749
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    4

    další verze Dimky najdeš na této adrese a nejen to. Vše co se týká IGO8
    http://artwork-igo8.blogspot.com/
    Fig

  15. #750
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Citace Původně odesláno od godz
    nemáte někdo link na byte verzi 2.5 nebo 2.6 ? mám jen 2.4 a chtěl bych vyzkoušet něco mezi 2.4 a 2.7
    díky
    Tak zkus tohle. Je to igo8++ by Byte 2.5 CZ včetně radarů s trochou mých vylepšení, snad ti to pojede. (240x320)

    Kód:
    http://www.tomsoftware.net/_ig_/igo8_p2.5cz.zip

Strana 50 z 140 PrvníPrvní ... 40484950515260100 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pocket Informant 9 - zkušenosti, instalace, nastavení...
    Od Zdenek Malinsky v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 07-10-2010, 20:19
  2. zapnuti gps na X1 a nastaveni IGO8
    Od kokopi_ce4you v sekci SE XPERIA X1
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-05-2010, 10:16
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-12-2008, 08:06
  4. HTC TouchFLO 3D - zkušenosti, tuning atp.
    Od xaries v sekci HTC & klony
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-08-2008, 21:01
  5. PocketBreeze + ContactBreeze: novinky, zkušenosti, nastavení ..
    Od Jarouš_ce4you_oldd v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 349
    Poslední příspěvek: 04-11-2005, 11:24