Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: SmartMaps pro Geocaching

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    0

    Zdravím,
    zkoušel někdo geocaching s novými SM? Už je mám objednané a dočetl jsem se, že by mělo být možné naimportovat gpx kešky do mapy a nechat se k nim navigovat (dokonce by to mělo mít i beelinovskou šipku). Takže se tedy ptám, zda mi SM nenahradí BeelineGPS zcela i v tomto směru. Zkoušel to někdo?
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    na SM sem nasel napriklad obrazek prilozeny nize...taky by me to zajimalo...<br>

    * import vlastních databází, bodů zájmu nebo geocache z formátu GPX nebo LOC
    * import tras (ve spojení s PC produkty SmartMaps)
    * export zaznamenané trasy do GPX
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    0

    No, představa, že si naimportuju komplet český kešky vyexportovaný z geogetu do smartmaps (doufám, že narozdíl od beeline jim nebude dělat problém velikost databáze) a už jen v mapě mrknu, jestli v okolí něco je... hmm, to je lákavé. No, každým dnem čekám DVD, tak dám vědět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    0

    Takže smartmaps jsem právě nainstaloval. Aplikace vypadá velmi pěkně a ovládání se zdá být velmi pochopitelné a příjemné. Uvidíme v terénu.
    Co se týče importu gpx, tak je ale potřeba importovat dostatečně malé soubory, pravděpodobně pod 4MB. Takže import několika tisíc keší jedině po malých souborech (export z pocket query tak, jak přijde by mohl být ok). Výhodou budiž, že se dá takových souborů importovat více najednou (vše, co se nasype do importního adresáře se najednou naimportuje). Momentálně nemám tyto soubory k dispozici, takže to zkusím večer doma, ale snad to takto půjde.
    Případné dotazy rád zodpovím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    50

    SmartMaps 3 jsem zkoušel o víkendu při geocachingu. Myslím si, že jsou celkem dobře použitelné. Nezkoušel jsem ale importovat všechny cache v ČR. Jen jsem si přes Skryšotlač stáhl keše, které jsem chtěl najít. Zkoušel jsem i nějakou multi a musím SM pochválit, neboť umí pohdlně vytvářet nové waypointy. Na druhou stranu k označení bodů používá jen jednu ikonku. Tudíž caches, stages i místa pro parkování jsou označena stejně a bez popisků. Závěrem tedy mohu potvrdit, že kešovat se s SM 3 dá, ale k úplnému ideálu to má ještě hodně daleko.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    6

    taky premyslim o tomto software, jake mas zkusenosti. Uz jsi to vyzkousel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    50

    Odlovil jsem s ním asi 20 keší a mám jen pozitivní dojmy. Obzvláště potom, co jsem si stáhnul nejnovější verzi (3.3.7). V ní už se dají na mapě zobrazovat jednotlivé skupiny bodů s názvy a hlavně s různými barvami. Takže můžu mít keše jednou barvou, místa k parkování jinou barvou, stage multin opět jinou barvou. Import z gpx jde bez problémů. Šipka naviguje bez problémů. Přidávání dalších bodů přímo v programu opět bez problémů. Snad bych jen vyzkoušel rychlost na tvém PDA. Já mám FS N560 s VGA a jde to celkem svižně. Ale na slabších strojích by to mohlo mít problémy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    6

    diky za info. s rychlosti doufam nebude problem - mam HTC TyTN II (MDA VARIO III) s WM6. jen jsem se chtel zeptat jaky soft sis vybral - moc se v tom neoriemtuji - smartmaps navigato nebo lokator popr. jake rozliseni map.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    50

    Já mám SmartMaps Locator: Cyklo-turistický atlas ČR 1:75.000 a SmartMaps Locator: TM50 - KOMPLET 1:50.000. To je bez navigace. Přece jenom při chůzi ani na kole nepotřebuji navigovat, kde zahnout. Oni mají na webu zkušební verzi s pár mapama. Takže si to zkus, jak ti to bude fungovat na tvým HTC a jestli se ti to líbí. Přece jenom je to dost peněz, tak ať pak nejsi zklamanej. Pokud by se ti něco nezdálo, klidně se na to zeptej. Já se na SmartMapy chystám psát recenzi a tak je zkoumám, jak můžu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    3

    Také jsem si koupil Cykloturistický průvodce 1:75000 a Smartmaps 3 Locator TM50 Komplet. Cykloprůvodce je good, až na problém exportované trasy ve formátu .gpx - po zpětném importu se trasa vždy importuje jako automobilová - nejkratší. S locatoru na PDA jsem tak trochu rozčarovaný. Na kolo super, ale k turistice a geocachingu docela nepoužitelný. I při vypnuté statické navigaci mi rotace mapy a navádění funguje spolehlivě až při rychlosti okolo 4 km/h, což je už dost rychlá chůze. :? Pod tuto rychlost sem tam problikne naváděcí šipka, pohybuje se pozpátku, stejné je to samo u kompasu.

    Tak už existuje aktualizace Smartmaps Locator 3.3.7, která výše popsané vše opravuje včetně zobrazování souřadnicového systému. Takže je to :yes:

    Změny ve verzi 3.3.7:

    úprava Menu - v menu Mapa je Výběr mapy, zámek vrstvy přesunut na Výběr vrstvy
    nové zobrazení bodů zájmu v mapě - text, ikonka nebo obojí, možnost nastavení barevného pozadí (Body/Zobrazit)
    možnost vypnout omezení citlivosti GPS - pro geokešink (Volby/Funkce/Různé)
    celoobrazovková klávesnice - jako tlačítko u textového pole
    možnost vypnout klávesnice (Volby/Zobrazení/Různé)
    volba barvy včetně předdefinovaných základních barev
    možnost vyvolat a skrýt menu ťuknutím na mapu (Volby/Zobrazení/Menu)
    odladění funkčnosti pro nové Mio Moov
    oprava chybek a drobná vylepšení
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    a po vypnuti v sirfu, zapnuti SM, a opetovne kontrole v sirfu je SN zapnuta ci vypnuta?

    vyreseno:

    možnost vypnout omezení citlivosti GPS - pro geokešink (Volby/Funkce/Různé)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od kubisz
    a po vypnuti v sirfu, zapnuti SM, a opetovne kontrole v sirfu je SN zapnuta ci vypnuta?
    Tak to jsem nezkoušel, ale již je to vyřešeno.. viz editace mého příspěvku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Bud delam neco spatne nebo co, ale SM mi na turistiku nejak nechodi, jak bych si predstavoval. Jak tu zaznelo, na kolo asi super, ale k turistice a geocachingu docela spatny. Rotace mapy a navadeni mi funguje spolehlive az tak pri rychlosti okolo 4 km/h, pod tuto rychlost nic, stejne tak i kompas. Mel jsem kdysi verzi 2, nyni jsou koupil 3, dnes stahnul 3.3.7 a dela to porad to same. Kdyz chodim v terenu, tak abych zobrazil aktualni pozici, kde prave jsem, musim vypnout a zase zapnou PDA, aby se aktualizovala pozice GPS a pak se i spravne zobrazi poloho na mape. Jinak mam tedy ASUS P526, pred tim ASUS A636N. A jelikoz jsem s tim zatim moc nepracoval, neznam moc, co jak nastavit, takze muzu neco delat spatne samozrejme ja. Tak uvitam pripadne rady, jak SM spravne pouzivat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    SPM SPM je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    182

    Citace Původně odesláno od Hunter
    Bud delam neco spatne nebo co, ale SM mi na turistiku nejak nechodi, jak bych si predstavoval. Jak tu zaznelo, na kolo asi super, ale k turistice a geocachingu docela spatny. Rotace mapy a navadeni mi funguje spolehlive az tak pri rychlosti okolo 4 km/h, pod tuto rychlost nic, stejne tak i kompas. Mel jsem kdysi verzi 2, nyni jsou koupil 3, dnes stahnul 3.3.7 a dela to porad to same. Kdyz chodim v terenu, tak abych zobrazil aktualni pozici, kde prave jsem, musim vypnout a zase zapnou PDA, aby se aktualizovala pozice GPS a pak se i spravne zobrazi poloho na mape. Jinak mam tedy ASUS P526, pred tim ASUS A636N. A jelikoz jsem s tim zatim moc nepracoval, neznam moc, co jak nastavit, takze muzu neco delat spatne samozrejme ja. Tak uvitam pripadne rady, jak SM spravne pouzivat.
    No, já bych viděl tady problém spíš v GPS... obzvlášť, pokud tam máš zapnutou statickou navigaci, tak právě takhle se to projevuje (v mojí to ani nejde vypnout, takže s tim občas běham sem a tam :-D )
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    v 636ce myslim SN vypnout nesla, ale P525 zadnou nema, takze je potrebas jeste napsat, co mate za GPS modul...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. GEOCACHING
    Od grenade8977 v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-02-2011, 15:25
  2. Geocaching
    Od Mashe v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 25-08-2009, 18:55
  3. geocaching a ozi...
    Od kubisz v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-04-2008, 08:24
  4. M700 a Geocaching
    Od Frida007 v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-10-2007, 17:26
  5. Ozi je pro geocaching nepoužitelný
    Od Naj_ce4you v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 04-10-2006, 20:53