Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 21 z 46 PrvníPrvní ... 11192021222331 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 301 až 315 z 677

Téma: HTC Hermes (TyTN) - MRH 9.0 Valerian

  1. #301
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    51

    No zatím nejásejte .Ještě jsem to neotestoval v provozu.Odpoledne jedu na víkend pryč, takže bude testovačka rovnou naostro (120km navigace s hudbou ).
    Zavírání je nejspíš bezpečnostní záplata 6.1 ROM proti pádu/zatuhnutí z důvodu nedostatku RAM. Zkusil jsem ještě do toho SmartMaps (ukousnutí dalších cca 4-6MB RAM) a to už začalo stávkovat..nejdřív cca 6sec nic, pak trhačka a následně vše na pozadí zavřeno a SM běželi zas krásně..

    Jinak pro porovnání : na 6MB PP od MRH (na 5.5) se mi již při zpuštění mChatu jako 3-tí aplikace vše ostatní zavřelo, takže rozdíl tu je!

    Rozdíl v rychlosti jsem zatím nepostřehl (banchmark jsem zatím ještě nikdy nedělal,tak nechci mystifikovat ) - protože používám SPB MShell a ten neduh s rychlostí odstranil již na WM5.... ale i při pokusu jít přez START/settings/system..nebo connections, zpuštění knihy jízd v EXCELu atd..mi to přišlo stejné jako s 6MB.

    Nepoužívám 10 programů naráz,ale 2-4 veliký, takže pro tento účel bude nejspíš 4MB PP lepší..níž asi nemá cenu testovat .
    Uvidím ještě po přijetí hovoru. Pokud mi běžel TT a PM tak mi to většinou přestalo reagovat a nešel ani zvednout/položit hovor ..holt TyTNek má málo RAMky..
    Doufám, že se na mě MRH nerozlobí, že si upravuji jeho poctivou namáhavou práci! - moc se omlouvám, jen hledám východisko z problémku,který mě trápí
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #302
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    186

    Silno rozmyslam aku ROM dat do mojho milaska.Odporucite mi nieco normalne?Bikini rom sa mi nepozdava dost blbne co sa tyka daileru.Niekto mi vola a nezobrazi sa nic len fon zvoni.MRH nechcem koli RAM.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #303
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    51

    SIce to sem nepatří, ale je pravda že ta RAM je u MRH ROMek opravdu jediná bolest .Sestavení a customizace je od něj na "1+". S Doporučením je to těžké - záleží na využití.Vyzkouším tu upravenou 4MB PP a uvidí se.Je možné, že by v mém užívání fungovala stále dobře i s 2MB, ale zatim nemám čas testnout, jestli to jde a jak by se chovala.
    Ahoj všem a hezký víkend.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #304
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od hall80
    No zatím nejásejte .
    Nie, nie, nejasám. Ja som tento problém nepocítil.

    Vo všeobecnosti platí: čím menšia PP, tým nižšia stabilita a rýchlosť, ale tým viac voľnej RAM. Opačne - čím väčšia PP, tým vyššia stabilita a rýchlosť, ale menej voľnej RAM. Ide o to, aby sa výrazne neprejavil pokles rýchlosti a aby sa ROM nestala nestabilnou. Potom je každá ušetrená RAM prínosom. V každom prípade. Pre každého.

    Aj keď opakujem - tento problém s nedostatkom RAM - nepociťujem, môžem skúsiť flashnúť MRH s 4MBPP. Sa skúšku nič nedám a keď to nesplní moje očakávania, tak pôjdem naspäť na 6MBPP, resp. 8MBPP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #305
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    51

    Tak zatím to vypadá, že zmenšení PP na 4MB se projevilo na rychlost negativně .. Ještě to otestuji - přidám na FILECHACHE atd - zatím se víceméně WMka probouzeli po instalaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #306
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Po krátkom testnutí PDAcorner a nového PDAviet buidu (nebol som s nimi spokojný) som sa vrátil k MRH 5.7. Tentoraz 4MBPP. Po cca 1 dni testovania mám subjektívny pocit, že sa zmena veľkosti PP neprejavila na rýchlosti, ani na stabilite.
    I keď som odinštaloval Home a testujem Mobile Shell.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #307
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    No nazdar chlapi, jsem na dovolené, tak na to teď trochu kašlu, nebo by mě manželka fakt už zabila (a to ještě nemá ani páru, že jsem si potajnu mezitím vytvořil MRH 6.1). Tak a teď k problémům, které zmiňujete:

    1) Nedostatek RAM - zatím jsem po dobu existence Windows Mobile 6.1 nenarazil na zmiňovaný problém s nedostatkem RAM (a to je TyTN moje pravá ruka). Hermes je ale se svou malou hodnotou RAM a konceptem (i podělaná HW klávesnice vyžaduje ovladač v paměti) na běh 1-2 velkých programů, na víc jak 2 to moc není. To je bez diskuze. Zkuste případně naopak ZVÝŠIT PAGEPOOL telata - protože jak správně podotkl Peter, tak stránkovací soubor je právě pro případy kdy nestíhá RAM - ta jej použije jako berličku, takže opravdu to má vliv na vyšší stabilitu, která je pro běh velkých programů právě tolik potřeba! Musíte se holt ale smířit s tím, že pokud používáte TyTN primárně jako navigaci nebo podobné, tak to nebude žádná sláva a všechno je něco za něco.

    2) Přehrávání videa - Funguje skvěle, už jsem na dovolené odkoukal přes 3 filmy a několik dílů seriálů. Používejte CorePlayer, tj. TCPMP (stejní tvůrci, stejný soft, akorát za peníze, protože se na něm neustále maká a funguje). Přehrává bez kostiček i filmy neoptimalizované pro PPC. Navíc video je docela žrout paměti a do toho se mi pravidelně míchá synchronizace, hovory atp. a stejně RAM funguje.

    3) Ad nové buildy - A zase jsme u toho samého - nové buildy (nepřímé portace s Kaisera ap.) používají BigStorage XIP se kterým byl problém již u WM 2006! Je to modifikace, která se neprojevuje na všech HTC Hermes, ale na malém procentu. Každopádně je to tak, že tento build není stabilní na 100% a tak jej nepustím mezi lidi! Mě osobně se ..226 sekla asi po 2 hodinách a to 3x - a věřte, že to nasere, když do ní investujete několik hodin práce! A právě u někoho se tento problém neobjevuje nejspíš proto, že nenastanou vhodné iniciační podmínky a to u mě, kdy používám Hermes ve velkém spektru, je hned

    4) Ad MRH 6.1 - je založeno na přímé portaci z HTC Kaiser, je stabilní, ale žádné extra vizuální změny - pouze spíš infrastrukturální změna. Až se dostanu s notebookem někam na pokrytí UMTS, tak zkusím uploadnout, ale to bude ještě jó přemlouvání ("Vždyť máme dovolenou! A sliboval jsi, že toho o dovolené necháš!)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #308
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Uži si dovolenku a manželku, ale na 6.1 sa teším.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #309
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    51

    Ahoj dovolenkáří ..
    Jen upřesňuji proč jsem měnil PP na menší:

    - systém mi při každé větší operaci (i blbej přepočet trasy) killnul hudbu na pozadí (včetně případných dalších programů). Po zmenšení PP se sice trošku protahuje reagování po SoftResetu,ale po vzpamatování je to dobré - až na občasné jakoby zaváhání,kdy třebas 3sec nedělá nic ..Na stabilitě se to nijak neprojevilo, ale na problému se současným během navigace/hudba ano. Ještě mi nikdy nic sám nezavřel.
    Bohužel problém s příchozím hovorem při navigaci+hudbě s tím, že systém nereaguje ANI NA STLAČENÍ TLAČÍTEK PŘÍJMU/ODMÍTNUTÍ HOVORU se nemění. Možná se paradoxně trošku rychleji vzpamatuje. Pokud používám pouze jeden z nich, je všechno v poho.
    U origo WM6 ani u lemer WM5 to nedělalo. Při hovoru se stopla hudba a shodil zvuk i obraz TomToma a dal se přijmout hovor.Po ukončení se vše samo zase zaplo.
    S PP 4MB se nějak přijmout hovor nedá,ale po ukončení hovoru(nepřijatý hovor) se to s 4MB PP rozběhne. S 6MB ne. A ž po nějaké době se jakoby telefon probere, zapípá nepřijatý hovor..ale killne player.
    Toť k PP

    PS: v dřívějších versích MRHčkových superromek býval equalizer (ne ten WOW,který mi přijde že hrozně skreslí zvuk)..nevítě někdo jak se jmenoval a kde jde postáhnout

    Diky a ahooj a MRH pěknou dovču, na ROOMku se těším taky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #310
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    33

    Taky preji aby sis uzil dovolenou !
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #311
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Chlapi kurňa dík, ale tohle posílejte když tak soukromou zprávou, protože moje dovolená je hodně off topic!

    Dnes zkusím upload MRH 6.1, uvidím, jestli dole ve vesnici je UMTS
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #312
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od MRH
    Chlapi kurňa dík, ale tohle posílejte když tak soukromou zprávou, protože moje dovolená je hodně off topic!

    Dnes zkusím upload MRH 6.1, uvidím, jestli dole ve vesnici je UMTS
    Tvoje dovolená je naopak hodně ON-topic, jelikož se každý třepe na to abys už byl zase normálně ON-line
    Ale nenech se zviklat, je třeba vypláchnout mozek. To pak budou ROMky!
    S_M_A_Z_A_T
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #313
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    No chlapi, teď jsem byl dole ve městě (žena nemá ráda, když tomu rady říkám vesnice) na obědě, pod pařátem notebook, v druhé ruce TyTN vyhlížejíc 3G signál a ono nic! A přes GPRS vám to tam cpát nebudu

    Pozitivní ale je, že zítra frčím na skok do Prahe, kde mám naštěstí mnohem kvalitnější konektivitu, tak se těšte, ale na druhou stranu nic přeborného nečekejte. Teď testuji 8 MB PP a stabilita vs. rychlost docela dobré.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #314
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    51

    Ajajaj...8MB ...tak snad mi poběží aspoň kalkulačka ...né si dělám srandu...jsme rozhodně v očekácání ..Každopádně to vypadá, že 4MB PP je pro 6.1 málo :sarcastic: ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #315
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    PROBLÉMY S PAMĚTÍ!!! VYŘEŠENO

    Tak a nedělá to moje ROMka, ale je to nativní funkcionalita nové verze HTC X-Button!

    Zakombinuji do nové ROM, ale pro Ty z vás, koho to megaštve už teď:

    Volba 1: Zakázání AutoKill funkce
    Kód:
    HKCU\Software\HTC\TaskManager
    Změňte hodnotu "EnableAutoKill" na 0. (výchozí je 1).
    Volba 2: Změna AutoKill mezní hodnoty pro uvolnění paměti
    Kód:
    HKCU\Software\HTC\TaskManager
    Ponechte "EnableAutoKill" na 1.
    Změnou hodnoty "MemoryThreshold" z výchozí 0x900000 (hex) na něco menšího jako 0x300000 (hex)
    Toto nastaví AutoKill pokud Vám zbývá 3.1Mb volné RAM
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 21 z 46 PrvníPrvní ... 11192021222331 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC TyTN (Hermes) - rozebrání
    Od jcerny v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-12-2007, 14:37
  2. HTC Hermes (TyTN) - aktivace interní GPS
    Od Nesli v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-12-2007, 17:59
  3. HTC TyTN (Hermes) Synchronizace
    Od ROJ v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-09-2006, 07:47