Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Jak odpojit touchpad - hx4700 (hledám ROM 40236-CEOS_AKU_3_5_2.rar)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    3

    Na mém hx4700 přestal fungovat touchpad, resp. občas (poslední dobou stále častěji) se chová, jako by byla držena šipka dolu, nebo střed. Takže se rozbaluje menu a potvrzují volby, které nechci. Touchpad jsem vlastně nikdy nepoužíval, vždy ovládám hx-ko stylusem, do opravy v servisu se mi tedy investovat moc nechce. Poradí mi někdo jak touchpad odstavit, jde to nějakou změnou v registrech?
    Našel jsem zde i odkaz na nějakou ROM od Kozhury ve které touchpad nefungoval, ale na tom odkazu je už nová verze ve které je to opraveno. Nikde na internetu jsem onu ROM nenašel.
    Nemáte tedy někdo náhodou 40236-CEOS_AKU_3_5_2.rar ?
    Uvítám i jakékoli jiné návrhy řešení.
    Díky.J.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    25

    S tou ROM nevim. Určitě ho můžeš odpojit hardwarově, stačí odšroubovat čtyři šroubečky na zadní straně, sundat černý roh, pak zbytek krytu a vpravo dole uvidíš dva ploché konektory, tak spodní vypoj. Neýhoda je, že to nejde udělat tak aby zůsly funkční tlačítka okolo. Co se týče ROMky, můžeš zkusit vivi kitchen (najdeš na xda-developers) a v ní zrušit dll knihovny v adresáři Windows začínající na NavPoint. Případně je zkus v jakékoliv ROM přepsat (v Total Commanderu by to mělo fungovat) jinou knihovnou, která nebude fungovat. Sice to bude asi hlásit chyby, ale mohlo by to zabrat.

    Regards,
    Wexx
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    25

    Anebo lze relativně jednoduše modifikovat jakoukoliv existující ROM:
    http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=2115047&postcount=492
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    3

    Díky Wexx za bleskové odpovědi.
    Do hardwarového odpojení se mi moc nechce, touchpad nepoužívám, ale okolní tlačítka jo. Asi bych se bez nich v běžném provozu i obešel, ale nešel by udělat ani hardreset ani flashnout jinou ROM.
    Vivi kitchen jsen našel, pokud jsi měl na mysli tohle:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=335422
    ale o vnitřní struktuře ROM a jejích úpravách nevím vůbec nic. A navíc moje AN je dost slabá, takže zhruba chápu obsah, ale nejsem si jist jestli mi neunikají nějaké důležité podrobnosti a tipy. Takže na vlastní úpravu ROM si netroufnu.
    Zkusím v Total Commanderu přejmenovat nebo odstranit dll knihovny, jak píšeš a pak sem hodím výsledek, nebo hlášení chyb.
    Díky J.

    PS: Řešil jste někdo toto opravou v servisu? Kolik stála výměna touchpadu a hlavně jak dlouho to trvalo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    25

    Dobře, tak ta má předchozí řešení byla možná trochu přehnaná. Lze to udělat i naprosto jednoduše v registrech:

    HKLM\Drivers\BuiltIn\NavPoint

    Klíč "Dll" změnit na nějaký nesprávný název. Například: xNavPoint.dll

    Případně jsem na to udělal CAB soubor, u mě to funguje (mám ROM SL61V3).

    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    3

    Hurá, hurá, hurá.... Vyřešeno. Wexx, opravdu mnohokrát děkuji.

    Ale pro ostatní trochu popíšu co a jak jsem zkoušel.
    0. Nejprve jsem udělal kompletní zálohu systému abych se v tom mohl vrtat bez obav.
    1. Dle tvé předchozí rady jsem v Total Commanderu zkusil přepsat NavPoint.dll knihovny v adresáři Windows v hxku - jenže přejmenovat, přepsat ani smazat nešly, resp. se vždy uvedly do původního stavu.
    2. Pak jsem objevil tvůj další příspěvek o úpravě registrů. (mám tutéž ROM) Postupoval jsem podle návodu, přepsal hodnotu v klíči "Dll" - a touchpad nadále reagoval a bláznil.
    Následoval softreset - žádná změna a v klíči se objevila původní hodnota. Celý postup jsem několikrát zopakoval a zjistil jsem:
    když přepíšu hodnotu v klíči, odentruju, uzavřu TC (TC=TotalCommander) - touchpad stále reaguje - znovu v TC otevřu klíč - hodnota zůstala taková na jakou jsem ji přepsal.
    Pak softreset - touchpad pořád reaguje a klíč je na původní hodnotě před přepsáním.
    3. V registrech HKLM\BuiltIn\
    jsem smazal složku NavPoint. Složka zůstala, ale smazaly se všechny klíče uvnitř, takže tam zůstalo pouze "+Přidat hodnotu+ 0 b". Touchpad stále reagoval. Následoval softreset a po něm VÝTĚZSTVÍ!!! :yes:
    Touchpad už nereaguje, složka NavPoint v registrech zůstala prázdná. S tím samozřejmě souvisí nefunkčnost "NavPointMode" (zástupce v Programs - po tapnutí vyskočí hláška že ovladač NavPoint je nedostupný) a stejnou hlášku vyhodí i "SynapticsNavPoint" umístěný v Settings->System. Takže ještě smažu tyhle dva zástupce a možná i celé složky s programem, pokud je někde najdu (asi ve Windows, že ) a bude hotovo.
    4. Takže tvůj připravený CAB jsem nakonec ani nepoužil, ale přesto ještě jednou díky.
    Snad tvoje řešení a můj pokus o popis krok za krokem pomůže i někomu dalšímu.

    PS: Za tu dobu co jsem scháněl info o funkci a možnosti odpojení touchpadu jsem zjistil, že jsem se nepoužíváním téhle skvělé věci dost ochudil o možnost pohodlného ovládání. No nic, když nefunguje, tak je to stejně jedno a tohle řešení ušetřilo nějakou kačku, i když cihla tím trošku ztratila na své vyjímečnosti mezi ostatními PDA.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. velký problém s touchpad na hx4700
    Od iron side v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-06-2005, 17:21
  2. touchpad na hx4700
    Od -Ptr->HX4700 v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-06-2005, 09:52