Prošel jsem půlku světa a projel internet 2x napříč, abych zjistil, že řešení je opravdu málo. 1) je třeba najít kvalitní software, 2) je třeba najít kvalitní zpravodajský zdroj.
1)
a) SPB insight:
V základu verze 1.0 měl několik českých kanálů, které pěkně zobrazovaly vybrané české novinové servery. Bohužel ty se po krátké době staly nefunkční a tak si člověk musel poradit sám. Po nějaké té hodince testování a učení se alespoň základní syntaxe XML jsem se dostal tak daleko, že do této RSS čtečky načtu alespoň nějaké zprávy. Jen se hrozím, kdy zpravodajský server změní formát na svém webu a bude třeba XML znovu překopávat.
Tato cesta není špatná, ale je značně omezená schopnostmi uživatele pohybovat se a správně zapisovat XML příkazy a vytvřet si tak vlastní "feedy". A právě díky tomu mi pěkná část serverů zůstala nedostupná
b) World off-line:
Tohle je software starý bezmála jako samotná PPC platforma. Sunnysoft jej dále upravovat a vyvíjet nebude a tak se člověk opět musí dost omezovat. Nicméně při troše snahy se dá přece jen dobrat k rozumnému výsledku a stahovat kompletní zprávy v nezkrácené podobě.
2)
Když už se doberete k rozumnému programu, zjistíte, že sehnat kvalitní a použitelný zdroj zpráv je také husarský kousek. Po dlouhém hledání jsem našel jen pár zdrojů, které by byly v prosté textové podobě a které by byly s uvedenými programy použitelné.
http://pda.ceskenoviny.cz/
http://aktualne.centrum.cz/pda/index.phtml?sid=163
Rozumný export kvalitních informací třeba ze světa počítačů, počítačových her nebo kultury jsem bohužel nikde nenašel. Vše co je dobré nemá podobu v prostém textu a naopak, co ji má, zase nestojí za moc....
Tento příspěvek má sloužit především všem, kteří mají stejný zájem jako já - tedy v klidu stáhnout informace a offline si je v kompletním stavu přečíst.
Chlapi, jestli jste někdo používáte jiný program nebo máte tip na další zdroj informací, budu rád za každou radu.
---===EDIT===---
MOBIPOCKET READER:
Bohužel vždy vyžaduje přítomnost u PC, což je zase jen práce navíc. Když se dostanete k WIFI, tak bohužel nemáte šanci aktualizovat.
AVANTGO:
Bohužel ještě méně operativní než World Off-line.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stále tedy používám world offline + www.ceskenoviny.cz. HW novinky, Gadgets a jiné zajímavosti bohužel nemám
...nerad to říkám, ale vypadá to, že pokud člověk chce mít kvalitní informace vždy po ruce, bude nutné zaplatit si u operátora datové přenosy.