Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 29

Téma: Widcomm Bluetooth tajemství zbavený

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Podle posledního vývoje se zdá, že na Pocket PC se s jinou aplikací pro Bluetooth než od firmy Widcomm budeme setkávat čím dál tím méně. Takže je ten správný čas povědět si o tomto bezesporu vynikajícím programu něco víc a pomoci uživatelům, kteří si s ním neví moc rady. Umí toho totiž skutečně hodně a osobně si myslím, že byla by škoda nevyužívat všech jeho schopností. Vždyť kdo by se chtěllv 21. století obtěžovat s kabely, že?

    Přečtěte si celý článek
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... jako vždy velmi dobře napsaný článek. Pavle, žasnu nad tvou sbírkou motýlů ... ehm ... vlastně bluetooth zařízení

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    134

    Jen bych jeste ocenil popis instalace na zarizenich s Microsoftim BT stackem, resp. jak se MS BT zbavit a rozchodit Widcomm tak, aby clovek neprisel o zadnou funkcnost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od Arkobad
    Jen bych jeste ocenil popis instalace na zarizenich s Microsoftim BT stackem, resp. jak se MS BT zbavit a rozchodit Widcomm tak, aby clovek neprisel o zadnou funkcnost.
    Jelikoz Widcomm BT je komercni aplikace, jeji dohravani na MDA II je bohuzel tak trochu za hranici... Je mi lito...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    134

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Citace Původně odesláno od Arkobad
    Jen bych jeste ocenil popis instalace na zarizenich s Microsoftim BT stackem, resp. jak se MS BT zbavit a rozchodit Widcomm tak, aby clovek neprisel o zadnou funkcnost.
    Jelikoz Widcomm BT je komercni aplikace, jeji dohravani na MDA II je bohuzel tak trochu za hranici... Je mi lito...
    Ja nechci, abyste tu uvadeli adresu, odkud to stahnout. Ale nejakou teoretickou informaci snad zadny zakon neporusite, ne? Proste jen popis rizik a jejich reseni. To je podobne, jako s drive uvedenym navodem na vytvoreni vlastniho ROM upgrade, kde asi take dochazi v realite k ne zcela legalnim postupum: lide pouzivaji OS-ROMky od cizich operatoru a obsah ExtROM si mixuji z obsahu ruznych ExtROMs od ruznych operatoru - podle toho, kdo jake aplikace potrebauje. A take se jedna o copyrightovany software (KSE TrueFax, atd..), ktery treba T-MobileCZ do ExtROM nedava, ale treba O2 ano a plno uzivatelu si proste tu ExtROM namixuje podle svych potreb. Ano, presne takovy navod k nelegalnimu pocinani jste tu jiz uverejnili! Ale jelikoz jste nerekli, kde stahnout OS-ROM od O2 a kde stahnout obsah ExtROM od vsech moznych operatoru, tak jste vlastne nic spatneho neudelali, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Nema smysl se hadat, jelikoz krome jistych moralnich zabran (OK, dalo by se o tom polemizovat) je tu i zabrana ciste prakticka, a sice ze zadne MDA II nevlastnim, a po zkusenostech s nim a s Phone edition celkove ani vlastnit nehodlam.

    Nicmene mate pravdu v tom, ze ono toho ohledne MDA II je na hrane vic (i kdyz to neni omluva, tak co maji uzivatele delat, kdyz na ne operatori pecou), takze pokud nekdo na toto tema neco sepise, rad to tedy opublikuji.

    Jen bych si dovolil upozornit na jeden dost podstatny detail, ktery ve svem prispevku opomijite. "Uvarenim" nove ROMky se jedinec explicitne zadneho prestupku nedopousti, je jen na nem, jestli pouzije veci free nebo ne. Licenci k operacnimu systemu ma take, takze v tom nevidim zadny problem. Ovsem instalaci Widcomm Bluetooth se tak trochu nekaleho jednani dopousti na 100%.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    795

    Nějak tomu stále nerozumím. Mám tedy bt s msi to znamená, že mám ovládací program blututu od microsoftu. A kdybych si zakoupil ten od widcommu tak by to šlo přeinstalovat?? Dá se vůbec samostatně koupit? Bude fungovat s mym bt? Co je na tom nelegálního? ops:
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od yasmeene2
    Nějak tomu stále nerozumím. Mám tedy bt s msi to znamená, že mám ovládací program blututu od microsoftu. A kdybych si zakoupil ten od widcommu tak by to šlo přeinstalovat?? Dá se vůbec samostatně koupit? Bude fungovat s mym bt? Co je na tom nelegálního? ops:
    Spolecnost Widcomm ke svym BT modulum nabizi vyrobcum HW vlastni ovladaci software. MDA II ma pravdepodobne BT od nekoho jineho, takze tenhle pekne vypadajici program nema (nebo ho nechteli, aby to bylo levnejsi, nevim). Samostatne koupit nejde.

    To, co lidi kolem XDA-developers udelali je, ze vykuchali ROM ugrade pro nejakeho iPAQa a udelali z toho instalaci pro MDA II. Coz sice funguje, ale jelikoz nemas Widcomm BT jaksi v cene, nemas k nemu licenci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    132

    Myslim, ze nic neporusim, kdyz napisu, ze se toto tema take resi tady:http://en.pdamobiz.com/en/forum/foru...sp?TID=32&PN=1
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    15

    Mám hx4700 a u stolního PC myš Logitech MX900 (ta má bluetooth vestavěný v dobíjecí kolébce). Stáhnul jsem si z webu logitechu novou verzi SW k myši (SetPoint - cca 50MB). Pres MSCONFIG jsem zakazal spousteni LogitechEasySync. V tray je klasická BT ikona, hlásí se jako WIDCOM Bluetooth Software 3.0.1.913. Hardware jako Bluetooth wireless hub. Bluetooth jsem zprovoznil během pár minut. (Konfigurace v záložce Local Services a poté restart) Spuštěné služby Serial port - pro ActiveSync, Network Access pro přístup k síti a na net, Headset - zvuky namísto z iPaqu se ozívají z PC (ekvalizér u hx4700 nepoužitelný - funguje jen když zastrčím sluchátka :-0 ) Nadetekoval i PIM item transfer a PIM synchonizaci, nezkoušel jsem - zatím mi stačí activesync. První tři uvedené mám spuštěné bez problémů současně. Stalo se mi že v okamžiku kdy jsem měl zaplý BT network access a dal jsem ipaq do cradle (v AS mám také povolen přístup na síť) a poté jej vyndal a zkusil znovu zapnout network access tak se ipaq snažil navázat spojení s BT, trvalo to doost dlouho a pak nahlásil abych si zkontroloval zda mám zařízení zapnuté a v dosahu. Přitom headset jel nornálně. Pomohl až reset iPaqu.null
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    3

    Děkuji za pěkný článek, jenom nerozumím situaci kdy popisujete připojení pocket PC pomocí BT k telefonu za účelem připojení k internetu. Vždyť by to mělo být naopak pocket PC by měl sloužit jako bezdrátový modem pro ostatní zařízení např. PC. Jirka
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Citace Původně odesláno od Lewis
    ... jenom nerozumím situaci kdy popisujete připojení pocket PC pomocí BT k telefonu za účelem připojení k internetu. Vždyť by to mělo být naopak pocket PC by měl sloužit jako bezdrátový modem pro ostatní zařízení např. PC. Jirka
    A kde by se to v PDA vzalo? Pokud nejde o MDA, XDA, DP souhrne Phone Edition, ktere v sobe maji GSM a GPRS modul, musis se nejak k siti pripojit. A prave mobil s GPRS spojeny pomoci BT s PDA je jednou z moznosti.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    3

    Jasně díky, pletu si dojmy s pojmy v tomto případě pocket PC s mda. Mám mda III a proto mám pocit, že všechna tato zařízení se nějak připojují.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    TAU TAU je offline
    Nováček
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    2

    Mam též jeden dotazek, zajimalo by mě co musim nastavit ve WinXP na PC popr. jakou aplikaci spusti abych mohl vyuzit zminovanou funkci: "Prohlížet si soubory na vzdáleném zařízení (Browse files on a remote device)". Nejak nejsem schopen se pripojit k PC natoz se probirat nasdilenymi adresari na PC. Diks
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    PC a PDA spolu spojíš pomocí ActiveSync (kabel, kolébka, IR, BT, WiFi). Dále pomůžou třeba pluginy do Total Commandera v PC - více zde.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-01-2009, 00:41
  2. Návod: Widcomm Bluetooth stack 1.5 pro MDA/XDA 2
    Od yasmeene2 v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 26-11-2006, 13:52
  3. Widcomm bluetooth stack pro MDA Compact
    Od mousefromhouse_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 30-10-2005, 15:10