Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 4 z 4

Téma: Opet VS 2005 (VB. NET) - filenotfoundexception

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    230

    Ne, nechci se zase stupidne ptat jako vul, ale objevil se jeden problem, se kterym si skutecne nevim rady.
    Programuju jakysi primitivni finger-friendly file manager, takze prochazeni slozek a otevirani souboru.
    Prochazeni slozek funguje v pohode, ale nefunguje mi otevirani souboru.
    Nenapadlo me, jakou funkci pouzit pro otevreni souboru, dokud jsem jakymsi zpusobem neobjevil microsoft.visualbasic.shell(path as string). Velice jednoduche - napisu do toho cestu k souboru a on se mi otevre. Jenze to jaksi nefunguje...
    Blbe se mi to bude vysvetlovat, tak aspon prikladam screen, kde muzete videt, ze v promenne "cesta" je ulozena spravna cesta (jako string) k souboru, ale i presto mi to vyhodi chybu. Kdo v tom nekdy programoval, tak se rychle zorientuje a pochopi, co je za problem.
    http://lukasklika.cz/imgs/error.png
    Dekuji za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    No Shell urcite provede ShelExecute:


    Zkusil bych celou cestu dat o uvozovek.
    """Moje cesta k souboru"""
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    230

    Asi jsem to poradne nepochopil...
    Mam promennou cesta, ktera je typu string a je v ni ulozena hodnota napr. "\cesta\k\souboru.txt" a tu pak vlozim do toho shellu, takze ve vysledku se vlastne provede toto: microsoft.visualbasic.shell("\cesta\k\souboru.txt" ). Tam neni co vic uzavirat do uvozovek.
    I presto, ze pozadovany soubor existuje, dostanu filenotfoundexception.

    A muze mi nekdo prosim poradne popsat, co presne funkce shell dela? Ja jsem si myslel, ze slouzi pro spousteni programu a otevirani souboru podobne, jako kdyz na soubor jednoduse klepnu v nejakem pruzkumnikovi. Tj. kdyz chci otevrit txt, otevre se mi v defaultnim textovem editoru apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Zax: Ne, nepochopil jste to - vase uvozovky ohranicuji pouze literal ve VB.NET. Ja po vas chci, abyste primo funkci predal cestu v uvozovkach - pokud se nepletu, ve VB.NET se *znak* uvozovka do literalu vlozi zdvojenim uvozovek - tedy tak, jak jsem psal.
    """cesta\k\souboru.txt"""

    Jinymi slovy - Vy ted funkci predate cesta\k\souboru.txt a ja chci, abyste predal "cesta\k\souboru.txt".
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. E-Ten M700 - opet nejede GPS
    Od Fanda75 v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-02-2009, 22:05
  2. Opět bluetoth handsfree
    Od Isomil v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-12-2008, 23:40
  3. Opet AS
    Od Rhinos_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-06-2006, 12:59
  4. Pro moderatory - opet
    Od Ondraseeek v sekci Provoz FÓRA
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 17-01-2006, 09:34
  5. CallHistory - opět
    Od nobody_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-11-2005, 19:25