Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Jaký skener na mapy by byl nejlepší?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    42

    Ahoj cestovatelé,

    jaké máte zkušenosti a tipy na šikovný skener na velké mapové listy?

    Před pár lety HP dělalo skenery (Scanjet 4600, 4670), které se položily na dokument ze shora a skrz průhledné okno bylo vidět co se skenuje. To se zdá jako ideální řešení, bohužel se asi 2-3 roky nevyrábí, následník tohoto zvláštního typu není.

    U všech ostatních, klasické stolní konstrukce, vadí zvýšený okraj okolo skenovací plochy; víko by šlo odstranit. Je nějaký skener se zcela rovnu horní plochou?

    Zajímavý poměrem cena/velikost je A3 Mustek za 3.000 Kč (ScanExpress A3 USB 1200 Pro).

    Mám asi 50 map, Alpy a Pyreneje, největší kousky jsou 100 x 150 cm, jsem nešťastný při představě jak to vše dostat do PDA. Je to zásoba získaná za 15 let, možná dalších 15 let to budu skenovat;-) Což by ale vlastně postačilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    49

    Ahojky, asi tak pred 5 lety jsem se rozhodoval , ze si budu skenovat mapy a jednotlive casti spojovat v celek, ale vylecilo me z toho fakt, ze zadny stolni scaner ti nenaskenuje tu mapu dokonale. To znamena,ze kdyz si budes skenovat napriklad mapu s pravouhlou souradnicovou siti, nikdy nedocilis toho aby ta sit na skenu byla opravdu pravouhla :-(. Je to dano mechanikou pristroje, dale je problem to sklo a atd... Mozna ti to nebude vadit pak samozrejme skenuj, ale me to vadilo dost, tak jsem se na to vykaslal :-))) Jedine co by snad melo kyzeny efekt by byl rotujici scaner, ale to jsem nezkousel, nemel jsem mmoznost. Takze asi tak :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Nevím, jestli se Mustek zlepšil, já ho měl cca před 2 roky (normální A4, ne ten A3). Kvalita skenování nic moc, dost velké problémy s ovladači, lampa odešla po 3 měsících (v záruce mně ho vyměnili za novější model, protože ten můj už se nedělal). Ale je takt, že byl laciný : .
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8

    Sháněním a kupováním scaneru bych se nezabýval. Položil bych si jednu otázku: "Kde architekti kopírují projektové dokumentace?" Domnívám se, že v každém městě se najde u nějaké příslušné instituce druh scaneru, který pro takové účely slouží. U nás například zcela určitě. Při prvním pohledu vypadá tak trochu jako mandl. Podobně se s ním i pracuje. Stačí přinést mapu, flashdisk a už to jede. Scan je dokonalý, řekl bych srovnatelný s originálem. Bohužel to stojí nějakou tu korunu a trochu času při kalibraci. Výsledek ale stojí za to. :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    42

    Díky Vbore za tip! Dal jsem tehdy do Googlu, našel Copy General Praha - Brno - Plzeň, prohlédl nabídku, ceník, dotázal se v mailu,

    možnosti skenování máme takové:

    Největší formát A0+, to znamená šířka 914 mm, do délky 1,5 m, do 300 DPI: 119 Kč+12 Kč za soubor.

    Nyní na webu ceník nemají, ale nějaký kalkulátor ceny, snad příliš nezdražili, nově je uváděná šíře až 1050 mm. Než týden spojovat pomačkané kousky plachty z A4 skeneru, je 130 Kč velmi přijatelné.

    ...nicméně eMule a Rapid dostaly přednost, i našlo se co bylo potřeba
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    24

    obecne vzato mohu tento postup (pres profi copy centra) jen doporucit. Zatim jsem narazil jen na ochotne lidicky (obsluhu) a vymysleli jak to nejlepe provest, treba i skladali mapy tak, aby se jich vic veslo na 1 scan...
    Jen snad jeste doporuceni - toto je nejlepe provest s uplne novou mapou (cili myslet na to vzdy kdyz mapu porizuji, ze bych ji mel co nejdrive nechat nascanovat), poskozeni v lemech u pouzivane mapy se samozrejme profi scannerem nezbavite...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jaký český výrobce má nejlepší navigaci?
    Od Grachus_ce4you v sekci Jakou si vybrat / koupit navigaci?
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-08-2007, 18:42
  2. Jaký navigační soft nebo mapy pro Kanadu?
    Od Diver_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-08-2005, 09:09
  3. Nejlepší free program na mapy
    Od simir_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-06-2005, 12:38
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-05-2005, 13:27