Přeji hezký den!
Hned na úvod dávám vědět, že jsem na poli PDA zelenáč.
Dostal jsem za nulovou cenu tento přístroj :
Kamarád si ho nechal poslat přímo z Asie, ale jak to tak bývá nějak se mu přestal líbit. A není divu. Obě dvě baterie, které byly přiloženy, velice rychle ztratily kapacitu. Vydrží tak 20minut, ale bez SIMky. Telefonovat se s tím nedá, protože vždy zabliká display a telefon se vypne. S vloženou SIM se bez napájení po kabelu nezapne.
Z krabice ani z těla přístroje jsem nezjistil o přístroji žádné podrobnosti. Našel jsem sice na netu tuto
stránku, podle které jsem usoudil, že se asi jedná o přístroj Cool A818 PDA nebo DOPOD A818.
Sice se na stránkách výrobce se píše, že vše funguje bez ovladačů, ale moje WinXP po připojení pomocí microUSB kabelu nějaký ovladač požadovaly. Nějaký jsem tedy na netu našel (TECNO USB Driver), se kterým se zařízení nainstalovalo. Pak jsem se TO pokusil připojit k PC, abych to zkusil s MicrosoftActiveSync, ale bez úspěchu - žádné spojení se nepodařilo navázat.
Zatím mi funguje jen posílání souborů do paměti přístroje (kartu v něm nemám) přes BlueTooth nebo ve vypnutém stavu při napájení přes USB.
Chtěl bych se tedy optat, zda má někdo nějaké zkušenosti s tímto přístrojem?
Uvažuji o tom že bych si k tomu pořídil paměťovou kartu, předělal to na nabíjecí mikrotužky a používal to jako přehrávač. Ale kdyby fungovalo spojení přes ActiveSync bylo by to lepší.
![]()