Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 9 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 133

Téma: Dynavix 7 verze 2.3 - obecné zkušenosti, rady...

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    88

    Citace Původně odesláno od HELEKAL PETR
    I když na druhou stranu mi neustále zůstává to proklatě zpoždění navigace proti reálu, nevím jestli je to softem nebo tím že mám kombinovanou GPS a port nestačí chroustat zároveň data z GPS a TMC, no každopádně tuto věc dále referuju jako chybu
    Podle mne to je tím, že ta gps má zapnutou statickou navigaci, takže jakoby pořád průměruje pozice a je tedy pozadu.

    Zpozoroval jsem to při přechodu na Váš gps modul z modulu, který statickou navigaci neměl a to zpoždění je patrné i u ostatních navigačních programů. TMC (které mi mimochodem v dynavixu 2.2 nefunguje vůbec-zprávy načítá, ale události nezobrazuje) na to nemá vliv. Není to zase až tak hrozné, jezdit se podle toho pořád dá, jen by to chtělo, aby se instrukce hlásily dřív.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    195

    Citace Původně odesláno od mstenchl
    Hm, mi včera technická podpora sdělila, že oficiální verze 2.3 bude dostupná dneska, nejpozději začátkem příštího týdne. Spíše, co tam chtěji pořád měnit, když nová navigace už obsahuje verzi 2.3 a na shopu Dynavixu je už tato verze pro PDA k dispozici taky. Cena Holiday, kterou jsem kupoval v únoru je nyní o dost levnější...
    Jde hlavně o to vychytat mouchy které se objeví těsně před či těsně po vydání verze s tím aby byly v další verzi ( buď 2,4 nebo Dynavix 8) již ošetřeny a upraveny ku prospěchu uživatelů. Tedy pokud se zkrátka vyskytnou problémy po vydání nové verze aby tyto byly podchyceny pro další update a mohly se upravit či vysledovat proč k nim dochází
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    to HELEKAL PETR:
    nějak jsem nepochytil myšlenku. Když už jste tiskový mluvčí Telematixu, nemohl by jste to vysvětlit nějak lidsky, srozumitelně? Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    195

    nejsem tiskový mluvčí nikoho, jen říkám že navigace je pořád ve fázi testování, protože s ní jezdím a samozřejmě pády a chyby hlásím dál, no a hold když se napíše verze navigace, vydá se tak se hold musí posbírat i data s problémy aby byla možnost je v dalším updatu spravit.

    Viz mail pana Tvrzského

    "Vím, že jsem Vám sliboval vydání nové verze dříve, dopadlo to řekl bych klasicky, ale tentokrát spíše zafungovala salámová metoda, kdy jsme vždy chtěli ještě něco dodělat a pak nám to celé trvalo o dva měsíce déle. Snad to zdržení bude stát za to. Nová verze má oproti minulým:

    - nový hlas namluvený hercem Pavlem Liškou
    - manažer zakázaných bodů na trase (body mohou být zakázány jen "pro tentokrát" nebo trvale; ulice, kde se takové body vyskytují pak Dynavix bere jako neprůjezdné)
    - funkci objížďka (najít alternativní) - Dynavix přepočítá trasu tak, že cca 2,5 km z předchozí trasy považuje za téměř neprůjezdné
    - body zájmu na trase - lze vyhledat jakýkoli předinstalovaný bod zájmu "v okolí" vypočtené trasy
    - jiný způsob ovládání navigace v simulačním módu - nyní se po vypočtení trasy objeví v layoutu tlačítko, kterým se simulační průjezd spustí rychle, spustí pomalu nebo zastaví
    - Dynavix obsahuje volbu záznamu trasy, kde lze odlišit služební a soukromou jízdu; log trasy se pak uloží do souboru *.csv, který lze snadno dále zpracovat v excelu či lecčem jiném
    - nastavení, které druhy POI se budou zobrazovat
    - rychlejší výpočet trasy
    - mapa Evropy má teď standardně nainstalované mapové seskupení CZE+SK+PL+A+GE+MRE, zbytek je na DVD; tohle sice stále není ideální, nicméně je slušná šance, že hodně uživatelů nebude muset drtivou většinu času mapy přepínat. DNX8 problém jistě vyřeší, nebo ho vyřeší ještě jedna meziverze DNX7:-(
    - voda v 2D mapě má vlnky :-)
    - a taky jsme podle mého spravili dost chybek předchozích verzí, zdá se mi, že Dynavix teď vydrží déle:-)

    Zachovejte nám přízeň, s pozdravem

    Ing. Tomáš Tvrzský"

    doufám že je to srozumitelné a pochopitelné pro všechny

    PS: Sorry že se někteří snaží pomoci a druzí z nich hned kriticky dělají tiskové mluvčí ( zažádám si aspoň o toto místo, dále čekám že budu nařčen že vlastním v a.s. Dynavix podíl)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    Vážený pane Helekale,
    děkuji za vysvětlení, lépe předání e-mailu pana Tvrzského. Nějak mě prakticky není jasná funkce objížďka, taktéž jsem nepochopil, že není ani slovo k dodělání upozorňování na radary. No, uvidíme až bude vidět co.
    Ale já měl na mysli něco jiného a pokud to bylo pochopeno za neomalenost, omlouvám se, nebylo to tak myšleno. Nějak jsem nepochopil a potřeboval jsem vysvětlit skutečnost, že verze 2.3 v PNA byla venku na Apríla (přitom to prý apríl nebyl) a pro PDA se neustále ladí a piluje.
    Jinak, abych pravdu řekl, když už není diskuse s výrobcem, díky Bohu alespoň za tiskového mluvčího, lépe řečeno předávače e-mailů. Tedy ještě jednou, děkuji -)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    195

    asi takto řekl bych. dokonce to už bylo na některěm vláknu napsáno a nebylo to zrovna z navigace Dynavix ale jině, Vašimi slovy, prěmiové navigace. Verze pro PNA je dodělána podstatně rychleji z toho důvodu, že PNA má jen velmi málo dalších programů kterě mohou program navigace ovlivnit, tedy jaksi je již počítáno s množstvím a velikostí paměti kterou která aplikace spotřebuje. To ale není u verze pro PDA až tak možně protože do PDA si každý nainstaluje svě oblíbeně programy a jak známo co uživatel to jiná kombinace aplikaci , že jo. No a proto asi je verze pro PNA již venku, kdežto aplikace pro PDA se neustále vylaďuje aby fungovala na všech možných PDA a s různými programy, přece nechcete aby Vám někdo nakazoval jakě PDA si máte koupit. To by jsme za pár let taky mohli všichni jezdit jedním typem auta s jednou motorizací a výbavou. Ale stěžujete si tu na Dynavix a mě by zajímalo jestli takto diskutujete I o navigaci TomTom, že ještě není v oběhu verze 7 pro PDA, když verze pro PNA je již dost dlouho v oběhu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    Vážený pane Helekale,
    musím Vám sdělit, pro Vás možná novinku. Velký Tomík mě, na rozdíl od Dynavixu, nezajímá, a to ani trochu.
    S pozdravem
    Dynavixu zdar!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    69

    No o tom, že Dynavix padá opět od verze 2.1 se ví již dlouho. Musím říci, že verze 1.6 nepadala. Verze 2.2 padá dále, já jsem to přikládal tomu, že jsou větší mapy a že s těmito mapami by padala i verze 1.6. Včera si kolega koupil a nainstaloval upgrade s novou mapou pouze ČR. Jezdí z Kladna do Prahy a byl zklamán, že navigace spadla. Podotýkám, že přecházel z verze 1.6. Já uvidím až bude nová verze 2.3 venku a budu si ji moci vyzkoušet.
    Co se týká radarů, tak jich tam kolega nahnal asi 1500. Co bych viděl jako trabl je, že bohužel při pádu dynavixu se jízda neuloží do knihy jízd.
    Jinak podle některých informací které byly zveřejněny na tomto fóru bude mít Dynavix 8 přepracované navigační jádro, takže chápu, když programátoři makají na novém Dynavixu a verzi 7 vylepšují, ale nemají jako prioritu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Citace Původně odesláno od HELEKAL PETR
    - funkci objížďka (najít alternativní) - Dynavix přepočítá trasu tak, že cca 2,5 km z předchozí trasy považuje za téměř neprůjezdné
    Tak to teda srozumitelné fakt není... Co je to "téměř neprůjezdné"? Z hlediska navigování buď něco je průjezdné nebo není, ale "téměř neprůjezdné" je IMHO kokotina.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Asi tak, že a angličákem tam projedeš, ale normálním autem nebo tirákem ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    No tak to jsem rád, že na nás nemajetné Dynavix taky myslí . Tak až se tu dočtu, že to konečně přestalo padat, tak třeba prubnu trial verzi. Zatím ale jako perspektivnější vidím Sygic Drive, resp. jeho novější variantu McGuider.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    tož vážení přátelé a uživatelé navigačního softu s názvem Dynavix, na web stránkách stejnojmenného výrobce jsem objevil ke stažení update na verzi 2.3. Konečně, jdu na věc a zítra testnu.
    Jenom mě překvapuje, že e-holub nic, asi se mu nechce lítat….
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    takže jsem nahrál a nějak nevím.
    Několikrát mě to zatuhlo, sice jsem byl v režimu, kdy jsem si s tím jenom hrál a to i dříve bylo méně stabilní, ale pak jsem šel do auta se napojit na anténu TMC. Taky jsem zatuh, stačilo dát „alternativní trasu“. Když jsme u této funkce – považuji řešení za dobré, ale ve své podstatě nevyhovující. Potřebuji zadat vzdálenost zakázaného úseku – tato možnost není. A když jsem se zmínil o TMC – taky nedostatek. Popis událostí to píše anglicky (ne, že by mě to zas až tak moc vadilo, ale když cizí navigace mě toto píši hezky cesky, tak aby česká navigace psala anglicky..). Z režimu simulace mě to nepustilo až pomohl soft reset……
    Je tam možnost „zakázané úseky“ – nějak tomu nerozumím. Nic to nedělá, nic to nenabízí, nápověda taky nic (možná, že jsem to tam v zápalu boje přehlédl). Slibovány byly POI na trase a nějak nic. Sice volba tam je, ale nepřístupná byť trasa je spočítaná…., dokonce ani ve „zkrácené volbě“ se s tímto atributem jaksi nepočítá… Zda se něco udělalo s upozorňováním na radary není zřejmé. Úpravy zobrazování ikon funguje, sice to není zrovna uživatelsky moc příjemné, ale vzhledem k tomu, že člověk s tím laboruje jen občas – budiž. Nový hlas jako alternativa asi jo. Jenom jeho hlasitost je trochu níž (nebo to alespoň na mě dělá takový dojem) než u Marušky (tak jsem překřtil stávající).
    Zatím jsem rozpačitý…. Uvidím zítra v reálu, budu to trápit a trápit…

    K radarům můj názor je, pokud to nebude fungovat totálně uživatelsky příjemně s možností aktualizace z nějakých veřejných zdrojů v lidským formátu (třeba ov2) např. z POI.cz to bude funkce jenom pro to, aby se mohlo říkat, že danou funkci soft podporuje. Stejně, jako objížďky, pokud tam nebude možnost volby vzdálenosti to bude prakticky obtížně použitelné.

    EDIT 1: takže zakázané úseky – nápověda je, ne že ne a funguje to dobře. Dokonce se jedná a zajímavou a jistě užitnou funkci. Drobný nedostatek je ten, že při navigaci v 3D daný úsek není nijak označen, ale výpočet se mu opravdu vyhne. Vlastní funkce je zpracována programátorsky na jedničku, chce to jenom promačkat různé možnosti a přístupy - manuál je v tomto směru až neuvěřitelně odbytý.
    Tentokrát jsem se ze simulace dostal bez problémů. Tedy, že před tím to nešlo ani náhodou vidím jako nestabilitu softu..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    88

    2.3:
    - TMC stále zprávy načítá, ale události nezobrazuje.
    - nejde editovat velikost písma ve 3D
    - software padá i když má dostatek volné paměti (před pádem 12MB)
    - POI na trase jsou zašedlé a nerozkliknutelné
    - soft opakovaně spadl při oddálení ve 2D a posunování mapy

    HW: FSC Loox C550 + Navilock 453TE
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    69

    Zkoušel někdo update verze mapy evropy? Mně to řve, že nejsou skiny a při přepnutí displeje najede obrazovka dynavix Theta a pak to spadne.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 9 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 323
    Poslední příspěvek: 18-10-2011, 06:53
  2. Dell X51V - obecné zkušenosti, rady...
    Od iron side v sekci Dell
    Reakcí: 401
    Poslední příspěvek: 22-04-2011, 21:38
  3. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-12-2008, 13:14
  4. Dynavix - rady, tipy, zkušenosti
    Od Telematix Software v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 81
    Poslední příspěvek: 17-01-2006, 17:45
  5. Dynavix - releasy, rady, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 673
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 14:18