Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Přetížený telefon...???

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    0

    Dobry den, mam MDA Vario a vetsinou kdyz mam na nem nainstalovanych vic aplikaci tak se pri startu vzdycky kousene, takze musim delat cely reinstal. Je to mozny ze by byl pretizeny aplikacemi??? Stalo se vam to uz nekdy???
    Mam na nem nainstalovane:
    SPB Pocket plus, Time, Backup
    NewsBreak
    Pocket Weather
    Resco Audio Recorder
    SunnyDays
    PhoneAlarm
    TCMP
    Total CMD
    SMSDRFixWM5
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Pri startu myslis po zapnuti nebo po soft resetu? Dela to i po hard resetu na prazdnem PDA? Co vsechno mas ve slozce windows/start up? Kam instalujes ty jmenovane programy?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    89

    Tenhe stejny problem mam na X500. Dela to spb plus. Resim to tak ze mam ulozeno nastaveni spb a v moznosech mam povoleny bezpecny rezim.
    Takze kdyz se kousne restartji ho a zvolim bezpecy rezim. Pote necham obnovit zalohu a mam zas chvili klid
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    já třeba používám spb plus taky a naprosto bez problémů, aplikací samotnou to nebude, spíš nevhodnou instalací programů do paměti pda a zaplácnutím paměti, případně, jak píše Zdeněk, mnoho položek ve startupu, které sežerou paměť a pda se neskutečně zpomalí. já se snažím, abych měl vždy 20-30mb volné paměti pro běh aplikací a nemám problémy... ale těžko radit, příčin může být víc...
    a ano, safe mode a zálohovací program jsou skvělé věci
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    0

    20 MB volne mam urcite no a na karte mam vsechno krome tech svatku a pocket plus a phone alarmu, to je myslim to nejdulezitejsi, jinak se mi to kousne aji na bezpecnym rezimum proste pokazdy. este ze si zalohuju se spb kazdej den, ale stejne aji tak, obnovim system ze spb a pri resetu sekne, takze stejne musim celej reinstal, tak vlaste ta zaloha je mi platna akorat na smsky nic vic premyslel jsem ze by pomohl vykonejsi PPC ale na to nejsou penize
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    A jakou máš ROM? Co zkusit nějakou jinou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    0

    mam originalni od T-mobile
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    to je divný, sice nemám stejný zařízení, takže nerozumím té problematice úplně dopodrobna, ale zkusil bych hardreset a chvíli používat pouze holé pda. pokud den vydrží, zkusil bych ho čistě nainstalovat znovu, hezky po jedné aplikaci - to co spouštím po startu do paměti, to, co mě netíží na kartu... jinak mě nic nenapadá...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    0

    no jako je to tak, po hardresetu to je vsechno ok, ale proste nainstaluju ty programy, a pak po case to zacne zlobit, nejdriv se to zacne sekat, a pak uz natvrdo ze musim resetovat, no a pak pri startu. ale nekdy to je treba i behem dvou tri dnu. Ale registrama a ruznyma tema docasnyma souborama to stopro neni, to ja cistim kazdej den, takze se to proste si myslim pod tema aplikacema pretizi no, uz to proste telefon nezvladne
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    hele, a napadlo mě, zavíráš ty aplikace, co spouštíš? nechci z tebe dělat trotla, ale tapnutím na křížek se aplikace pouze minimalizuje a stále běží v paměti. pokud si během dne spustíš patnáct aplikací a žádný nezavřeš, přijdeš o paměť a zařízení vytuhne...
    z těch programů, co uvádíš, provozuji nebo jsem provozoval bez problémů SPB Pocket plus, Backup, Resco AudioRecorder, sunnydays, TCPMP, TotalCMD. trochu mě blbnul spb time - žral baterku - každý ráno do mrtě vybitej, ale jinak to jsou spolehlivý aplikace... fakt nevím, kde by mohl být problém...

    edit: ještě mě napadlo, když si ty registry a dočasný soubory čistíš každej den, nesmažeš si třeba občas něco důležitýho? fakt z Tebe nechci dělat trotla, ale pokud víš, co chceš v pda mít, pak si nainstaluj jenom to a registry čistit nemusíš, mně vždycky stačilo jenom neinstalovat krávoviny jen proto, abych je ozkoušel. a když už, tak záloha před pokusy, pak pokusy, pak HR a obnova ze zálohy...

    a co přílohy mailů? nežerou Ti paměť? ostatně, jak jsi na tom s pamětí takhle během dne? kontroluješ si to? a co ten startup? co tam máš? těžko Ti tady někdo poradí, když se nevyjádříš... hlášky typu "mně to nejde, registrama to není" jsou takový dost obecný... co safe mod? v něm to naběhne? naběhne to bez karty? atd... zkus to nějak zdiagnostikovat a ozvi se...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    0

    j jasne vsechno se to zavira - diky pocket plus s pameti jsem na tom dobre. urcite pres 20 MB volne, prilohy z mailu nestahuju, safe mod jede, ale proste jednoho dne to zniceho nic zamrzne a po cisteni registru se mi jeste nikdy nic podobnyho nestalo ze by to zamrzlo, ostatne ja zasahy do registru delam jen vyjimecne, a myslim si ze kdyz je vycistim nejakym programem tak je snad na to udelany aby nesmazal nejaky dulezity registry
    jinak se spb time jsem mel taky zkusenosti ze me nebudil a to i po nekolika hard resetech ale ted uz je to dobry, asi se bily nejaky aplikace. dale pak jsem presel ze spb insight na newsbreak, ptze u spb insight me pocket pc hrozne spomaloval, hlavne pri aktualizace a pak jsem si toho ani nevsiml ze ho mam minimalizovany a sekalo se vsechno. newsbreak jede perfektne bez seknuti, ale skoda ze na today je jen kolik je clanku celkem, docela mi to rolovani clanku na today chybi
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Tom Tom a telefon
    Od krejcak v sekci TomTom
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-05-2006, 01:06
  2. PDA a mobilni telefon
    Od Padluke_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-09-2005, 19:14