Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Mio P560 DigiWalker - zkušenosti?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    2

    Mám zájem koupit toto PDA. Můžete mě napsat Vaše zkušenosti s tímto "strojem", případně poradit jiné PDA s GPS modulem. Chtěl bych ho používat zejména jako navigaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Pokud seš v PDA začátečník, tak bych ho moc nedoporučoval. Má sice na pohled obrovskou paměť 2 GB, jenže jako RAM se tváří směšných 34 MB a zbytek se tváří jako paměťová karta...

    No a některé (nejen) navigační problémy se při instalaci neptají a bez řečí se nainstalují do "hlavní paměti", takže ta je během chvilky plná (je v ní navíc standardně složka Dokumenty, cache od browserů apod.), takže to znamená stálé přesouvání všeho možného do onoho zbytku paměti...

    Navíc má poměrně velký displej, téměř jako Dell x51v Axim, leč pouze QVGA, takže zobrazení je poměrně hnusné.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    2

    díky za vysvětlení, jsem v PDA začátečník.
    Můžeš mě doporučit něco místo toho? Díky
    S VGA rozlišením jsem našel jen Fujitsu Siemens Pocket Loox N560 Navi Set. Ten je OK?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    N560 byla mým favoritem, dodavatel celkem 3x posunul termín dodání, takže jsem ho nakonec poslal k šípku a zvolil Della. Ale víc ti asi řekněe někdo, kdo ji má.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od Docent
    Pokud seš v PDA začátečník, tak bych ho moc nedoporučoval. Má sice na pohled obrovskou paměť 2 GB, jenže jako RAM se tváří směšných 34 MB a zbytek se tváří jako paměťová karta...

    No a některé (nejen) navigační problémy se při instalaci neptají a bez řečí se nainstalují do "hlavní paměti", takže ta je během chvilky plná (je v ní navíc standardně složka Dokumenty, cache od browserů apod.), takže to znamená stálé přesouvání všeho možného do onoho zbytku paměti...

    Navíc má poměrně velký displej, téměř jako Dell x51v Axim, leč pouze QVGA, takže zobrazení je poměrně hnusné.
    Není tomu tak, tato informace bohužel není pravdivá, kromě české domestikace a již předinstalovaných softwarů a widlí, tak vše chodí z My Flash Disk - vnitřní 2GB paměť - i navigace TomTom a iGO. TomTom mám v kombinaci - aplikace na Fash Disku a mapy na kartě a iGO mám celé na Flash Disku. Rovněž ostatní software např. TC, Opera, mChat, mp3 přehrávač, lze nainstalovat na Flash Disk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Pravděpodobně problémy s chápáním - já jsem nepsal, že to z flashdisku NECHODÍ, ale že se do do něj NENAINSTALUJE. Některé programy lze nainstalovat nejen na onen flashdisk, ale i na SD kartu, ale psal jsem o tom, že některé se neptají a bez řečí se nainstalují do oné hlavní paměti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    12

    Omlouvám se, jestli jsem to špatně pochopil. Psal jsem, že dvě navigace se do Flash Disku v pohodě nainstalují. Zatím všechny softy se mě zeptaly, kam to chci nainstalovat. Co sa týká cache browseru, tak tu mám na FD také, jelikož je tam browser Opera nainstalován - navíc velikost cache se dá nastavit - zmenšit.
    Ještě jsem chtěl dodat k tomu displayi - možná starší verze P560 a P360 měly QVGA. Kupoval jsem P560 v únoru a má 480 x 640 a obrázek je skutečně libový.
    např. http://www.navigacegps.cz/mio/560tour/

    Jinak nic ve zlém - napsal jsem to proto, že jsi Mio P560 absulutně odsoudil jako nepoužitelný shit, ale není tomu tak. Například podporuje všechny dostupné navigační softy apod.

    bezrybko, prohledej net a přečti si fundované recenze, jen tak si můžeš udělat obrázek co je jaké PDA zač. Udělal jsem to taky tak a můžu Ti říci, že Mio P560 je v poměru cena x výkon skvělý PDA.

    riwal
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Ale já neříkám, že je to shit, ale že není příliš vhodný pro člověka, který ho má jako první PDAčko. BTW ani TT, ani iGO se při instalaci NEPTAJÍ, kam se mají nainstalovat.

    S tím rozlišením si laskavě zjisti něco ty,
    1) PDAdb
    2) fórum mio4u, předpokládám, že produktová podpora dovozce má lepší informace o produktu než jouda, který něco prodává v internetovém obchodě .

    EDIT: Výrobce je podle tebe samozřejmě také blbec, který neví, co vyrábí, co ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    12

    Odpověděl jsem Ti zde http://forum.mio4u.cz/viewtopic.php?t=2025
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Odpověděl ti tam admin a zamknul thread, protože tam píšeš pitomosti . Že si někdo myslí, že displej s úhlopříčkou 3,5" má VGA rozlišení, ještě neznamená, že to zařízení VGA opravdu má.

    BTW to, že ti tvoje PDAčko neumožní přepnout iGO do QVGA módu znamená právě to, že v QVGA módu běží. Mně to totiž na Aximovi, který má opravdu VGA, do QVGA přepnout jde .

    Už jsi někdy slyšel o výrobci, který by na svoje zařízení z ničeho nic místo QVGA začal dávat VGA displej, na označení zařízení by nezměnil ani písmenko a ani by to nevytroubil do světa?

    HOWGH.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    12

    OK, uznávám a omluvám se. Žil jsem asi v bludu, ale když jsem PDA vybíral, tak jsem narazil na hodně stránek - zdály se mi dost důvěryhodné - kde se uvádělo VGA rozlišení. Že píšou blbosti na Palmserveru mě opravdu nenapadlo.

    Doma jsem teď prolezl celou dokumentaci k PDA a nikde o tom ani zmínka, ani ve stostránkovém manuálu.

    BTW přístup moderátora na foru Mio se mi moc nezamlouvá.

    Tak ještě jednou sorry.

    riwal
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Nic se neděje, já jsem toho o tom přístrojku prohledal dost a je fakt, že se na hodně stránkách tvrdí, že má VGA. A v manuálu opravdu nic není, žádné technické parametry, ani v anglickém.

    Tak nebuď smutnej, že to není VGA , když si člověk zvykne na to divné rozdělení paměti, tak je to fakt dobrá mašinka.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    12

    Jo, jsem spokojen, ta paměť mi nevadí, ale uznávám, že člověk musí vědět co dělá a kam co optimálně dát. Jinak co se týká navigace mi vyhovuje víc TomTom než iGO.
    Horší vlastnost toho to PDA je samovolné buzení ze spánku - minimálně ve 12:00 a ve 0:00. To mě míchá víc než QVGA.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2

    Jen bych se rád vrátil k původnímu dotazu... a to porovnání tohoto PDA s GPS s ostatními... Váhám totiž s koupím mezi touto mašinkou a Fujitsu Siemens Pocket Loox N560 Navi Set... Co myslíte? Výhody nevýhody každé z nich - proč a jakou by jste vybrali? Díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. MIO Digiwalker P560 a iGO8
    Od Kosto v sekci Mio
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 30-12-2008, 09:34
  2. Mio P560 a TMC
    Od alx_ce4you v sekci Mio
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-12-2008, 20:29
  3. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 31-03-2008, 20:57