Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Vizualizace letu....

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Ahoj .. mam skromny dotaz ....

    letel jsem nedavno dorpavnim letadlem a zapsal jsem si LOG soubor NMEA... rad bych se na nej podival v nejake vizualizaci - trajektorie letu ..zrychleni .. proste nejak rozumne ve 3D ... nasel jsem SeeYou ale problem je, ze sice umi nacist ruzne formaty souboru ale nedaris se mi mu vnutit ten NMEA log ...

    ...asi zbytecne hledam problem a reseni je urcite trivialni ... poradi mi nekdo nejaky soft nebo reseni jak to zprovoznit v SeeYou ?

    diky

    eM
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    12

    Soubor který jsi stáhnul z GPS převeď do formátu .kml (nevim jak a čím, ale určitě to jde, najdi si nějakou utilitu) a problédni si jej v Google Earth. Ten je narozdíl od CU zadarmo

    Btw, v jakém formátu je to stažené z GPS? Co je to za přístroj (GPS)?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    39

    Zdravim. Ja prevadim logy na gpsvisualizer.com. Ale nevim, jak to je v dopravnim letadle. Ja jsem si nahraval taky par logu a gps nejak nestihala. Pri startu tu skakalo na vsechny strany a ani pri stoupani na hladinu nic moc nebylo. Leteli jsme jen observer lety, takze asi jen 400-500km/h, kdyz se rychlost ustalila, tak to slo, ale zase pak po pristani, kdyz se zapl revers, tak to bylo spatne. Asi to nestiha to velke zrychleni. Log pak byl docela na nic. Na draze vychylky 1km sem tam, pri stoupani taky... Jinak v cessne nebo piperu to je uplne krasne. Smer i vyska uplne vpoho... Bavil sem se s technikem a rikal, ze to muze byt i tim, ze kabiny v novych letadlech sopravnich jsou i hodne odstiene, coz se taky projevilo, protoze v kokpitu GPS signal vubec nemela, v kabine pro cestujici to slo, ale taky nic moc.... Ale jsou to moje zkusenosti. Nerikam, ze to plati vsude. Mel sem SirfIII.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Diky vyzkousim ....

    jednalo se o SIRF3 externi GPS... samozrejme ze aktualizace dat bude tak tipuju 2x za sekundu ale jen tak pro zajimavost bych se rad podival .. mozna ze to bude k nicemu ... dam vedet jak to dopadlo :-))
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak se podarilo ... sice nemam kompletni logy ... jeden mam start z letiste LUTON v anglii - tam je pekne videt jak prijezd na startovaci drahu a otocka na konci start. drahy tak i vzlet a prvni minuty letu ....

    druhy soubor je pak z letu z prahy do Lutonu ale tam mi naskocila GPS az nekde na hranicich nemecka a nekde nad morem mi vypadla ... no zajimavy pohled ... prikladam soubroy pokud by nekdo s echtel podivat ))

    Diky za rady

    eM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    3

    Ahoj,
    můžete mi prosím poradit, chtěl bych si v letadle (ultralight) zaznamenat rychlost, výšku letu a různé další údaje na základě informací z GPS. Poradíte mi nějaký freeware nebo i placený program, který by mi tohle umožnil? A ještě dotaz v čem můžu logoval data z GPS od Qualcommu?
    díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    3

    Vážně nikdo nic neporadí? :-(
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Teď to ani nedá moc hledání... Už týden to visí na titulce. Že by proto takové ticho?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    69

    nebo jednoduší:
    WMMiniGPS 1.2 fix
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    3

    Děkuji moc za odpověď. Ještě se zeptám, ten WMMiniGPS, můžu ho nechat spuštěný aby logoval na pozadí, a během toho třeba ještě používat normální navigaci v iGo, je to možné GPS takto využívat třeba ve dvou aplikacích? A ukládá WMMiniGPS do kml souboru také moji rychlost a třeba nadmořskou výšku? Zkusil jsem to zatím importoval do Google Earth, a tam takové údaje nemůžu najít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    69

    1. jsem nezkoušel
    2. ukládá vše ale zkoušel jsem pouze .gpx a do logu tady , dělá to hezký grafy
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Vizualizace .nmea GPS logu napr. pro Google Earth
    Od Myrek_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-03-2006, 11:40