Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: Zkontrolujte cílovou IP adresu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    19

    USB wifi adaptérem potřebuji šířit Internet po bytě.

    U připojení v PC ( jsem připojen přes Wi-fi Ovislink AP 1120) jsem povolil:
    Umožnit ostatním uživatelům v síti využívat připojení Internetu tohoto počítače

    USB wifi adaptér a PDA jsem nastavil:
    USB wifi adaptér:
    Adresa IP: 192.168.0.1
    Maska podsítě: 255.255.255.0
    Výchozí brána: NIC

    Upřednostňovaný server: NIC
    Náhradní server DNS: NIC

    Na PDA kde potřebuji chytat signál wifi s Internetem jsem zadal:
    Adresa IP: 192.168.0.2

    Ping vidím ok na USB adaptér i PC i Ovislink, ale Internet nejde.
    Pokud zadám v PDA např. seznam.cz píše to:
    Zkontrolujte cílovou IP adresu

    :?: :?: :?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    224

    Zadej vychozi branu 192.168.0.1
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    150

    popřípadě IP toho ovide, kterého máš jako bránu?
    Kdyžtak ještě zkus zadat IP adresu nějakého internetího serveru, pokud to půjde, tak je chyba v dns, pokud ne, bude to tou gateway.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    19

    Striker:
    Striker: USB wifi adaptér:
    Adresa IP: 192.168.0.1
    Maska podsítě: 255.255.255.0
    Výchozí brána: 192.168.0.1

    To samé.. Pingy ok.. ale na např. na seznam.cz píše
    Zkontrolujte cílovou IP adresu
    IE hledá a pak napíše: Stránku nelze najít. Zkontrolujte název a opakujte akci.

    mareka:
    Ping na IP Ovislinku je OK i na síťovou kartu PC i na USB adaptér.

    Jinak raději upřesním jak jsem připojen:
    Wifi Ovislink AP1120 > síť. kabel > síť karta v PC
    z PC > USB > USB kabel > USB Wifi Adaptér
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Nastavil jste pi sdileni internetu privatni interface na vase usb wifi pripojeni? Jak jsem zjistil, totonastaveni se casto ztraci. Pote je afaik take zmenena ip adresa privatniho rozhrani USB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    19

    RStein: Tak to mě musíte poradit.. tohle netuším kde je :disgusted:
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Lepe: Pripojeni k domaci siti je privatni interface.
    Dle mych zkusenosti obcas musite sdileni nastavit/povolit nekolikrat.
    Nastavit nat se da take pres netsh.

    Take muzete zkusit vytvorit bridge mezi obema pripojenimi (USB Wifi, Pripojeni s internetem) .
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00266787_TestInt_ToD.jpg 
Zobrazení: 42 
Velikost: 40.8 KB 
ID: 7691  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    19

    Toto jsem povolil:



    Bridge odpoledne zkusím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    Vidim ze se tady resi neco o wifi tak me snad nekdo z Vas poradi zkousel jsem to i v jinych vlaknech ale bez vysledkuops:
    Muj HTC Kaiser se pripoji vsude kde AP atd nenasel jsem misto kde se nepripoji vse ok ale doma mam take Wlan a sice se pripoji ale hned na to cca 15s hodi hlasku neco o nejakem certifikatu IP pritom v PC mam vse nastvene ok dokonce bez klice IP se nacte a chvilku na to se zmeni v 0.0.0.0 a hodi hlasku nevi nekdo cim by to mohlo bejt jinak cokoliv jinho krom kaisera pripojim k te same siti tak jede hned ok at uz je to jine PC ci Notas nebo i MT testoval jsem E65, N95 a E90 nebo N80 vse se pripoji a facha jak ma ale kaiser hodi tohle :-( za par min pripojim i screen te hlasky predem diky za pripadnou radu
    ps zkousel jsem i nastavit hodnz rucne jak na pc tak pda sice je pda pripojeno porad uz zadna hlaska ale porad se nepripoji na net prtom kdyz se pripojim pres notas take wifi sdileni netu kde jsou XP stejna konfigurace tak kaser slape jak ma nechapu to (na stolnim PC mam visty ale kdyz se pres nej pripoji cokoliv tak to jede jen kaiser ne :-() ptredem dik za odpoved jo a tady je ten screen

    [IMG]null[/IMG]
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    pretorian: Obcas se tohle stava, pokud mate vice wifi siti (i od souseda) na stejnem kanale.
    Zkuste pres vxUtil zkontrolovat, jak je opravdu nastaven adapter a zkuste ping.
    Dale pres moje wifi profily zalozte novy profil s pevnou IP, branou atd. a dejte aplikovat profil - budete mit jistotu, ze opravdu doslo k "rebindu" adapteru.
    Nastaveni z vxUtil sem muzete poslat (obrazovka dostupna pres Information I)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    19

    Jsem připojen do mostu, nicméně teď nevím co mám zadat za údaje do PDA :?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Jen projistotu - pred Bridge propojenim jste vypnul sdileni internetu a mate vypnuty firewall...

    Bridge se tvari jako dalsi pripojeni:
    Takze pres ipconfig -all muzete zjisti jeho konfiguaci a PDA priradit dalsi IP adresu na stejne podsiti. Pokud je funkcni DHCP, PDA by mohlo dostat adresu z DHCP = ale rucni prirazeni adresy je jistejsi.
    Dale - kdybyste mel potize s vasim USB adapterem, zkuste tento postup na Promiscuous mod.
    http://support.microsoft.com/default...EN-US;Q302348&
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    19

    Sdileni jsem vypnul, firewall take a pouzil most.
    USB adapter nesel musel jsem pouzit ten navod..

    Do PDA jsem zadal:
    PC připojeno k netu:
    Adresa IP: 10.45.148.2
    Maska podsítě: 255.255.255.248
    Výchozí brána: 10.45.148.1

    Ještě nevím: v nastavení na PC v upřednostňované sítě ve vlastnostech je:
    Klíč bezdrátové sítě:
    ověření v síti: otevřené nebo sdílené

    V PDA se dá nastavit:
    Adresa IP: 10.45.148.3
    Maska podsítě: 255.255.255.248
    Výchozí brána: 10.45.148.1

    Nevidím ping na 10.45.148.1 coz je Wifi Ovislink AP1120
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Overovani prozatim vypnete (nechranena sit).
    DNS na Kaiserovi zkuste nastavit na 10.44.149.1.

    Dale pro jistotu: IP konfigurace na PDA neni dokoncena, dokud neni rebindovan adapter - bud soft resetem nebo aplikaci profilu v mych wifi profilech.
    Pres vxUtil zjistite opravdove soucasne nastaveni adapteru (vetsinou , ale to je ted jedno ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    19



    Overovani myslite vypnout ???
    Povolit v teto overeni IEEE 802.1x
    nebo
    Overit jako pocitac v priopade ze *bla bla*

    Udelam soft reset.

    Ani DNS nepomohlo..
    ping jde pouze na: 10.45.148.2
    na 10.45.148.2 nejde.

    vxUtil: Ukazuje ze mam dobre nastaveno.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Kde najít BT IP adresu?
    Od Carpenter_ce4you v sekci HD2
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-12-2009, 21:13
  2. USB připojení: Nelze získat adresu IP
    Od WAV_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 09-06-2007, 07:39
  3. diakritika pri navigovani na adresu kontaktu
    Od cubas_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-04-2007, 18:00
  4. ako zistit IP adresu u IPAQ 4150
    Od Jano_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-04-2007, 17:25
  5. Kontakty - zobraz adresu na mape?
    Od Ganja_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-12-2005, 16:28