Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Přelepky na software klávesnici

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    6

    Ahoj, zdravím všechny. Je to můj první příspěvek a zároveň hned dotaz.

    Na PDA v emulátoru Javy provozuji některé programy původně pro telefon, takže text se v nich zadává jedině přes software klávesnici a to pouze pomocí číselných kláves.
    Musím si přitom pamatovat, která písmena se kterou číslicí píšou, např.
    2x stisk klávesy 6 = písmeno n.

    Program nezná jiné zadávání písmen, než přes čísla a jejich vícenásobné stisky.
    Když píšu slovo, je to někdy dost nepohodlné.

    Hodila by se mi nějaká SIP, kde by se odesílalo číslo, ale na popisku klávesy by byla i příslušná písmena, jako to má mobilní telefon, nebo jako na obrázku


    Byl byl vděčný za tip na nějakou takovou klávesničku, která by šla instalovat na iPAQ 114 s WM6.

    Vlastně by stačilo nějak upravit bitmapový obrázek v české klávesničce od Šamana. V ResHackeru jsem vytáhl obrázek, ale upravený vložit zpátky do .dll nezvládnu.
    Jen příklad (velmi nepovedený), jak by to mohlo vypadat. Změna je v číselné části.


    Měl byste někdo nějaký tip nebo nápad?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    273

    Phone pad
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    6

    Ten jsem zkoušel, ale to je zase zadávání písmen. Já potřebuju zadávat čísla. Když přepnu Phone Pad pro zadávání čísel, nejsou na jeho číselných klávesách písmena a jsem zas tam, kde jsem byl. Leda by existoval nějaký skin pro číselník, který by v popisech kláves obsahoval písmena. Tomuhle jsem se chtěl právě vyhnout, totiž instalaci haldy věcí kvůli jednomu účelu.

    Přesto díky za snahu. Aspoň se ujasnil smysl mojí otázky.

    Cestu vidím v klávesnici s přizpůsobitelným vzhledem tak, aby sice psala čísla, ale na tlačítkách byly namalované skupiny písmen.
    Nejlíp, aby si uživatel mohl dosadit na klávesy vlastní obrázky. Prostě takové "přelepky", jak je v nadpisu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    0

    Několikrát jsem taky řešil podobné kosmetické vady, ale po nějaké době hledání a řešení jsem zjistil, že už to vlastně ani nepotřebuji, protože jsem si prostě zvykl. Člověk si opravdu zvykne na hodně věcí a aspoň ti odpadne problém s instalací haldy zbytečných věcí kvůli jednomu účelu .
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    6

    ...jsem si prostě zvykl.
    Tohle si nechávám až jako poslední možnost.
    Do té doby se ale pokouším zužitkovat fakt, že tu mašinku mám právě proto, aby mi život ulehčovala.
    Na odborné fórum jsem se obrátil kvůli technickému řešení, které tu někdo může znát.
    Kontemplace a meditativní rozpínání vědomí chce svůj čas a nesmí to být z nouze ctnost.
    Už jsem se nahledal dost, jdu relaxovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    36

    můžeš skusi resco keyboard, je u něho jednoduchá editace skinů...zítra bych skusil vytvořit skin
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    6

    Skacko, díky moc! Jestli budeš mít náladu to zkusit, budu rád.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    36

    Myslím že se mit o povedlo, stačí mít akorát resco keyboard a ne něm mít nastavenou velkou numerickou klávesnic, soubor stačí nakopírvat do adresáře programy files/resco/KeybSkins/Simple
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00266024_NumLarge_2p8J.jpg 
Zobrazení: 37 
Velikost: 10.0 KB 
ID: 7666  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    36

    ale nedaří se mi sem vložit ten soubor
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    6

    Skacko, díky moc, že sis dal tu práci, abys mi pomohl. Ta klávesnice vypadá opravdu dobře. Bohužel mi Resco v emulátoru nefunguje. Phone Pad mi přímo v emulátoru taky nešel. Jen ta systémová klávesnice normálně maká. Asi se zaměřím na druhou možnost, upravit nějak obrázek v czsip.96.dll, co je obsažená v klávesnici od Šamana. Zatím mám vždycky někde poblíž telefon a píšu podle něj (a pomalu mi rozložení písmen přechází do krve).
    Každopádně jsem rád, že se objevily ochotné ruce a hlavy
    Příjemnou sobotu a neděli všem.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém s HW klávesnicí u WM 6.5
    Od Damocles v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-06-2012, 00:04
  2. Problemy s klavesnici
    Od hrtak_ce4you v sekci SE XPERIA X1
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 05-04-2012, 11:45
  3. Reakcí: 66
    Poslední příspěvek: 20-09-2009, 11:23
  4. driver pro HW klavesnici
    Od sekac_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-03-2008, 22:53